Μπέκερ: “Ο Τζόκοβιτς είναι ο βασιλιάς των λιονταριών!”

Ο Μπόρις Μπέκερ, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας του με τον Χόλγκερ Ρούνε για το 2024, συνέκρινε τον Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς με τους Λιονέλ Μέσι, Τομ Μπρέιντι και ΛεΜπρον Τζέιμς ως αθλητές που κυριάρχησαν στα αθλήματά τους ακόμα στη δεκαετία των 30 ετών. 

Ο Σέρβος έχει πάρει “φωτιά” από την ήττα του στο τελικό του Wimbledon, από τον Κάρλος Αλκαράθ τον περασμένο Ιούλιο κατακτώντας από εκεί και πέρα το US Open,

φτάνοντας τα 24 Grand Slam, κέρδισε το τελευταίο 1000άρι της σεζόν στο Παρίσι, ενώ πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε και τα ATP Finals. 

“Για μένα είναι ο βασιλιάς των λιονταριών”, είπε ο πρώην προπονητής του Σέρβου σε podcast στο γερμανικό Eurosport. “Παίζει το καλύτερο τένις του σε ηλικία 36 ετών. Έχει κερδίσει 3 Grand Slam φέτος και έφτασε στον τελικό του Wimbledon. Ήταν και πάλι κοντά στο Calendar Slam σε ηλικία 36 ετών. Αυτό είναι πέρα από κάθε λογική.”

“Έπαιξε 2,5 ώρες στο Παρίσι την Πέμπτη, 3 ώρες και τον Ρούνε την Παρσκευή, άλλες 3 ώρες με τον Ρούμπλεφ. Ένας κανονικός άνθρωπος κουράζεται, ο Νόβακ όμως βελτιώνεται ακόμα περισσότερο και κερδίζει και τον φορμαρισμένο Ντιμιτρόφ στον τελικό. Στη συνέχεια κάνει το ίδιο και στα ATP Finals.”

“Ίσως θα πρέπει να το δούμε λίγο γενικότερα ότι δεν είναι απλά ο καλύτερος τενίστας αυτή τη στιγμή, αλλά και ο καλύτερος αθλητής. Τον συγκρίνω με τον Λιονέλ Μέσι με τον ΛεΜπρον Τζέιμς και τον Τομ Μπρέιντι. Για μένα αυτή είναι η κατηγορία στην οποία ανήκει ο Τζόκοβιτς κι αυτό επειδή όλοι αυτοί οι παίκτες κυριαρχούν ή έχουν κυριαρχήσει στο άθλημά τους ακόμα και μετά τα 30.”

“Το ίδιο κάνει και ο Τζόκοβιτς. Ελπίζω να συνεχίσει να το κάνει για πολύ καιρό γιατί θεωρώ ότι για τους νέους παίκτες θα είναι ό,τι καλύτερο να αγωνίζονται με τον καλύτερο όλων των εποχών. Αυτό θα είναι γι’ αυτούς το καλύτερο μάθημα τένις.”

The post Μπέκερ: “Ο Τζόκοβιτς είναι ο βασιλιάς των λιονταριών!” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα