Rafale: Πάνε έρχονται Κύπρο χωρίς στάση – Τρόμος στην Τουρκία

Rafale: Ο πραγματικός τρόμος της Τουρκίας αναφορικά με την προμήθεια 20 αεροσκαφών Rafale από την Ελλάδα έχει να κάνει με την επιχειρησιακή ανεξαρτησία των συγκεκριμένων μαχητικών.

Ένα αεροσκάφος Rafale διαθέτει ακτίνα δράσης 1000 χλμ, δηλαδή μπορεί

να επιχειρήσει μέχρι την Κύπρο και να γυρίσει πίσω, είτε από την Κρήτη είτε ακόμα και από το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ.

Πρόκειται για μία δυνατότητα που δεν διαθέτουν τα F 16 και τα Mirage.

Mε την ευχέρεια να πλήττουν στόχους σε απόσταση άνω των 100 χλμ. τα Rafale μπορούν να γίνουν ο απόλυτος άρχοντας του Αιγαίου, αφού θα έχουν την δυνατότητα να στοχεύουν (σ.σ. και να μπορούν να καταρρίψουν αν χρειαστεί) τα τουρκικά μαχητικά μόλις αυτά μπουν στο Αιγαίο ενώ τα ελληνικά μαχητικά θα βρίσκονται ακόμα στην… Σκύρο.

Να σημειωθεί πως τα ελληνικά Rafale θα μπορούν να προσνηώνονται και στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ, το οποίο μπορεί να πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο για όσο διάστημα επιθυμεί (ακόμα και… χρόνια) αφού ως πυρηνικό δεν χρειάζεται να ελλιμενίζεται όσο επιχειρεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τουρκία: Θα υποστεί τις συνέπειες!

Toύρκοι: Βυθίζουμε το Σαρλ Ντε Γκωλ και τέλος η Γαλλία από την Αφρική

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως και οι γαλλικές φρεγάτες Belhaarra, αν καταλήξουν σε συμφωνία Αθήνα και Παρίσι για την αγορά τους από την Ελλάδα, είναι ένα υπερόπλο που επίσης αλλάζει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αφού είναι στελθ και μπορούν να καταρρίψουν ακόμα και F-35 από απόσταση 60 χλμ.

«Oι φρεγάτες Belharra είναι stealth και μπορούν να καταρρίψουν τα F-35 από απόσταση 60km» και «τα Ελληνικά Rafale θα μπορούν να προσνηώνονται στο Γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle».

Οι ανθρακούχες ιστοσελίδες βλάπτουν σοβαρά την ενημέρωση. pic.twitter.com/2PLluTdheV

— e-Αmyna (@e_amyna) September 10, 2020

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Το άρθρο Rafale: Πάνε έρχονται Κύπρο χωρίς στάση – Τρόμος στην Τουρκία εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα