O Ολυμπιακός βρήκε πεντάδα για τα δύσκολα, ο Μιλουτίνοφ ξύπνησε και υπάρχει ακόμα ελπίδα

Πολλοί τον ξέγραψαν, αλλά εκείνος είναι ακόμα εκεί. Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Μακάμπι και τα play-off της Euroleague δεν είναι τόσο μακριά.

Όπως τραγουδούσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, «είμαστε ακόμα ζωντανοί». Το χειροκρότημα από ένα γεμάτο Σ.Ε.Φ στο τέλος του ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τους παίκτες του Μπαρτζώκα το πιστοποιεί.

Στο Βερολίνο δεν γνωρίζει κανείς αν θα πάει φέτος ο Ολυμπιακός.

Μήτε αν θα κερδίσει τον Παναθηναϊκό, τόσο στη regular, όσο και στους τελικούς της Basket League. Ομως, αυτό που είδαν άπαντες στο ματς των Πειραιωτών που σκόρπισαν τη Μακάμπι (89-72) σχετίζεται άρρηκτα με την οικονομία της σεζόν.

Οπως στο Βατικανό αναφωνούν «habemus papam» όταν βγαίνει λευκός καπνός, έτσι και οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» αναφώνησαν το βράδυ της Πέμπτης «habemus πεντάδα για τα δύσκολα»! Ναι, καλά διαβάσατε. Την πεντάδα που οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν για να «καθαρίζουν» ή να κλείνουν παιχνίδια, την έκαναν… χάζι κόντρα στους Ισραηλινούς όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του Σ.Ε.Φ. Εχουμε και λέμε:

ΓουόκαπΚάνανΠαπανικολάουΠίτερς ΜιλουτίνοβOλυμπιακός θα πάει με 8.5 παίκτες κι όπου βγει

Το απέδειξαν περίτρανα όλοι τους, ότι υγιείς, παραμένουν ανταγωνιστικοί, ακόμα κι αν δεν έχουν το ταλέντο της αντίστοιχης πεντάδας της Ρεάλ, τον επιθετικό πλουραλισμό της Μπαρτσελόνα ή του Παναθηναϊκού ή τις λύσεις των Φενέρ και Παρτίζαν.

Ωστόσο, με τέτοιον Μιλουτίνοφ να μαζεύει σαν καραμέλες τα ριμπάουντ παίζοντας και για τον Φαλ (20π., 20 ριμπάουντ), Πίτερς και Κάναν in the zone και τους Παπανικολάου-Γουόκαπ να θυμίζουν τους περσινούς τους εαυτούς, το σύνολο του Μπαρτζώκα έχει μια ζαριά για να γυρίσει το κλίμα.

Από τη στιγμή που το σχήμα βρέθηκε, πλέον… όπου πάει. Εκεί που δεν πίπτει ενίσχυση, πίπτει «συσπείρωση». Οι Γιώργος Μπαρτζώκας ουσιαστικά θα στηριχθεί ουσιαστικά σε 8.5 παίκτες (δηλαδή συν τους Φαλ, Γκος, ΜακΚίσικ και με αστερίσκο Πετρούσεφ) και με όσο καύσιμο έχουν θα κοιτάξουν να διεκδικήσουν πρόκριση στα play-offs, το Κύπελλο Ελλάδος και τον Ιούνιο το πρωτάθλημα.

Και επειδή δεν αποκαλούνται τυχαία «ομάδα των θαυμάτων», ας μην τους ξεγράφουμε (γενικώς) ακόμα…

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα