F1 Verstappen Marko: Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις νέα ρεκόρ με μια αδύναμη Mercedes

F1 Verstappen Marko:  O Max Verstappen δηλώνει δεν είναι απαραίτητο να κάνεις νέα ρεκόρ για να υπάρχει επιτυχία

Στην παρουσίαση του Red Bull RB20, ο Max Verstappen παραδέχτηκε ότι τη νέα σεζόν θα είναι δύσκολο να επαναληφθούν τα ρεκόρ του 2023, αλλά η ομάδα δεν έχει τέτοιο στόχο.

Max

Verstappen: «Μαζευτήκαμε στο Milton Keynes για να παρουσιάσουμε το Red Bull RB20. Η παρουσίαση ενός νέου αυτοκινήτου είναι πάντα συναρπαστική γιατί βλέπουμε τα αποτελέσματα της τεράστιας δουλειάς όλης της ομάδας.

Πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν, έχω την ίδια νοοτροπία όπως πριν από την έναρξη της προηγούμενης. Χαίρομαι που είμαι πίσω πίσω από το τιμόνι – σύντομα θα μάθουμε πόσο ανταγωνιστικό είναι το αυτοκίνητό μας. Πέρυσι είχαμε μια απίστευτη σεζόν, γιατί κερδίσαμε πάρα πολλούς αγώνες και σπάσαμε πολλά ρεκόρ. Θα είναι δύσκολο να επαναληφθεί κάτι τέτοιο το 2024, αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος.

Φυσικά και θέλουμε να νικήσουμε και να γίνουμε πρωταθλητές, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα να κάνουμε νέα ρεκόρ.

Η ομάδα αγωνίζεται στη Formula 1 εδώ και είκοσι χρόνια, και το μισό από αυτό το διάστημα ήμουν μέρος της. Για μένα, η Red Bull Racing έγινε η δεύτερη οικογένεια στην οποία μεγάλωσα. Με ενδιαφέρει ποια άλλα αποτελέσματα μπορούμε να πετύχουμε μαζί στο μέλλον.

Οι πρώτες μου εντυπώσεις από το αυτοκίνητο; Φαίνεται υπέροχο, αλλά το κύριο πράγμα είναι ότι το RB20 είναι γρήγορο. Εργαστήκαμε για να τα καταφέρουμε και θα συνεχίσουμε αυτή τη δουλειά στις δοκιμές στο Μπαχρέιν».

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC ΠαιανίαςF1 Verstappen Marko – Χέλμουτ Μάρκο: Η αποχώρηση του Χάμιλτον θα αποδυναμώσει τη Mercedes

Σε μια νέα συνέντευξη, ο σύμβουλος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, σχολίασε την κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο επικεφαλής της Red Bull Racing , Κρίστιαν Χόρνερ , την απόφαση του Λιούις Χάμιλτον να αλλάξει ομάδα και απάντησε στην ερώτηση εάν ανησυχεί ότι ο Μαξ Φερστάπεν θα αποφασίσει ξαφνικά να μετακομίσει. στη Mercedes.

Ερώτηση: Κύριε Μάρκο, πόσο επηρεάζει η κατάσταση γύρω από τον Κρίστιαν Χόρνερ την προετοιμασία για τις δοκιμές και την έναρξη της σεζόν στο Μπαχρέιν;
Helmut Marko : Δεν μπορώ να σας πω τίποτα για αυτό το θέμα. Όσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη και δεν υπάρχει αποτέλεσμα, δεν θα ακούσετε τίποτα από εμένα. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται, και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε γρήγορα να θέσουμε υπό έλεγχο τις αναταράξεις που θα προκύψουν. Ευτυχώς, το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε και ήμασταν καλά προετοιμασμένοι.

Ερώτηση: Λένε ότι ο Max Verstappen θα μπορούσε άνετα να γίνει πρωταθλητής στο περσινό μονοθέσιο τη νέα σεζόν…
Helmut Marko : Αυτό είναι πλήρης ανοησία. Πέρυσι, σε ορισμένες πίστες, η McLaren ήταν ήδη συγκρίσιμη με εμάς όσον αφορά την ταχύτητα, αλλά δεν είχαν σταθερότητα.

Ερώτηση: Τι μπορεί να κάνει το νέο RB20;
Helmut Marko : Θα το μάθουμε στις δοκιμές στο Μπαχρέιν την επόμενη εβδομάδα. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι το νέο αυτοκίνητο είναι μια εξέλιξη του περασμένου έτους, που ήταν το καλύτερο. Τίποτα κακό δεν θα συμβεί αν εξαλείψουμε μερικά αδύνατα σημεία. Αλλά ποιος ξέρει, ίσως οι αντίπαλοι κατάφεραν να κάνουν κάποιο έξυπνο κόλπο κατά την ανάπτυξη των αυτοκινήτων τους.

Ερώτηση: Αφού αναφέρατε τους αντιπάλους σας, τι μπορείτε να πείτε για τη μετακίνηση του Lewis Hamilton από τη Mercedes στη Ferrari;
Helmut Marko : Αυτή η είδηση ​​εξέπληξε κι εμένα. Μια αληθινή αθλητική αίσθηση σε μια απροσδόκητη στιγμή. Αναρωτιέμαι πώς έγιναν όλα. Το δεύτερο εξάμηνο του 2023, η Mercedes προσπέρασε τη Ferrari και η McLaren ήταν επίσης πιο γρήγορη. Ίσως ο Χάμιλτον παρατήρησε κάτι που ο υπόλοιπος κόσμος δεν γνωρίζει ακόμα.

Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC ΠαιανίαςΔήμος Παιανίας: Το 22ο Motor Festival υπό την αιγίδα του δήμου Παιανίας

Ερώτηση: Θα αλλάξει κάτι η απόφασή του για τη Red Bull;
Helmut Marko : Δεν αλλάζει τίποτα για εμάς, εκτός από το ότι η αποχώρηση του Hamilton θα αποδυναμώσει τη Mercedes. Το αν θα ενισχύσει τη Ferrari μένει να φανεί. Συνολικά, η μετάβασή του είχε απίστευτο αντίκτυπο σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της αξίας των μετοχών στο χρηματιστήριο. Είναι πραγματικά υπέροχο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

Ερώτηση: Ο Λιούις έχει ακόμη μια σεζόν να περάσει στη Mercedes…
Χέλμουτ Μάρκο : Σωστά. Συνήθως σε μια τέτοια κατάσταση ο οδηγός είναι πιο συγκεντρωμένος στη νέα ομάδα και η τρέχουσα ομάδα του δεν μπορεί πλέον να του πει για νέα προϊόντα, γιατί θα τα πάρει μαζί του. Αλλά για το άθλημα η μετάβασή του είναι σπουδαία νέα. Η ιστορία είναι καλύτερη από αυτή του Netflix.

F1 Verstappen Marko: Ερώτηση: Πώς αντέδρασε ο Max Verstappen στην απόφαση του Hamilton;
Χέλμουτ Μάρκο : Απλά διασκέδαζε.

Ερώτηση: Προφανώς, ο Toto Wolff θα προσπαθήσει να κάνει τη Mercedes μια ελκυστική επιλογή για τον Max…
Helmut Marko : Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η δουλειά του ως αρχηγός της ομάδας. Κάνει ό,τι μπορεί για να προσελκύσει τους καλύτερους αναβάτες.

Ερώτηση: Δεν φοβάστε ότι ο Μαξ δεν θα αντισταθεί σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά;
Helmut Marko : Όχι, έχει καλή μνήμη. Πολλά έχουν συμβεί στο παρελθόν. Θα σας θυμίσω απλώς το Silverstone 2021 ή το φινάλε της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι. Όλα αυτά έχουν βαθιές ρίζες.

Ερώτηση: Όχι πολύ καιρό πριν, ο Toto Wolff είπε ότι είναι τόσο κοντά στον Hamilton που ούτε ένα χαρτί δεν χωράει ανάμεσά τους…
Helmut Marko : Αλλά το συμβόλαιο με τη Ferrari ταιριάζει.

Ερώτηση: Τι θα κάνετε αν ο Μαξ σας πει ξαφνικά ότι φεύγει από την ομάδα;
Helmut Marko : Αποκλείω αυτήν την επιλογή.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Συνολικά αποτελέσματα δοκιμών Sepang MotoGP 2024Παρουσιάσεις F1 2024: Το ημερολόγιο παρουσιάσεων των μονοθεσιών στην Formula 1F1 η μεταγραφή του Hamilton έφερε απίστευτα κέρδη στη Scuderia FerrariF1 Υπόθεση Christian Horner: Όλη η ζωή του καταρρέει

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα