Lando Norris: Μπορούμε να διεκδικήσουμε την 3η θέση από την Ferrari 79 πλέον πόντοι διαφορά

F1 Lando Norris: Κάνοντας διαφορά 79 πόντων από τη Ferrari στους επομένους αγώνες F1 ακούγεται προκλητικό αλλά για μας είναι απλά μια πρόκληση να το πετύχουμε.

Η McLaren ξεκίνησε τη σεζόν με τον ρυθμό, αλλά μετά από μια αλλαγή φιλοσοφίας και ανασχηματισμό προσωπικού, δημιούργησε μια εντυπωσιακή προδιαγραφή B που μετέτρεψε το MCL60 σε έναν αξιόπιστο υποψήφιο για το βάθρο.

Ο Lando Norris και ο συμπαίκτης του Όσκαρ

Πιάστρι έγιναν οι πιο κοντινοί αμφισβητίες του κυρίαρχου Μαξ Φερστάπεν της Red Bull στην Ιαπωνία και το Κατάρ, παίρνοντας διπλό βάθρο για την ομάδα του Γουόκινγκ, ενώ ο Πιάστρι άρπαξε επίσης μια νίκη σε αγώνα σπριντ στο Losail.

Αυτό επέτρεψε στη McLaren να φτάσει σε απόσταση 11 βαθμών από την τέταρτη Aston Martin στην κατάταξη, ενώ ακόμη και η τρίτη θέση της Ferrari φαίνεται να απειλείται, με τη Scuderia τώρα να απέχει 79 βαθμούς.

Όταν ρωτήθηκε εάν η Ferrari μπορεί ακόμα να πιαστεί στα υπόλοιπα πέντε Σαββατοκύριακα, τα οποία περιλαμβάνουν δύο ακόμη σπριντ, ο Lando Norris απάντησε: “Είναι εφικτό, νομίζω ότι ναι. Πριν από μερικούς αγώνες ήταν 70 κάτι [πόντους] για την Aston.

“Πιστεύω ότι κάνουμε καλή δουλειά, όχι μόνο όσον αφορά τον ρυθμό, αλλά είχαμε ένα pit stop 1,8 δευτερολέπτων που είναι πολύ εντυπωσιακό από τα παιδιά. Δούλεψαν εξαιρετικά σκληρά, έτσι ώστε να ανταμείβουν όλη την ομάδα με συνέπεια είναι μόνο πιο κίνητρο και μεγαλύτερη ώθηση κάθε Σαββατοκύριακο».

Αλλά ο Lando Norris προειδοποίησε επίσης ότι δεν θα ταιριάζει κάθε επερχόμενο σιρκουί στη McLaren όσο τα προτιμώμενα swoop της Suzuka και ειδικά του Losail. Ως εκ τούτου, μπορεί να μην είναι σε θέση να συνεχίσει να παίρνει μεγάλες αποστάσεις, όπως οι 33 πόντους στην Ιαπωνία και οι 47 μονάδες στο Κατάρ, που περιελάμβαναν ένα σπριντ.

«Γνωρίζουμε ότι η Mercedes είναι πολύ γρήγορη, πιθανώς σχεδόν τόσο γρήγορες όσο εμείς [στο Κατάρ], απλώς συνεχίζουν να κάνουν λάθη», εξήγησε.

«Λοιπόν, είμαι σίγουρος ότι αν έχουν ένα καθαρό Σαββατοκύριακο θα κάνουν τη ζωή μας λίγο πιο δύσκολη, και επομένως δεν είμαι τόσο σίγουρος για να το πω.

“Ήταν μόλις πριν από τρία Σαββατοκύριακα που η Ferrari ήταν στην pole και κέρδιζε αγώνες, και τίποτα δεν έχει αλλάξει πραγματικά, είναι απλώς μια διαφορετική πίστα. Εμείς φαινόμαστε καλύτεροι, αυτοί φαίνονται λίγο χειρότεροι.

“Πιστεύω ότι σίγουρα δεν έχουμε υπερβολική αυτοπεποίθηση. Έχουμε αυτοπεποίθηση, νομίζω ότι πρέπει, αλλά ξέρουμε ότι θα υπάρξουν ακόμα κάποιοι αγώνες όπου δεν θα είμαστε τόσο δυνατοί.”

Ο Πιάστρι, ο οποίος πήρε το πρώτο του βάθρο στη F1 και τη νίκη του στο σπριντ στη Suzuka κατά τη διάρκεια μιας εντυπωσιακής εκστρατείας για πρωτάρη, ένιωσε ότι το να πιάσει τη Ferrari θα είναι μια «μεγάλη πρόκληση», αλλά όχι αδύνατη.

«Η Suzuka και το [Κατάρ] ήταν πιθανώς κομμάτια που κοιτάζαμε για αρκετό καιρό όσον αφορά το τι θα μας ευνοήσει», πρόσθεσε ο Αυστραλός Lando Norris.

«Θα υπάρξουν κάποιοι αγώνες που θα είναι πιο δύσκολοι και πιθανότατα θα ταιριάζουν σε άλλες ομάδες λίγο καλύτερα.

Lando Norris : “Νομίζω ότι 79 πόντοι σε τι, πέντε αγώνες και μερικά σπριντ; Είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά θα το δώσουμε. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε.”

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα