Formula One Brazil: Ο Lando Norris δαμάζει τους ταύρους

Formula One Brazil: Ο Νόρις επανορθώθηκε μετά το χάος στους προκριματικούς της Παρασκευής , όπου είχε μία ευκαιρία στο Q3 πριν έρθει η βροχή και τα χάλασε.

Στο Shootout, όλες οι ομάδες πήγαν για ένα σερί στο SQ3, αλλά αυτή τη φορά ο Νόρις το κράτησε μαζί και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, κερδίζοντας τον Μαξ Φερστάπεν που ήταν δεύτερος και τον Σέρχιο Πέρεθ που ήταν τρίτος.

Formula One Brazil: Ο Norris

δεν είχε τους καλύτερους γύρους, καθώς η επανάληψη δείχνει ότι βγήκε εκτός φόρμας σε ένα σημείο, οπότε θα ήταν ακόμη πιο γρήγορος.

Ο Βρετανός είπε στη συνέχεια: «Μια υπέροχη μέρα. Ειλικρινά, ένιωσα σαν έναν από τους χειρότερους γύρους που έχω κάνει, οπότε είμαι λίγο έκπληκτος, αλλά είναι μια καλή έκπληξη.

«Νιώθω σαν να έχουμε αναπληρώσει το χθες. Το πρώτο μου pole εδώ και πολύ καιρό, οπότε είμαι χαρούμενος», πρόσθεσε αναφερόμενος στη χαμένη ευκαιρία της Παρασκευής.

Όσο για τις προσδοκίες του για το Sprint όπου θα έχει δύο Red Bull στους καθρέφτες του, είπε: «Καμία ιδέα. Αλλά ο ρυθμός ήταν καλός όλο το Σαββατοκύριακο.

«Το αυτοκίνητο ήταν πολύ δυνατό. Είμαστε στο σωστό δρόμο. Είναι δύσκολο, οι Red Bulls είναι πάντα γρήγοροι, ο Max είναι πάντα γρήγορος.

«Οπότε δεν θα είναι ένας εύκολος αγώνας, αλλά ο ρυθμός είναι δυνατός, οπότε αν πρόκειται να έχουμε κάποια ευκαιρία, θα τα δώσω όλα», κατέληξε ο Norris.

SQ3: Ο Norris κερδίζει τον Verstappen αυτή τη φορά

Formula One Brazil: Το τελικό στάδιο του πυροβολισμού, είναι μια υπόθεση οκτώ λεπτών, και τα Soft ελαστικά επιτρέπονται τελικά, αλλά οι οδηγοί δεν βγήκαν έξω και παρέμειναν στα γκαράζ τους παρά το ότι τους δόθηκε το πράσινο φως.

Το πλάνο φαινόταν να κάνει ένα τρέξιμο με μαλακά ελαστικά που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της συνεδρίας που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν λάθη, μία βολή.

Στο τέλος, ο Norris ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη μία ευκαιρία του και σημείωσε 1:10.622 κερδίζοντας ταχύτερα τον Verstappen κατά 0.061 δευτερόλεπτα, ενώ ο Perez ήταν 0.073s πιο κάτω στη σειρά στην τρίτη θέση.

Ο Τζορτζ Ράσελ ήταν τέταρτος ταχύτερος για τη Mercedes, 0,235 δευτερόλεπτα μακριά από τον ρυθμό και 0,083 δευτερόλεπτα μπροστά από τον συμπαίκτη Λιούις Χάμιλτον, πέμπτο ταχύτερο στο αδελφό αυτοκίνητο.

Ο Yuki Tsunoda, υπό έρευνα επειδή ήταν πολύ αργός στο outlap του, ήταν έκτος ταχύτερος στο AlphaTauri, σχεδόν τέσσερα δέκατα από τον ρυθμό και μπροστά από τον Charles Leclerc της Ferrari κατά 0,058 δευτερόλεπτα, ο τελευταίος στην έβδομη θέση.

Ο Daniel Ricciardo ήταν όγδοος ταχύτερος στο άλλο AlphaTauri με τον Carlos Sainz ένατο και τον Oscar Piastri δέκατο. Ο Πιάστρι ήταν 0,567 δευτερόλεπτα από τον ρυθμό του συμπαίκτη του.

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDΣυνέντευξη στον Kalle Rovanpera τον διπλό παγκόσμιο πρωταθλητή WRCHalloween F1 vs MotoGP : Πως περνάνε τα παλικάρια μας στις απόκριες;Ταϊλάνδη MotoGP: “Σαν χελώνα!” ο Raul FernandezΕ2: Ο Αλόνσο δεν παίρνει μέρος, ο Νόρις ανάβει τη φωτιά

Formula One Brazil: Η έναρξη του SQ2 καθυστέρησε καθώς οι κριτές εργάστηκαν για να διορθώσουν τα εμπόδια στο σημείο της συντριβής του Esteban Ocon, κάτι που έδωσε περισσότερο χρόνο στους μηχανικούς της Aston Martin για να φτιάξουν το αυτοκίνητο του Fernando Alonso.

Ωστόσο, στα μέσα της συνεδρίας, η Aston Martin επιβεβαίωσε ότι ο Ισπανός δεν θα λάβει μέρος στο Shootout άλλο.

Ο Verstappen ήταν επίσης ο πρώτος οδηγός που περίμενε στην έξοδο από το pit, με τον Perez πίσω του, και πάλι τα Medium ελαστικά είναι η υποχρεωτική σύνθεση για το SQ2.

Ο Verstappen ανέβασε το φιτίλι και πήγε πιο γρήγορα στην πρώτη του διαδρομή με χρόνο γρηγορότερο από τον χρόνο ολοκλήρωσης SQ1 του Sainz.

Μετά την πρώτη σειρά η σειρά ήταν: Verstappen – Sainz – Perez – Leclerc – Piastri – Nico Hulkenberg – Norris – Kevin Magnussen – HamiltonRussell.

Με δύο λεπτά να απομένουν, οι οδηγοί επέστρεψαν στην τροχιά για τις δεύτερες διαδρομές τους. Ο Verstappen βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο στο δεύτερο σερί του, αλλά ο Perez πήγε γρηγορότερα μόνο για να νικηθεί από τον Norris, ο οποίος κατέληξε στο SQ3.

Ο Νόρις ήταν 0,009 δευτ. ταχύτερος από τον Πέρεθ στη δεύτερη και 0,041 δευτ. ταχύτερος από τον Φερστάπεν στην τρίτη.

Ο Κέβιν Μάγκνουσεν ήταν 11ος και ο πρώτος που έχασε το SQ3, νικημένος από τον Τσουνόντα με 0,051 δ. στη δέκατη. Ο Χούλκενμπεργκ ήταν 12ος ταχύτερος, 0,025 δευτερόλεπτα πίσω από τον συμπαίκτη του.

Ο Pierre Gasly ήταν 13ος ταχύτερος στο Alpine μπροστά από τον Valtteri Bottas στην 14η ενώ ο Alonso που δεν έλαβε μέρος στο SQ2 κατατάχθηκε 15ος.

SQ1: Ο Εστέμπαν Οκόν βγαίνει μετά από σύγκρουση με τον Αλόνσο

Formula One Brazil: Η συνεδρία ξεκίνησε σε καθαρές συνθήκες, θερμοκρασίες περιβάλλοντος στην περιοχή των 25 βαθμών Κελσίου, ενώ η θερμοκρασία της πίστας ήταν στην περιοχή των 45 βαθμών.

Όπως ορίζεται από τους κανόνες μορφής Sprint, τα ελαστικά Medium θα είναι το σύνθετο που επιτρέπεται στα SQ1 και SQ2.

Ο Verstappen δεν έχασε χρόνο και ήταν ο πρώτος στην πίστα κάνοντας την πρώτη φορά και ο συμπαίκτης του Perez ακολούθησε στο άλλο RB19.

Ο Verstappen πήγε πιο γρήγορα και ο Perez δεύτερος ταχύτερος, στη συνέχεια ο Leclerc τους χώρισε γρηγορότερα από τον Μεξικανό, μόνο για τον Sainz να πάει πιο γρήγορα από όλους, μετά ο Hamilton πήγε δεύτερος ταχύτερος πίσω από τον Ισπανό.

Στα μισά του SQ1 και μετά τα πρώτα τρεξίματα, η σειρά ήταν: Sainz – Hamilton – Verstappen – Russell – Magnussen – Norris – Leclerc – Hulkenberg – Ricciardo – Perez.

Το Replay έδειξε κάποια κακή επικοινωνία στο στρατόπεδο της Red Bull σήμαινε ότι οι οδηγοί τους παραλίγο να σκοντάψουν ο ένας πάνω στον άλλο, ενώ ο Piastri δεν φαινόταν ευχαριστημένος με τη McLaren του, έχοντας μια σύντομη στιγμή εκτός πίστας στη στροφή 2.

Formula One Brazil: Καθώς οι οδηγοί έκαναν τις τελευταίες τους διαδρομές και με δευτερόλεπτα να απομένουν στη συνεδρία, ο Ocon βρήκε το Alpine του αφού έπεσε πάνω σε έναν πιο αργό Alonso στη στροφή 3 και κατέληξε στα εμπόδια.

Ο Alonso φαινόταν να είναι σε αργό γύρο και απομακρύνθηκε το τελευταίο λεπτό, ενώ ο Ocon φαινόταν εκτός φόρμας, έχασε το πίσω μέρος και προσπαθούσε να το πιάσει και δεν μπορούσε να αποφύγει την Aston Martin.

Ο Αλόνσο επέστρεψε στα πιτς με μια κατεστραμμένη μπροστινή αριστερή γωνία και βγήκε από το μονοθέσιό του καθώς οι μηχανικοί προσπαθούσαν να το φτιάξουν.

Οι αγωνοδίκες εξέταζαν το περιστατικό καθώς και άλλοι οδηγοί που ήταν πολύ αργοί στους έξω γύρους τους.

Στο τέλος, ο Sainz ήταν αδιαφιλονίκητος στο SQ2, ο ταχύτερος όλων με 1:11.796, 0.028 δευτ. ταχύτερος από τον Νόρις στη δεύτερη και 0.074 δευτ. ταχύτερος από τον Χάμιλτον στην τρίτη.

Όσο για όσους δεν έκαναν το cut, ο Ocon ήταν ο πρώτος στην 16η θέση, χάνοντας με 0,030 δευτερόλεπτα από τον Tsunoda. Ο Lance Stroll ήταν 0,094 δευτερόλεπτα πίσω του στην 17η θέση ενώ ο Zhou Guanyu ήταν 18ος.

Ο Alex Albon και ο Logan Sargeant ήταν 19οι και 20οι αντίστοιχα.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ SQ1 16. Ocon 17. Stroll 18. Zhou 19. Albon 20. Sargeant  11. Magnussen 12. Hulkenberg 13. Gasly  14. Bottas 15. Alonso

Αποτελέσματα του Σάο Πάολο

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1: Με συνοδεία Bodyguard ο Verstappen στο Mexican GP γιατί κινδυνεύειΣυνεργείο μοτοσυκλετών Mpratakos Drag Factory 40 χρόνια δίπλα σαςF1 GP Μεξικό : Ο Verstappen μπροστά ο Albon κάνει την έκπληξηΜεγάλη πρόταση βόμβα από το εξωτερικό για το Motor Festival

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα