MotoGP Valencia: Ο Francesco Bagnaia ραγίζει υπο την πίεση του Jorge Martin

MotoGP Valencia: Ο Francesco Bagnaia ενέδωσε στο ψυχολογικό παιχνίδι που εισήγαγε ο Jorge Martín για να τον αναγκάσει να περάσει το Q1 στη Βαλένθια.

Τα σοβαρά πράγματα ξεκίνησαν μεταξύ των δύο διεκδικητών του τίτλου, αλλά και η ψυχολογική μάχη. Βλέποντας τον Francesco Bagnaia να μπαίνει στο pit lane αργά στη συνεδρία, ο Jorge Martin έκανε περιστέρι
να τον ακολουθήσει καθώς βελτίωνε το προσωπικό του σημάδι. Στη συνέχεια, ο Ισπανός έμεινε στη μηχανή του περιμένοντας να βγει ξανά ο αντίπαλός του.Όταν επέστρεφε στην πίστα, ο Ν°1 κατάλαβε γρήγορα τον ελιγμό του Ισπανού. Ρίχνοντας μια ματιά πίσω του, μπορούσε να δει τον Μάρτιν να γνέφει για να δείξει την παρουσία του. Ο οδηγός της Pramac στη συνέχεια δεν άφησε τον Bagnaia ούτε εκατοστό όταν ο τελευταίος εκτελούσε τους γρήγορους γύρους του. Μια στρατηγική που απέδωσε καρπούς, αφού ο ηγέτης του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να βελτιωθεί παρόλο που ήταν ήδη εκτός 10άδας.Ενδίδοντας σε αυτή την πίεση, ο αναβάτης της Ducati Lenovo τερμάτισε 15ος και θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια επιπλέον προσπάθεια αφού θα πρέπει να εξασφαλίσει τη θέση του μεταξύ των δύο πρώτων στο Q1 προκειμένου να ελπίζει ότι θα ξεκινήσει τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου στις πρώτες τέσσερις σειρές .Το ρεκόρ σιρκουί έπεσε στα μέσα της περιόδου, όταν ο Maverick  Vinales  ολοκλήρωσε έναν γύρο σε  1:29.392 .  Το παλιό σήμα, ελαφρώς υψηλότερο από αυτή τη φορά  ( 1:29.401 ) , κρατούσε μέχρι τώρα ο Χόρχε Λορέντζο από το 2016.

Δεν θες ταξί, θες Taxi.grΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDΚατάρ MotoGP: Ο Jorge Martin κατηγορεί ευθέως την Michelin ότι του έκλεψαν τον τίτλοWRC: Η Toyota σημειώνει ένα εύκολο χατ-τρικ στο Ράλι ΙαπωνίαςΟ Ισπανός θα ρίξει ξανά το σημάδι πριν καθιερωθεί ως το σημείο αναφοράς της συνεδρίας σε 1:29.142. Τον ακολουθεί στενά ο Μάρτιν (+ 0,147), που ενδιαφέρεται περισσότερο για την εποχή του Μπαγκνάγια παρά για τον επικεφαλής της κατάταξης. Ο Johann Zarco επιβεβαιώνει και κατατάσσεται τρίτος στα Tests (+ 0,154).Η έναρξη της συνεδρίας σημαδεύτηκε από πολλές πτώσεις. Ο Aleix Espargaro (10ος) , ο Marco Bezzecchi (5ος) , ο Augusto Fernandez (18ος) και ο Alex Rins (19ος) έχασαν ο καθένας τον έλεγχο της μηχανής τους για να καταλήξουν στο χαλίκι. Οι δύο πρώτοι που αναφέρθηκαν, ωστόσο, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να προκριθούν στο Q2.Οι Fabio di Giannantonio (4ος), Brad Binder (6ος), Marc Marquez (7ος), Raul Fernandez (8ος) και Jack Miller (10ος) συμπληρώνουν το top 10 που ο Fabio Quartararo χάνει κατά 50 χιλιοστά στο τέλος αυτής της ώρας οδήγησης.Ο Jack Miller θα τους μιμηθεί με 15 λεπτά να απομένουν στον χρόνο. Τα συντρίμμια που μένουν στην πίστα ως αποτέλεσμα του highside της θα κάνουν την κόκκινη σημαία να βγει – πολύ σύντομα.Ελάτε μαζί μας αυτό το Σάββατο στις 10:10 π.μ. για να παρακολουθήσετε την Free Practice 2 του Grand Prix της Βαλένθια, ακολουθούμενη από τις προκριματικές περιόδους.Βαθμολογία MotoGP Valencia Grand Prix Practice

MotoGP Valencia:  Ο Maverick Vinales ανέλαβε τις διαδικασίες την πρώτη ημέρα της δράσης για το MotoGP της Βαλένθια που τελειώνει τη σεζόν, καθώς η αφθονία του δράματος εκτυλισσόταν αλλού μεταξύ των αντιπάλων του κατά τη διάρκεια μιας γεμάτη περιστατικά απογευματινής προπόνησης.

Ο αναβάτης της Aprilia Racing κράτησε τον εαυτό του μακριά από προβλήματα σε μια συνεδρία με τίτλους οφς για πολλούς αναβάτες κατά τη διάρκεια της ώρας και αγωνίζεται για το φαβορί για τον τίτλο του MotoGP του 2023, Pecco Bagnaia, αφού δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα για το Q2.

Σε μια συνεδρία staccato που χαρακτηρίστηκε από την ανάδυση πολλών κίτρινων σημαιών – συν μια κόκκινη σημαία – λόγω διαφόρων περιστατικών στην πίστα, ο Bagnaia δεν μπόρεσε να βρει τον ρυθμό του εν μέσω πίεσης από τον αντίπαλο του πρωταθλήματος Jorge Martin κατά τη διάρκεια των φάσεων κλεισίματος, αφήνοντάς τον μόνο 15η θέση. τα φύλλα χρόνου.

Σημαίνει ότι θα αναγκαστεί να πάει ξανά στο Q1 για να διασφαλίσει το πέρασμά του στο pole-deciding Q2 session, σε αντίθεση με τον Martin που προχώρησε ομαλά με τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο.

MotoGP Valencia:  Στη σύνοδο κορυφής, ωστόσο, ήταν ο Vinales, του οποίου η προσπάθεια 1 m 29.412 στο τελευταίο δεκάλεπτο αποδείχθηκε επαρκής όταν η καθυστερημένη ολίσθηση του Pol Espargaro στη στροφή 3 πυροδότησε κίτρινες σημαίες που θα κατέστρεφαν πολλές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του Bagnaia, που μπήκε μέσα. πίσω του.

Στο δεύτερο, ο Μάρτιν επανήλθε σε κάποιες τακτικές παιχνιδιών τολμηρού μυαλού επισκιάζοντας τον Bagnaia πολύ άνετα στα τελευταία λεπτά, μια στρατηγική που απέφερε οφέλη καθώς βελτίωνε τη σειρά ενώ ο αποσπασμένος αντίπαλός του – που έχει προβάδισμα 21 πόντων στους δύο αγώνες του Σαββατοκύριακου – παραπαίει.

Ο ρυθμιστής του FP1 Johann Zarco εδραίωσε ένα δυνατό ξεκίνημα για το Σαββατοκύριακο για την Pramac Ducati στην τρίτη θέση, που κυνηγήθηκε για άλλη μια φορά από τον ομόλογό του της Desmosedici Fabio di Giannantonio.

MotoGP Valencia:  Στην πέμπτη θέση, ο Marco Bezzecchi ήταν ο υψηλότερος από πολλούς αναβάτες που κατέβηκε σε κάποια φάση της ώρας, ενώ ο αναβάτης VR46 Ducati έπεσε μόλις πέντε λεπτά μετά τη συνεδρία με μια άβολη αναπήδηση μέσα από την παγίδα με χαλίκι στη στροφή 9.

Ήρθε λίγες στιγμές αφότου ο Aleix Espargaro υπέστη γρήγορη πτώση στη στροφή 1, πριν ο Augusto Fernandez και ο Alex Rins ακολουθήσουν το ίδιο με τα δικά τους προβλήματα μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά.

Είναι ο Jack Miller, ωστόσο, που πιθανότατα θα αισθανθεί πιο νικημένος αύριο, αφού υπέστη ένα τεράστιο high-side στο Turn 3 με 15 λεπτά να απομένουν πριν συνεχίσει με μια άλλη αποχώρηση στα τελευταία λεπτά.

Παρόλα αυτά, ο Miller θα μπορούσε ακόμα να συγκαταλέγεται στους δέκα αναβάτες που θα προχωρήσουν στο Q2 αφού σημείωσαν τον ένατο ταχύτερο χρόνο, μαζί με τον συμπαίκτη της KTM Brad Binder στην έκτη και τον Marc Marquez της Repsol Honda στην έβδομη. Οι Raul Fernandez και Aleix Espargaro γέμισαν τις εναπομείνασες θέσεις για να κάνουν τρία Aprilia RS-GP στο 2ο τρίμηνο.

Σημαίνει ότι πολλά ονόματα υψηλού προφίλ θα βρεθούν να μάχονται εναντίον της Bagnaia στο Q1 για μία από τις δύο εναπομείνασες θέσεις Q2, συμπεριλαμβανομένων των εργοστασιακών ομολόγων της Ducati, Enea Bastianini, Alex Marquez – κάτω από τη σειρά μετά από ατυχήματα σε κάθε δοκιμαστική περίοδο – Fabio Quartararo και Qatar MotoGP pole sitter Luca Marini.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1: Ένα GP Las Vegas, ευτράπελα πολλά!!!F1 Las Vegas GP: Χάος, άδειες κερκίδες, ακυρώσεις και επιδοκιμασίες θεατώνMotoGP 2023: Ο Martin απογοητευμένος – O Bagnaia Απέφυγα την καταστροφήΜακελειό στο 21ο Motor Festival!!! (Απολογισμός)

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα