F1 Βραζιλίας: Esteban Ocon αποκάλεσε τον Fernando Alonso «f***ing ηλίθιο»

F1 Βραζιλίας: Οι οδηγοί της Formula 1, Fernando Alonso και Esteban Ocon, ενεπλάκησαν σε μια τεράστια σύγκρουση κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών σπριντ – και ο Ocon αποκάλεσε τον πρώην συμπαίκτη του “βλάκας”

Ο Φερνάντο Αλόνσο αποκαλείται «ηλίθιος» από τον αντίπαλό του στη F1 μετά από ένα τεράστιο ατύχημα κατά τη διάρκεια του GP της Βραζιλίας.

Η σύγκρουση συνέβη κατά τη διάρκεια του Sprint

Shootout, με τον πρώην συμπαίκτη του Alpine Esteban Ocon να χτυπά με δύναμη το αυτοκίνητο του Alonso και να βγαίνει εκτός τροχιάς. Παρά τον ρόλο του στο περιστατικό, ο Όκον κατηγόρησε τον Αλόνσο, αποκαλώντας τον Ισπανό «ηλίθιο ηλίθιο» μέσω του ραδιοφώνου,ενώ ο ίδιος ο Αλόνσο είπε: «Μπήκε μέσα μου».

Η συντριβή τελείωσε τις συνεδρίες και των δύο οδηγών, αφήνοντας τον Alonso να κατακτήσει τη 15η θέση στο πλέγμα Sprint. Και οι δύο οδηγοί κλήθηκαν από τους αγωνοδίκες μετά τη συνεδρία για να εξηγήσουν τις ενέργειές τους.

Ωστόσο, καθώς και οι δύο οδηγοί φαινόταν ότι συμμετείχαν στη σύγκρουση, είναι απίθανο να επιβληθούν ποινές.

Ο Λάντο Νόρις επανήλθε μετά από μια άθλια προκριματική περίοδο την Παρασκευή, κατακτώντας την πρώτη θέση για το Sprint. Κατάφερε να ξεπεράσει τον Max Verstappen για μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου, ενώ ο Sergio Perez ήταν καυτός.

F1 Βραζιλίας: Ο Alonso μετανιώνει που βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή μετά το περιστατικό του Ocon

Ο Fernando Alonso επέστρεψε για λίγο στη σύγκρουση στο SQ1 με τον Esteban Ocon να μετανιώνει πάνω από όλα για μια διαφωνία.

Αν και δεν ήταν συναρπαστικό, αυτό το Sprint Shootout σημαδεύτηκε από τη σύγκρουση μεταξύ του Fernando Alonso και του Esteban Ocon . Ενώ είχε μόλις ξεκινήσει τον τελευταίο ιπτάμενο γύρο του SQ1, οι Habs πέρασαν τον Ισπανό, με χαμηλή ταχύτητα, στο δρόμο του και δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την επαφή που τον έστειλε ενάντια στο τοπίο προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο Alpine του .

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDΣυνέντευξη στον Kalle Rovanpera τον διπλό παγκόσμιο πρωταθλητή WRCHalloween F1 vs MotoGP : Πως περνάνε τα παλικάρια μας στις απόκριες;Ταϊλάνδη MotoGP: “Σαν χελώνα!” ο Raul Fernandez

Βλέποντας τις εικόνες, εξακολουθεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς εάν ο ένας είναι πιο υπεύθυνος από τον άλλον ή αν πρόκειται απλώς για ένα περιστατικό αγώνων. Είναι αλήθεια ότι ο Φερνάντο Αλόνσο είναι σε αργή κίνηση και επιστρέφει αριστερά, άρα την αγωνιστική τροχιά, αφήνοντας παράλληλα αρκετό χώρο. Από την πλευρά του, ο Esteban Ocon έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στην έξοδο του Senna’s S (ίσως παρεμποδίστηκε από την άποψη της ορατότητας από τον ομόλογό του;) και συγκρούστηκε με την αριστερή μπροστινή ανάρτηση της Aston Martin .

Accrochage impressionnant entre Ocon et Alonso en fin de SQ1

Drapeau rouge la séance ne reprendra pas !#BrazilGP #F1 pic.twitter.com/zlQnrhIQ2a

— CANAL+ F1® (@CanalplusF1) November 4, 2023

F1 Βραζιλίας: «  Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε αυτά τα προσόντα », εξήγησε ο Fernando Alonso στο F1TV , παρόλο που δεν είχε δει ακόμη τις εικόνες. Είναι κρίμα γιατί και τα δύο αυτοκίνητα είναι εκτός αγώνα, με το καθένα να έχει βαριές ζημιές. Δεν είναι αυτό που θέλαμε. Δεν έχω δει ακόμα την αργή κίνηση. Κάποιος μου είπε ότι προφανώς έχασε ελαφρά το αυτοκίνητο… Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που βρίσκεσαι στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή . »

Σχετικά με την παρουσία του στην εκκίνηση του Αγώνα Σπριντ αυτό το Σάββατο (7:30 μ.μ. ώρα Γαλλίας), ο Φερνάντο Αλόνσο διαβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητό του θα πρέπει να επισκευαστεί έγκαιρα. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει ποινή ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, διενεργείται έρευνα.

F1 Βραζιλίας : Ο Fernando Alonso αντιδρά στο ασυνήθιστο τρακάρισμα του Esteban Ocon

Ο Fernando Alonso πιστεύει ότι η σύγκρουσή του με τον Esteban Ocon ήταν μια περίπτωση «λάθος μέρος, λάθος στιγμή», αφού οι πρώην συμπαίκτες του Alpine είχαν ένα ατύχημα υψηλής ταχύτητας κατά τη διάρκεια του Sprint Shootout στο Interlagos το Σάββατο.Ο Alonso κινήθηκε προς τα δεξιά στην έξοδο του Senna S καθώς η πίστα προχωρούσε στο Curva do Sol καθώς ο Ocon πλησίαζε σε έναν ιπτάμενο γύρο πίσω, αλλά ο Γάλλος υπέστη μια σύσπαση υπερστροφής που τον έστειλε προς την κατεύθυνση του Alonso, με ένα τεράστιο μπέρδεμα με Το μπροστινό αριστερό του Alonso τον στέλνει σπειροειδή στα εμπόδια στην έξοδο.

Αυτό προκάλεσε μισή ώρα καθυστέρηση στο Sprint Shootout με τις απαραίτητες επισκευές του φραγμού που πραγματοποιήθηκαν, με τον Ocon να μεταγλωττίζει τον πρώην συνάδελφό του “f***ing ηλίθιο” στο ραδιόφωνο της ομάδας αμέσως μετά το συμβάν.

F1 Βραζιλίας: Και οι δύο οδηγοί κλήθηκαν στους αγωνοδίκες για να συζητήσουν τον αντίκτυπο μετά το Shootout, αν και ο Alonso ήταν σίγουρος ότι η Aston Martin θα ήταν σε θέση να επισκευάσει το αυτοκίνητό του εγκαίρως για το Sprint αργότερα το Σάββατο.

Ο Ocon ήταν ξεκάθαρα θυμωμένος με τον Alonso που φαινόταν ότι δεν απομακρύνθηκε αρκετά από τη γραμμή αγώνων για να του επιτρέψει αρκετό χώρο για να περάσει σε έναν ιπτάμενο γύρο, αλλά ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής φαινομενικά το έβαλε κάτω σε μια περίπτωση τυχαίων περιστάσεων στο Interlagos.

«Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε τις κατατακτήριες, είναι κρίμα, και τα δύο αυτοκίνητα εκτός προκριματικών τώρα και πολλές ζημιές και στα δύο μονοθέσια υποθέτω. Όχι όπως θέλαμε», είπε ο Αλόνσο στο στυλό των μέσων ενημέρωσης αφού βγήκε από το αυτοκίνητό του.

«Δεν είδα την επανάληψη ακόμα, κάποιος μου είπε ότι έχασε το αυτοκίνητο προφανώς λίγο. Θέλω να πω, μια από αυτές τις καταστάσεις, λάθος μέρος, λάθος στιγμή».

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1: Με συνοδεία Bodyguard ο Verstappen στο Mexican GP γιατί κινδυνεύειΣυνεργείο μοτοσυκλετών Mpratakos Drag Factory 40 χρόνια δίπλα σαςF1 GP Μεξικό : Ο Verstappen μπροστά ο Albon κάνει την έκπληξηΜεγάλη πρόταση βόμβα από το εξωτερικό για το Motor Festival

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα