Champions League: Ανίκητος Βλαχοδήμος! Μπενφίκα, Γιουνγκ Μπόις και Μάλμε στους ομίλους (VIDS)

Μόλις τρεις ομάδες μένουν πλέον για να ολοκληρωθεί η σύνθεση των ομίλων στο φετινό Champions League, καθώς Μπενφίκα, Μάλμε και Γιουνγκ Μπόις πήραν την πρόκριση από τα Play Off.

Μπορεί οι «αετοί» να πέρασαν ένα εφιαλτικό ενενηντάλεπτο με συνεχή πίεση από την PSV Αϊντχόβεν και ο Ζόρζε Ζέσους να άλλαξε δεκαπέντε χρώματα, αλλά τελικώς ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν.

Οι Λουζιτανοί έμειναν όρθιοι στην Ολλανδία (0-0) και χάρη στο 2-1 του «Da Luz» πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Η απερισκεψία του Λούκας Βερίσιμο που άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 33΄ ευτυχώς δεν στοίχισε στους Πορτογάλους, οι οποίοι έβλεπαν τους γηπεδούχους του Σμιντ να χάνουν σωρεία ευκαιριών. Ήρωας για την Μπενφίκα ήταν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο οποίος βοηθούμενος και από το δοκάρι (62΄ Ζάχαβι), ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης από πλευράς φιλοξενούμενων. Ιδίως οι αποκρούσεις στα σουτ των Μαντουέκε, Ζάχαβι, Ραμάλιο και Σανγκαρέ χάρισαν στους «αετούς» την πρόκριση.

Είχε τις απαντήσεις η Γιουνγκ Μπόις

Σε αυτήν έφτασε και η Γιουνγκ Μπόις, έπειτα από ένα τρελό ματς στη Βουδαπέστη κόντρα στη Φερεντσβάρος. Οι Ελβετοί προηγήθηκαν στο 4΄ με τον Τσέζιγκερ, αλλά οι Ούγγροι αντέδρασαν και έφεραν τούμπα το παιχνίδι μέσα σε ένα ημίωρο. Βινγκό (18΄) και Βεκσέι (27΄) έκαναν το 2-1 και το μομέντουμ μεταφέρθηκε στους γηπεδούχους.

Ωστόσο, ο Φάσναχτ (56΄) ισοφάρισε εκ νέου και δευτερόλεπτα αργότερα ο Λαϊντούνι είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με δέκα παίκτες η Φερεντσβάρος έχασε μέτρο στο γήπεδο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την ευκαιρία για το 2-3, αλλά ο Σιμπατσό αστόχησε από το σημείο του πέναλτι (71΄).

Τελικώς οι Ελβετοί πέτυχαν το 2-3 με τον Μαμπιμπί στις καθυστερήσεις.

Championa League: «Γλυκιά» ήττα για Μάλμε

Το δρόμο του Champions League ακολούθησε και η Μάλμε, παρά την ήττα στο Ράζγκραντ από την Λουντογκόρετς (2-1). Καθοριστικός ήταν ξανά για τους Σουηδούς ο Μπιρμάντσεβιτς, ο οποίος ισοφάρισε προσωρινά το γκολ του Νεντιάλκοφ (10΄) στο 42ο λεπτό.

Το μόνο που κατάφεραν οι Βούλγαροι ήταν να πάρουν τη νίκη με πέναλτι του Πιέρρου Σωτηρίου (60΄).

Διαβάστε επίσης: Ρεάλ Μαδρίτης: Πρόταση «βόμβα» 160 εκατ. σε Παρί για τον Εμπαπέ!

Τζόλης: Έλαμψε το «διαμάντι» της Νόριτς με σούπερ ντεμπούτο

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα