Rally Dakar ο Carles Falcon δυστυχώς πέθανε, το τελευταίο αντίο

Ο Carles Falcon πεθαίνει μετά το σοβαρό ατύχημα του στο Ντακάρ

Rally Dakar ο Carles Falcon πέθανε: Ο Ισπανός, 45 ετών, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις συνέπειες της πτώσης που υπέστη στο στάδιο 2. «Η νευρολογική βλάβη είναι μη αναστρέψιμη», αναφέρει η δήλωση.

Μετά από μια δύσκολη εβδομάδα μάχης, ο Carles Falcon έχασε τη ζωή του λόγω του σοβαρού ατυχήματος που υπέστη

κατά τη διάρκεια του δεύτερου σταδίου του Dakar. Ο 45χρονος Ισπανός είχε πτώση στο 448 χιλιόμετρο της ειδικής (μόλις 15 από τη γραμμή τερματισμού) και μετά την πρόσκρουση έχασε τον σφυγμό του και χρειάστηκε να αναβιώσει. Μόλις σταθεροποιήθηκε, ο πιλότος του TwinTrail μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου παρέμεινε στη ΜΕΘ σε προκλητικό κώμα έως ότου επαναπατρίστηκε στην Ισπανία πριν από τρεις ημέρες, ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως παραδέχτηκε ο Castera, διευθυντής του τεστ, τα άσχημα νέα ήταν ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί ότι η ζωή του βρισκόταν εκτός κινδύνου και δυστυχώς, υπέκυψε στα τραύματα από αυτό το σκληρό ατύχημα.

Rally Dakar ο Carles Falcon πέθανε: Από την αρχή υπήρχε ιδιαίτερη ανησυχία για το εγκεφαλικό οίδημα που έκανε αδύνατη την επέμβαση στον σπόνδυλο C2, η οποία έπρεπε να είναι επείγουσα. Επιπλέον, επιβεβαιώθηκαν επίσης κατάγματα σε πέντε πλευρά, κλείδα και αριστερό καρπό, αλλά μεταφέρθηκε ακριβώς στην Ισπανία με ιατρικό αεροπλάνο για να πραγματοποιήσει νέες εξετάσεις «όπως ορίζει το πρωτόκολλο», με σκοπό να σώσει τη ζωή του. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δήλωση που έδωσε η ομάδα και μετά από όλους αυτούς τους ελέγχους, επιβεβαιώθηκε ότι «η νευρολογική βλάβη που προκλήθηκε από την καρδιοαναπνευστική ανακοπή τη στιγμή του ατυχήματος είναι μη αναστρέψιμη».

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας

«Αυτή τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, ο Κάρλες μας άφησε. Ήταν ένας χαμογελαστός άνθρωπος, πάντα δραστήριος, που απολάμβανε με πάθος ό,τι έκανε, ειδικά τις μοτοσυκλέτες. Μας άφησε να κάνουμε κάτι που ήταν όνειρό του, να αγωνιστούμε με το Ντακάρ. Το απολάμβανα, χάρηκα στη μοτοσυκλέτα. Πρέπει να τον θυμόμαστε για το χαμόγελό του και για την ευτυχία που δημιούργησε σε όλους», ξεκινάει η δήλωση της ομάδας του, η οποία αμέσως μετά το ατύχημα αποφάσισε να εγκαταλείψει τον αγώνα για να είναι πάντα δίπλα του.

Rally Dakar ο Carles Falcon πέθανε:  Ο Falcón, ο οποίος ολοκλήρωσε την πρώτη του συμμετοχή στο ράλι το 2022 και κατέληξε να κερδίσει το μετάλλιο του τερματιστή ως συνεργάτης του Isaac Feliú, με τον οποίο επέστρεψε στον αγώνα φέτος στην κατηγορία Original (χωρίς βοήθεια), ήταν μηχανικός υπολογιστών με εκπαίδευση, αλλά και εκπαιδευτής μοτοσυκλέτας και ταξιδιωτικός οδηγός μοτοσυκλέτας από πάθος. «Υπάρχουν πολλοί που έχουν μάθει στο πλευρό του . Δίδαξε με υπομονή, ενέργεια και ευτυχία, έκανε τους πάντες να απολαύσουν τη μοτοσυκλέτα. Αυτό μας άφησε και θα κρατάμε πάντα μαζί μας όλους όσοι ήμασταν κοντά του», καταλήγει να μεταδίδει το TwinTrail, τη στιγμή που «από την οικογένεια και την ομάδα ζητάμε να είναι το απόρρητο των πράξεων . αποχαιρετιστήρια τελετή που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες».

«Ο Κάρλες ήταν ένας χαμογελαστός άνθρωπος, πάντα δραστήριος, που απολάμβανε με πάθος ό,τι έκανε, ειδικά τις μοτοσυκλέτες.

«Μας άφησε να κάνουμε κάτι που ήταν όνειρό του, να αγωνιστούμε με το Ντακάρ. Διασκέδαζε, χάρηκε στο ποδήλατο.

«Πρέπει να τον θυμόμαστε για το χαμόγελό του και για την ευτυχία που δημιούργησε σε όλους.

«Ήταν μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών με εκπαίδευση, εκπαιδευτής μοτοσικλετών και ταξιδιωτικός οδηγός μοτοσυκλέτας με πάθος.

«Υπάρχουν πολλοί που έχουν μάθει στο πλευρό του. Δίδαξε με υπομονή, ενέργεια και ευτυχία, έκανε τους πάντες να απολαύσουν το ποδήλατο.

«Αυτό μας άφησε και θα κρατάμε πάντα μαζί μας, όλοι όσοι ήμασταν κοντά του, οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι και θαυμαστές.

“Από την οικογένεια και την ομάδα ζητάμε, παρακαλούμε, να διατηρήσουμε το απόρρητο των αποχαιρετιστηρίων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.”

Αναπαύσου εν ειρήνη.

Το τελευταίο αφιέρωμα στον Carles Falcón: από την οθόνη στην πραγματική ζωή

Rally Dakar ο Carles Falcon πέθανε: Μηχανικός υπολογιστών στο επάγγελμα, έκανε μια επανάσταση στη ζωή του που μαζί με τον μεγάλο του φίλο Feliu τον οδήγησαν να εκπληρώσει το πολυαναμενόμενο όνειρό του για το Ντακάρ.

Δεν ήταν ο πρωταγωνιστής κανενός βιντεοπαιχνιδιού, αλλά η ζωή του Carles Falcón (45 ετών, Tarragona) περνούσε περισσότερες από οκτώ ώρες την ημέρα μπροστά σε μια οθόνη. Ήταν ένας επιστήμονας υπολογιστών με πάθος για τις μοτοσυκλέτες που εφευρέθηκε εκ νέου για να εκπληρώσει τα όνειρά του και αντάλλαξε την οθόνη με την πραγματική ζωή. Ήταν μια ριζική αλλαγή που είχε ως κύριο ένοχο το πάθος του για τις μοτοσυκλέτες και μετά από εκατοντάδες διαδρομές με την ίδια ομάδα μονοπατιών, αποφάσισε το 2015 με τον φίλο του Isaac Feliu να δημιουργήσουν ένα κατάστημα προϊόντων μονοπατιών (TwinTrail, το όνομα που δόθηκε στον εξοπλισμό ) που έδινε τη δυνατότητα να κάνετε ταξίδια και μαθήματα οδήγησης εκτός δρόμου.

Ο Ισπανός είχε χρόνο να συνδυάσει τη ρουτίνα του με το πάθος του, αλλά κουρασμένος από τους υπολογιστές, αποφάσισε να δώσει στον εαυτό του την ευκαιρία να αφοσιωθεί πλήρως σε αυτό που τον έκανε χαρούμενο . Ο Falcón ήταν ένα προνομιούχο άτομο που ονειρευόταν το Dakar και παρόλο που η εταιρεία είχε παγώσει με την άφιξη της πανδημίας, αυτός που είχε ήδη κάνει μια ριζική τροπή στη ζωή του ήταν ικανός να επανεφεύρει τον εαυτό του και πολλά άλλα. Ως αποτέλεσμα του COVID-19, δημιούργησαν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα στο YouTube όπου γνώρισαν άλλους παθιασμένους ανθρώπους σαν αυτούς. Και αυτή η ιστορία λέγεται στον πληθυντικό, γιατί ο Feliu ήταν πάντα μέρος της.

Rally Dakar ο Carles Falcon πέθανε:  Με την υποστήριξη των οπαδών τους και μια καμπάνια crowdfunding , εκπλήρωσαν το όνειρο του Ντακάρ. Το 2022 τρεις σωματοφύλακες (ο Albert Martín ολοκλήρωσε τη σύνθεση της ομάδας) έφτασαν στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας χωρίς βοήθεια στην κατηγορία Original και ενώ ο Feliú κατέληξε να κέρδισε το μετάλλιο του τερματιστή, ο Isaac κατέληξε στο νοσοκομείο με προκλημένο κώμα από το οποίο μπόρεσε να ανακάμπτει μετά από μια πτώση στη σκηνή 9 με μόνο μία συνέχεια: δεν θυμόταν ότι είχε περάσει από το Ντακάρ. Και γι’ αυτό επέστρεψαν σε αυτό. Αυτοί οι δύο φίλοι είχαν ένα έργο σε εκκρεμότητα, αλλά τελείωσε πριν από την ώρα με τον Carles «να απολαμβάνει και να είναι χαρούμενος στη μοτοσυκλέτα».

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC Παιανίας

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα