Hamilton Russell Story: Ο Lewis Hamilton εμφανίζεται σε νέο κλιπ με τον George Russell να ζητά συγχώρεση

Hamilton Russell Story: Η ταπεινοφροσύνη του Λιούις Χάμιλτον εμφανίζεται στο νέο κλιπ του Τζορτζ Ράσελ καθώς οι οπαδοί της F1 επαινούν την «πραγματική τάξη»

Ο Λιούις Χάμιλτον επικρίθηκε για τον ρόλο του σε μια σύγκρουση με τον Τζορτζ Ράσελ στο Γκραν Πρι της Κυριακής στο Κατάρ, αλλά ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής επαινέθηκε για την απάντησή του μετά τον αγώνα.

Δεν υπήρχε κακό αίμα μεταξύ του Λιούις Χάμιλτον και του Τζορτζ Ράσελ μετά από μια σύγκρουση μεταξύ των συμπαικτών της Mercedes που έληξε το Γκραν Πρι του πρώτου

στο Κατάρ νωρίς το Σάββατο.

Μια στροφή ήταν το μόνο που χρειάστηκε για να τελειώσει ο αγώνας του Hamilton στο Lusail International Circuit, όπου μια άστοχη προσπάθεια προσπέρασης από νωρίς ανάγκασε την πρόωρη απόσυρσή του. Το περιστατικό είδε τον Hamilton να προσελκύει πολλή ζέστη στη συνέχεια, με πολλούς να πιστεύουν ότι ήταν λάθος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή που έχασε ένα ελαστικό στην πρώτη στροφή.

Ο ήχος από το περιστατικό προκάλεσε περαιτέρω αναστάτωση καθώς τα δύο αστέρια των Silver Arrows σκόπευαν να κατηγορήσουν ο ένας τον άλλον. Ο Χάμιλτον ακούστηκε να αναφωνεί ότι τον «έβγαλε ο συμπαίκτης του», ενώ ο Russell αναφώνησε «τι στο διάολο» και είπε στην ομάδα του ότι δεν είχε πού να πάει πριν τον αποφύγουν.

Ο αγώνας θα έπρεπε να ήταν μια ευκαιρία για τη Mercedes να κερδίσει αφού και οι δύο οδηγοί τους ξεκίνησαν μεταξύ των τριών κορυφαίων του grid. Ο Russell αντέκρουσε από το downfield ακολουθώντας το αυτοκίνητο ασφαλείας για να κατακτήσει την τέταρτη θέση, αλλά η πρόωρη έξοδος του Hamilton παρ’ όλα αυτά έριξε ένα σύννεφο στη σύγκρουση.

Hamilton Russell Story: Αλλά το ζευγάρι φάνηκε να αφήνει τα πράγματα πίσω τους αρκετά γρήγορα αφού η Mercedes δημοσίευσε ένα κλιπ του ζευγαριού που έρχεται μαζί μετά τον αγώνα. Ο Χάμιλτον, 38 ετών, μπορεί να δει να λέει «συγγνώμη για το σήμερα» προτού πει στον συμπαίκτη του Russell τι σπουδαία δουλειά έκανε τερματίζοντας λίγο έξω από το βάθρο.

«Ο Λιούις Χάμιλτον είναι μια τέτοια κατηγορία», έγραψε ένας οπαδός της F1 απαντώντας στο βίντεο πριν ισχυριστεί ότι η Mercedes «δεν του αξίζει». Ένας άλλος χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επαίνεσε τον βετεράνο που «ανέλαβε την ευθύνη και ότι είναι ο ηγέτης που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι».

Actions speak louder than words. pic.twitter.com/aN33QJLvtD

Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) October 8, 2023

Hamilton Russell: Τι μας λέει η σύγκρουση του Lewis Hamilton με τον George Russell για την κατάσταση του παιχνιδιού στη Mercedes

Ο Χάμιλτον ζήτησε συγγνώμη από τον Russell μετά τη σύγκρουσή του στον πρώτο γύρο στο Γκραν Πρι του Κατάρ – αλλά για πόσο ακόμη μπορεί να διατηρηθεί ο σεβασμός;

Το βίντεο μετά τον αγώνα στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της Mercedes ήταν εξαιρετικά χρονομετρημένο. Αιχμαλώτισε τον Λιούις Χάμιλτον να περπατά στον Τζορτζ Ράσελ στο τροχόσπιτο των Silver Arrows στο Κατάρ : μια συγγνώμη, μια αγκαλιά. «Συγγνώμη για αυτό, δεν έφταιγες εσύ», είπε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Χωρίς επιπτώσεις. Καμία αγανάκτηση.

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: ας γίνει γνωστό ότι η σύγκρουση που εκτροχίασε τον αγώνα και των δύο οδηγών το βράδυ της Κυριακής είναι ξεκάθαρα βουρτσισμένη κάτω από το χαλί. Συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Είναι, τελικά, αγωνιστικά.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι αυτό έχει παρασκευαστεί εδώ και αρκετό καιρό.

Οι αρχικές φωνές στο ομαδικό ραδιόφωνο λένε μια καλύτερη ιστορία. Ο Russell, στριμωγμένος ανάμεσα στον Μαξ Βερστάπεν και τον Hamilton στην πρώτη στροφή, φωνάζοντας: «Έλα, τι διάολο! Αυτό είναι δύο αγώνες στη σειρά.” Κάπως αξιοσημείωτο, ανέκαμψε από τον θάνατο τελευταίος και τερμάτισε τέταρτος.

Hamilton Russell Story:  Ας θυμηθουμε τι έγινε μεταξυ των οδηγών. Ο Λιούις Χάμιλτον ισχυρίζεται ότι τον «έβγαλε» ο Τζορτζ Ράσελ καθώς το ζευγάρι θερμαίνεται στο ραδιόφωνο

Ο Λιούις Χάμιλτον και ο Τζορτζ Ράσελ αντάλλαξαν έναν πόλεμο λέξεων στο ραδιόφωνο της ομάδας μετά τη σύγκρουση των δύο οδηγών της Mercedes στην εναρκτήρια γωνία του GP του Κατάρ την Κυριακή.

Ο Λιούις Χάμιλτον και ο Τζορτζ Ράσελ συγκρούστηκαν με φραστικά και στην πρώτη γωνία του GP του Κατάρ το απόγευμα της Κυριακής.

Το δίδυμο της Mercedes ενώθηκε στην πρώτη στροφή, στέλνοντας τον Χάμιλτον στο χαλίκι και εκτός αγώνα. Ο Ράσελ δεν εντυπωσιάστηκε και φώναξε στο ραδιόφωνό του: “Έλα! Τι στο διάολο; Παιδιά, ελάτε. Δύο αγώνες στη σειρά!” Αυτό ακολούθησε μια σειρά από αιφνιδιαστικά επεισόδια από τον Βρετανό οδηγό.

Οι επαναλήψεις έδειξαν ότι ο πίσω τροχός του Χάμιλτον και ο μπροστινός αριστερός τροχός του Ράσελ ακουμπούσαν καθώς ο Χάμιλτον προσπαθούσε να περάσει έξω από τον συμπαίκτη του. Ένας παραιτημένος Χάμιλτον είπε: «Ναι, με έβγαλε ο συμπαίκτης μου», αφού ρωτήθηκε αν ήταν καλά.

Και πριν από την επανεκκίνηση, ο Russell είπε: “Ειλικρινά, έχασα τα λόγια. Μόλις είδα τις επαναλήψεις στην οθόνη της τηλεόρασης. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ήμουν εντελώς σάντουιτς… πρώτος γύρος”.

Τότε ακούστηκε ο Toto Wolff να λέει στον Russell να επιστρέψει στη λειτουργία αγώνα με το Qatar GP να ξεκινάει ξανά: “George, ας αγωνιστούμε τώρα. Ας κάνουμε το καλύτερο από αυτό.”

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΧίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής Ναυτιλίας5 +1 βόμβες μεταγραφικές κινήσεις που συγκλόνισαν το MotoGPF1: Στον Πάριο γιόρτασε τα γενέθλια του ο Max VerstappenWRC Ιαπωνίας: Νέα υπερειδική διαδρομή για ένα επικό φινάλε της σεζόν

Hamilton Russell Story: Ο Χάμιλτον, αν και αργότερα ανέλαβε την πλήρη ευθύνη , επέμεινε ότι «εξαιρέθηκε από τον συμπαίκτη του». Ο 38χρονος έμεινε στην παραλία στα χαλίκια, ενώ ο αγώνας του έτρεξε μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Συνολικά, σηματοδοτεί το τέλος ενός αρκετά ταραχώδους μήνα για τη Mercedes στην Ασία.

Διότι αυτό που έχει χαρακτηρίσει σε μεγάλο βαθμό τη σχέση του Hamilton και του Russell από τότε που ο τελευταίος εντάχθηκε από τη Γουίλιαμς στις αρχές του 2022 – την πολυπόθητη ευκαιρία του για μια ζωή – είναι ο σεβασμός. Δύο Βρετανοί οδηγοί, με διαφορά 13 ετών. Χάμιλτον: ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Russell: το επόμενο μεγάλο πράγμα.

Και οι δύο ήταν εξίσου απογοητευμένοι από την χαμηλή απόδοση της Mercedes τους τελευταίους 18 μήνες. Μια περίοδος που ορίζεται από ένα αυτοκίνητο με άστοχη φιλοσοφία. Μια περίοδος αγωνίας και πόνου, τόσο κυριολεκτικά με την περσινή φώκαινα όσο και ψυχικά με συνεχή προβλήματα και έλλειψη ρυθμού. Περίοδος μιας νίκης σε 39 αγώνες.

Όμως, παρ’ όλα τα ζητήματα, ο σεβασμός είχε διατηρηθεί. Και, λένε και οι δύο τώρα, είναι ακόμα. Το βίντεο – με λεζάντα “οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια” – το δείχνει αυτό. Αλλά το χαρτί αφής είναι σίγουρα αναμμένο.

Ξεκίνησε στη Σιγκαπούρη, όταν η προθυμία του Russell να γευτεί τη νίκη οδήγησε σε ένα λάθος του τελευταίου γύρου και έφυγε στον τοίχο. Ο Χάμιλτον ήταν στην ουρά του τότε και επωφελήθηκε για να τερματίσει στο βάθρο.

Μια εβδομάδα αργότερα, στην Ιαπωνία, εντάθηκε. Το ζευγάρι απέσυρε σε πολλές περιπτώσεις, τόσο σε τροχιά με έντονες κινήσεις όσο και εκτός τροχιάς με διαφορετικές στρατηγικές και προσεγγίσεις. Ο Russell, όταν αντιστάθηκε στην αρχική εντολή της ομάδας να αφήσει τον Χάμιλτον να περάσει, του είπαν χωρίς αβεβαιότητα: «Αυτή είναι μια οδηγία, Τζορτζ».

Hamilton Russell Story: Ο Χάμιλτον δεν ήταν επίσης ικανοποιημένος με την τακτική της ομάδας του στη Σουζούκα, και του είπαν να μείνει εντός της εμβέλειας του DRS με τον Russell πίσω για να βοηθήσει τον συμπαίκτη του να αμυνθεί από τον Κάρλος Σάινζ. Στο τέλος, ο μεγαλύτερος πολιτικός τερμάτισε πέμπτος, δύο θέσεις μακριά από τον μικρότερο του.

Σε αντίθεση λοιπόν με ό,τι μπορεί να πιστεύουν και οι δύο, η σύγκρουση στην πρώτη στροφή της Κυριακής – όταν και οι δύο είχαν μια οσμή και μια γεύση από το προβάδισμα – ήταν στο προσκήνιο για τους Hamilton και Russell. Και ενώ και οι δύο μπορεί κάλλιστα να θέλουν να φύγουν από τη Μέση Ανατολή με ένα μάντρα συγχώρεσης και λήθης, δείχνει μια βαθύτερη ιστορία που αναδύεται μέσα στην ομάδα.

Και οι δύο υπέγραψαν νέες συμφωνίες τον περασμένο μήνα μέχρι το τέλος της σεζόν του 2025. Και οι δύο επιθυμούν απεγνωσμένα την επιτυχία: ο Hamilton για τον όγδοο τίτλο που έσπασε το ρεκόρ, έναν τίτλο που του άρπαξαν άδικα στο Άμπου Ντάμπι το 2021 και ο Ράσελ να είναι απλώς σε έναν αγώνα για ένα πρωτάθλημα. Αλλά όταν δύο ανταγωνιστικά ζώα, που διεκδικούν να είναι το Νο 1, μένουν να παλεύουν για κάθε βαθμό και θέση, οι συγκρούσεις είναι κάτι σαν αναπόφευκτο. Αυτό το περιστατικό δεν θα είναι το τελευταίο.

Το είδαμε με τον Hamilton και τον Νίκο Ρόσμπεργκ. μια συνεργασία με ανατινάχτηκε σε διάφορα σημεία το 2016. Πιο πίσω, δεν έχετε παρά να πάτε στη σεζόν rookie του Χάμιλτον, όταν μάζεψε τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Φερνάντο Αλόνσο στο γκαράζ. Δεν είναι περίεργο που ο Χάμιλτον λέει ότι ο συμπαίκτης του μεταξύ 2017-2021 – όταν κέρδισε τέσσερις από τους επτά τίτλους του – ήταν ο αγαπημένος του. Ο Valtteri Bottas δεν είχε ποτέ τον ρυθμό για να ανταποκριθεί στον αδάμαστο Hamilton.

Ο Wolf μαζί με Russel και όλα καλά μέχρι που μπήκες εσύ… Hamilton!!!

Αλλά ο Ράσελ δεν θέλει να πέσει στην ίδια κατηγορία. Λέγοντας στην Independent πριν από ένα χρόνο για τον «απόλυτο στόχο» του να κερδίσει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, οι φιλοδοξίες του είναι υψηλές. Τόσο πολύ, μάλιστα, που τερμάτισε πάνω από τον συμπαίκτη του στην κατάταξη της περασμένης σεζόν και θα υποστεί μερικά λάθη φέτος, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή υστερεί από τον Hamilton με 62 βαθμούς και βρίσκεται στην όγδοη θέση, τώρα κάτω από τον Λάντο Νόρις. Πίσω από την άψογη ευγένεια κρύβεται μια έντονη ανταγωνιστικότητα και ο Ράσελ δεν ενδιαφέρεται να παίξει δεύτερο βιολί.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο Max Verstappen Πρωταθλητής F1 για το 2023CFMoto 800MT Explore Edition η παρουσίαση που πρέπει να δεις πριν αγοράσειςF1 Κατάρ Γκραν Πρι 2023: Προβλέψεις αγώνα F121o Motor Festival και ο απόηχος δεν σταματά…

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
lewis hamilton, hamilton, russell, ζητα, hamilton, lewis hamilton, russell, mercedes, grid, twitter, team, october, μαξ, toto, qatar, max, νέα, ιαπωνια, drs, wolf, σημαίνει, ευγένεια, motor, festival, αποσυρση, αποσυρση αυτοκινητων 2011, τελος του κοσμου, εσπα 2021, ξανα, δυνατα, october, βιντεο, αυτοκινητο, γωνια, δουλεια, εξοδος, ζωα, ηγετης, ηχος, περιοδος, ραδιοφωνο, qatar, αγκαλια, αγωνες, αρθρο, αιμα, αμπου νταμπι, ασια, αστερια, αψογη, βομβες, βραδυ, βρισκεται, γευση, γινει, δευτερο, δειχνει, διδυμο, εγινε, ευκαιρια, ειπαν, ειπε, ελλειψη, εβδομαδα, επρεπε, επτα, επιτυχια, ερχεται, ετων, ευθυνη, εφυγε, ζεστη, ζωη, ιδια, καταρ, λαθη, λαθος, λεζαντα, λειτουργια, λογια, μακρια, μαξ, μηνες, νικη, νικο, ομαδα, ογδοο, οθονη, τροχος, παιδια, παρουσιαση, προβληματα, ρασελ, ρεκορ, ρολο, σαββατο, σεβασμος, σεζον, σιγουρα, συνεχεια, σειρα, σιγκαπουρη, σπιτι, βιολι, οσμη, αγωνας, amg, drs, επεισοδια, ευγένεια, festival, grid, κυριακη, max, μεινει, οδηγοι, ουρα, σημαίνει, team, toto, θεματα, θεσεις, motor, wolf, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα
Hamilton Russell Story, Lewis Hamilton,George Russell