Dakar Sebastian Loeb: «Όλα τελείωσαν, νιώθαμε τον θάνατο να έρχεται»

Dakar Sebastian Loeb:  Ένα χτύπημα με «ένα μεγάλο βράχο» άφησε τον Loeb παράλυτο και τον έκανε να χάσει όλες τις πιθανότητες νίκης. Νόμιζαν ότι «τέλειωσε», αλλά φιλοδοξούν να ανέβουν στο βάθρο.

Dakar Sebastian Loeb: «Ήταν ένα δύσκολο στάδιο για εμάς», είναι το πρώτο πράγμα που είπε ο Loeb στο τέλος της ειδικής, αλλά αυτός ο ορισμός δεν αποκτά το πλήρες

νόημά του μέχρι να συνειδητοποιήσετε τις αναποδιές που πέρασε ο Seb. Ο Γάλλος, που αντιμετώπιζε την προτελευταία εξέδρα μόλις 13 λεπτά από το προβάδισμα, σταμάτησε στο 132 km και όχι ακριβώς λόγω ενός ακόμη τρυπήματος. Το Hunter είχε χτυπήσει «ένα μεγάλο βράχο» και οι συνέπειες ήταν το σπάσιμο του δεξιού μπροστινού πιρουνιού μετά από μια απότομη προσγείωση όπου νόμιζαν ότι «το Ντακάρ είχε τελειώσει τελείως».

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας

Dakar Sebastian Loeb: Η πεποίθηση ήταν τέτοια που, μετά από μια πρώτη στιγμή που προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα, ζήτησαν από τη διοργάνωση να αποχωρήσει από τον αγώνα. Στην αρχή, αυτή η βλάβη «ήταν σαν να πεθαίναμε σιγά σιγά, αλλά μετά ήμασταν τυχεροί γιατί ο Yungang Zi, από το YunXiang με τον Hunter, είχε τα ανταλλακτικά που χρειαζόμασταν», λέει ο Loeb, ο οποίος μετά από μια ώρα και τέταρτη άνεργη τελικά βρήκε η λύση στα προβλήματά του: «Πήραμε τα κομμάτια, τα επισκευάσαμε και ξεκινήσαμε ξανά». Το έκαναν με τον Sainz να είναι ήδη εντελώς εξαιρετικός στη γενική κατάταξη, αλλά αφού πέρασαν «μια ώρα σκεπτόμενοι ότι τελείωσε», ό,τι τους ήρθε μετά ήταν ένα είδος δώρου που μπορεί να σωθεί με το βάθρο.

Κατά την άφιξη στη γραμμή τερματισμού, το ζεύγος BRX εμφανίστηκε τρίτο στο σύνολο, με διαφορά έξι λεπτών από τους πλησιέστερους διώκτες τους. Η απώλεια χρόνου τους καταδίκασε μπροστά στους Touareg, αλλά έχουν ακόμα την ευκαιρία να τα πάνε καλά σε μια τελευταία ειδική, όπου δεν θα έπρεπε να ξαναζήσουν όλα τα προβλήματα αυτού του ενδέκατου ετάπ που ήταν «πολύ σκληρό με τα ελαστικά». Ο Κυνηγός υπέστη τρυπήματα σε όλη τη διάρκεια της έκδοσης και σε αυτές τις συνθήκες δεν επρόκειτο να βρουν εξαίρεση: «Αν και πηγαίναμε αργά, είχαμε τρυπήματα ( πάθησε πέντε στη διαδρομή) . Βγήκαμε πάλι έξω και από εκεί ήταν τρυπήματα, τρυπήματα, τρυπήματα… αλλά ευτυχώς φτάσαμε στον τερματισμό με ένα μόνο αυτοκίνητο, κι ας ήταν σε θλιβερή κατάσταση». Γιατί το πρωτότυπο επέστρεψε σε καλή κατάσταση, αλλά όχι με κατεστραμμένους τροχούς που δεν είχαν ανταλλακτικά όπως ο Loeb, ούτε είχε συνεργάτη.

Ράλι Ντακάρ 2024: Η καταδίωξη του Loeb’s Dakar τελειώνει με ραγίσματα στο Stage 11

Rally Dakar Sebastian Loeb:  Το κυνήγι του Sébastien Loeb για την πρώτη του νίκη στο Ράλι Ντακάρ θα πρέπει να συνεχιστεί για έναν ακόμη χρόνο. Παρά το γεγονός ότι κυνήγησε και τελικά πλησίασε τον ηγέτη Carlos Sainz , η καταστροφή χτύπησε την προτελευταία μέρα όταν το Prodrive Hunter έσπασε το μπροστινό του τρίγωνο και υπέστη πέντε τρύπημα ελαστικών, οδηγώντας τον σε ένα ασήμαντο τριάντα έκτο στο Ultimate και πάνω από μία ώρα πίσω. Ο Σάιντζ στο σύνολο.

Η αποτυχία του A-arm συνέβη 132 χιλιόμετρα μέσα στο Στάδιο #11, αφήνοντάς τον αποκλεισμένο για μια ώρα έως ότου ο άλλος σύμμαχος του Prodrive Zi Yungang σταμάτησε για να παράσχει βοήθεια. Ο Loeb αντιμετώπισε περισσότερα προβλήματα, όπως σκασμένα ελαστικά – τα οποία διαπέρασαν μεγάλο μέρος του γηπέδου καθώς το στάδιο λάμβανε χώρα σε βραχώδες έδαφος – και τερμάτισε με θλιβερό 1:28:15 πίσω από τον νικητή Guerlain Chicherit . Για να προσθέσει προσβολή στον τραυματισμό, ο Loeb έλαβε επίσης ποινή ενός λεπτού επειδή δεν είχε δεμένες σωστά τις ζώνες ασφαλείας του λίγο μετά την επιστροφή του στον αγώνα.

Ο Loeb βρίσκεται τώρα τρίτος στη γενική, υστερώντας από τον Sainz με 1:36:02, αφού τον ξεπέρασε ο Guillaume de Mévius . Ο De Mévius τερμάτισε δεύτερος στη σκηνή από τον συμπαίκτη του Chicherit και έχει δέκα λεπτά διαφορά με τον Loeb. Φυσικά, είναι επίσης πολύ πίσω για να πιάσει τον Sainz, ο οποίος απλά πρέπει να ολοκληρώσει το τελικό στάδιο την Παρασκευή για να εξασφαλίσει το πέμπτο του Ράλι Ντακάρ.

«Απομένουν ακόμη 170 χιλιόμετρα. Ξέρω πολύ καλά ότι ειδικά σε αυτό το ράλι, πρέπει να περάσεις τον τερματισμό και αυτό θα προσπαθήσουμε», είπε ο Sainz. «Συγκεντρώνομαι αύριο και κοιτάξτε καλά το μονοθέσιο γιατί το στάδιο ήταν εξαιρετικά, πολύ σκληρό και να δούμε αν μπορούμε να τελειώσουμε αύριο».

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC Παιανίας

Rally Dakar Sebastian Loeb: Ενώ το σύνολο των τεσσάρων τροχών έχει ολοκληρωθεί, η μάχη έχει γίνει πιο σφιχτή στο βασίλειο των δύο τροχών, καθώς ο Ross Branch κυριάρχησε την ημέρα για να σημειώσει τη δεύτερη νίκη του στο στάδιο. Ο αντίπαλος Ricky Brabec τέθηκε δεύτερος, αλλά μόλις τριάντα δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον Branch, ελαχιστοποιώντας τον αντίκτυπο της σκηνής στο σύνολο σε μόλις μισό λεπτό.

Ο Brabec ακολουθεί τώρα τον Brabec στις 10:22, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να σετάρει έναν ή και τους δύο ουρλιαχτούς χρόνου στο Stage #12, ενώ ο Brabec έχει μια ημέρα άδειας. Ο συμπαίκτης της Brabec στη Honda, Adrien Van Beveren , είναι ο μόνος άλλος αναβάτης με λίγη ελπίδα καθώς κάθεται 14:31 πίσω.

«Διασκέδασα πολύ από την αρχή μέχρι το τέλος», σχολίασε ο Branch. «Απόλαυσα πραγματικά τον εαυτό μου εκεί έξω. Η μοτοσυκλέτα πήγαινε καταπληκτικά και δεν έκανα λάθη σήμερα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να παραμείνω ήρεμος στον αγώνα. Ο αρχηγός της κούρσας έχει ένα σημαντικό προβάδισμα από εμένα, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος με το πού βρίσκομαι αυτή τη στιγμή και ανυπομονώ για την τελευταία μέρα αύριο».

Η μεγαλύτερη συνολική εξέλιξη της μοτοσυκλέτας έρχεται στο Rally2, όπου ο Romain Dumontier έχασε το προβάδισμα από τον Harith Noah αφού τερμάτισε δέκα λεπτά πίσω του την Πέμπτη. Ο Νόα, ο μόνος εναπομείνας εργοστασιακός αναβάτης της Sherco μετά τον Ρούι Γκονσάλβες αποσύρθηκε με τραυματισμό στον ώμο από σύγκρουση αμέσως μετά την εκκίνηση, τερμάτισε δεύτερος για να ξεπεράσει τον αμυνόμενο νικητή και έχει ένα πλεονέκτημα έξι λεπτών. Ο Dumontier ήταν πέμπτος, έπεσε στην αρχή της σκηνής και παρέμεινε κάπως εκτός ρυθμού αφού έσπασε τον άξονα του ψαλιδιού του την προηγούμενη μέρα.

Ο στόχος του Alexandre Giroud για τρία χτυπήματα στο Quad είναι παρόμοιος με αυτόν του Branch, καθώς κράτησε τον Manuel Andújar για τη νίκη της σκηνής, αλλά μόνο για τριάντα επτά δευτερόλεπτα, κάτι που μόλις και μετά βίας έκανε ένα βαθούλωμα στο γενικό σύνολο. Ο Andújar προηγείται τώρα με 8:14.

Ο Jérôme de Sadeleer νίκησε τον Gerard Farrés για τη νίκη σταδίου SSV για μόλις δύο δευτερόλεπτα, αλλά έχει την ευκαιρία να κερδίσει τον Xavier de Soultrait για την απόλυτη νίκη αύριο. Ο De Soultrait ολοκλήρωσε την ημέρα στην τέταρτη θέση, αλλά αυτός και ο συμπαίκτης του Sébastien Loeb Racing, Florent Vayssade, αντιμετωπίζουν ποινές επειδή δεν επέτρεψαν στη Sara Price να τους προσπεράσει παρά το γεγονός ότι έδειξε ότι ήταν πιο γρήγορη. Ωστόσο, το περιθώριο μεταξύ de Soultrait και de Sadeleer είναι 2:49.

Η Cristina Gutiérrez θα χρειαστεί ένα επιτυχημένο πέρασμα Hail Mary την Παρασκευή ως το μοναδικό μονοθέσιο Challenger μέσα σε μισή ώρα από τον ηγέτη Mitch Guthrie . Εν τω μεταξύ, ο Aleš Loprais κέρδισε τη σκηνή στο Truck, αλλά είναι ουσιαστικά εκτός αντιπαράθεσης με τον Martin Macík Jr. για δύο ώρες μπροστά. Είναι ενδιαφέρον ότι ο Macík και ο Noah οδηγούν και οι δύο τις τάξεις τους με ίδιους χρόνους πέντε ωρών, τριάντα ένα λεπτών και σαράντα πέντε δευτερολέπτων.

Η Dania Akeel αποσύρθηκε από τη σκηνή με σπασμένο κιβώτιο ταχυτήτων αφού οδήγησε τον Challenger να ξεκινήσει τη μέρα. Ομοίως, ο Ultimate of Mathieu Serradori οδήγησε την τάξη του προτού αυτός και ο συνοδηγός Loïc Minaudier σταματήσουν για να βοηθήσουν τον Oran O’Kelly να πλοηγηθεί σε βραχώδες έδαφος, μόνο που ο Century τους έχασε το μπροστινό του τρίγωνο που έσπασε τον δεξιό μπροστινό τροχό. Ο συμπαίκτης του Brian Baragwanath τους ρυμούλκησε μέχρι το τέλος.

Rally Dakar 2024:Stage #11 winners
Class Number Competitor Team Time
Ultimate (T1) 211 Guerlain Chicherit Overdrive Racing 4:43:00
Stock (T2) 501 Ronald Basso* Team Land Cruiser Toyota Auto Body 7:21:02
Challenger (T3) 312 Nicolás Cavigliasso Wevers Sport 5:19:13
SSV (T4) 420 Jérôme de Sadeleer* MMP Compétition 5:21:36
Truck (T5) 602 Aleš Loprais* InstaForex Loprais Praga Team 5:18:50
RallyGP 46 Ross Branch Hero MotoSports 4:51:57
Rally2 21 Bradley Cox BAS World KTM Racing Team 5:00:02
Malle Moto 34 Emanuel Gyenes* Autonet Motorcycle Team 5:38:40
Quad 172 Alexandre Giroud Drag’on Raly Team 6:13:57
Classic 702 Lorenzo Traglio* Tecnosport 9 points
Mission 1000 1030 Jordi Juvanteny* KH7-Ecovergy Team 20 points
* – Not competing in World Rally-Raid Championship

Rally Dakar 2024:Leaders after Stage #11
Class Number Competitor Team Time
Ultimate (T1) 204 Carlos Sainz Team Audi Sport 46:23:47
Stock (T2) 500 Akira Miura* Team Land Cruiser Toyota Auto Body 76:06:52
Challenger (T3) 303 Mitch Guthrie Red Bull Off-Road Junior Team 51:38:06
SSV (T4) 411 Xavier de Soultrait* Sébastien Loeb Racing 54:35:11
Truck (T5) 601 Martin Macík Jr.* MM Technology 52:31:45
RallyGP 9 Ricky Brabec Monster Energy Honda Rally Team 49:37:57
Rally2 20 Harith Noah* Sherco TVS Rally Factory Team 52:31:45
Malle Moto 96 Tobias Ebster Kini Rally Racing Team 56:18:46
Quad 174 Manuel Andújar 7240 Team 62:11:24
Classic 768 Carlos Santaolalla* Factory Tub 805 points
Mission 1000 1030 Jordi Juvanteny* KH7-Ecovergy Team 145 points

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ημερολόγιο MotoGP 2024AMA Supercross 2024 οσα πρέπει να ξέρεις γιατί ξεκινάμεMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC ΠαιανίαςF1 2024: Σας παρουσιάζουμε οδηγούς και ομάδες για το 2024

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
dakar, sebastian, loeb, dakar, loeb, sebastian, έως ότου, test drive, red bull, seb, hunter, motor, festival, real, game, superman, λύση, άφιξη, touareg, κυνηγός, stage, ultimate, guerlain, νέα, ταξι, taxi, test, drive, ride, branch, σημαίνει, honda, noah, quad, rally, team, land, toyota, auto, sport, hero, cox, world, ktm, moto, audi, akira, red, bull, junior, monster, energy, tvs, factory, ημερολόγιο, motogp, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, μια ημερα, νικητη, αυτοκινητο, εξεδρα, ωρα, audi, game, honda, hunter, ktm, motogp, moto, real, sport, test, ultimate, αρθρο, απλα, απωλεια, άφιξη, βοηθεια, βρισκεται, γεγονος, γινει, εδαφος, ευκαιρια, ειπε, εκθεση, εκκινηση, ελαστικα, ελπιδα, εξελιξη, εξι, επρεπε, επτα, ερχεται, έως ότου, ζευγος, ζωνες, ειδος, κυνηγι, κυνηγός, λαθη, λύση, νικη, νοα, νοημα, ουσιαστικα, πεμπτη, πηγαινε, πιθανοτητες, προβληματα, τρια, φυσικα, ωρες, akira, auto, bull, branch, cox, drive, εφαρμογη, energy, road, festival, factory, guerlain, hero, χωρα, junior, land, monster, μπροστα, taxi, noah, ομαδες, quad, raid, rally, red, red bull, ride, seb, σημαίνει, σκηνη, stage, superman, team, test drive, τριαντα, touareg, tvs, θεματα, motor, world
Τυχαία Θέματα