Ξέφυγαν Ιταλία και Φινλανδία

Η σκουάντρα ατζούρα δυσκολεύτηκε αλλά λύγισε την Βοσνία στο Τορίνο με 2-1. Οι Φινλανδοί είχαν εύκολο βράδυ με το Λίχτενσταϊν και νίκησαν 2-0. Οι δύο ομάδες ξέφυγαν από τους διώκτες τους στον δέκατο όμιλο!

Λύτρωση από τον Βεράτι

Οι Ιταλοί έκαναν τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς απέναντι στην Ελλάδα. Στην ενδεκάδα μπήκαν οι Μαντσίνι, Μπερναρντέσκι και Κουαλιαρέλα για να αντικαταστήσουν Φλορέντσι, Κιέζα και Μπελότι.

Η σκουάντρα ατζούρα μπήκε δυνατά και έφτιαξε δύο φάσεις στο δεκάλεπτο με Κουαλιαρέλα
και Μπαρέλα αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Σέχιτς.

Από το 15ο λεπτό και μετά όμως οι Βόσνιοι άρχισαν να απειλούν με αντεπιθέσεις και με τρίτη ευκαιρία τους σκόραραν! Οι Βίσκα και Τοντόροβιτς δεν τα κατάφεραν αλλά τα κατάφερε ο Τζέκο και έκανε το 0-1 (32') ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει απέναντι στην Ιταλία μετά από 599'.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια καλή αλλά άστοχη προσπάθεια του Κουαλιαρέλα. Μπροστά στο σκορ οι Βόσνιοι!

Οι Ιταλοί άρχισαν δυναμικά το δεύτερο ημίχρονο! Ο Μπερναρντέσκι με εκτέλεση κόρνερ σημάδεψε τον Ινσίνιε που περίμενε εκτός περιοχής και αυτός με καταπληκτικό βολέ έκανε γρήγορα το 1-1 (49').

Ο Μαντσίνι συνέχισε τις αλλαγές! Επίμονοι οι Ιταλοί έψαξαν για το γκολ της νίκης και τελικά λυτρώθηκαν στο 86ο λεπτό από τον Βεράτι ο οποίος με διαγώνιο σουτ μετά από ασίστ του Ινσίνιε έγραψε το τελικό 2-1!

ΙΤΑΛΙΑ : Σίριγκου - Μαντσίνι (66' Ντε Σίλιο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον - Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Βεράτι - Μπερναρντέσκι (81' Μπελότι), Ινσίνιε, Κουαλιαρέλα (46' Κιέζα)

ΒΟΣΝΙΑ : Σέχιτς - Τοντόροβιτς, Μπιτσάκτσιτς, Ζουκάνοβιτς, Τσίβιτς (72' Νάστιτς) - Μπέσιτς, Πιάνιτς, Σάριτς - Βίσκα, Γκόγιακ (81' Τσίμιροτ), Τζέκο

Πούκι λαμπρός την οδηγεί

Οι Φινλανδοί κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο. Στο πρώτο εικοσάλεπτο είχαν τέσσερις ευκαιρίες να πάρουν προβάδισμα αλλά πότε ο Χόμπι και πότε η αστοχία τους δεν επέτρεψαν να γίνει το 0-1.

Το σκορ άνοιξε στο 37ο λεπτό πάντως από τον συνήθη ύποπτο Τεέμου Πούκι! Από ασίστ του Λουντ ο Πούκι είχε εύκολο έργο για να κάνει το 0-1!

Δυναμική εκκίνηση και στο δεύτερο ημίχρονο από τους Φινλανδούς. Από κούρσα του Λαπαλάινεν από αριστερά ο Κέλμαν βρέθηκε σε καλή θέση και έκανε το 0-2 (57') σφραγίζοντας τη νίκη των Φινλανδών!

Από το 65ο λεπτό και μετά άρχισαν οι αλλαγές. Οι Φινλανδοί κράτησαν τον έλεγχο του αγώνα και έφτασαν εύκολα στην τρίτη νίκη τους στον όμιλο σε τέσσερα παιχνίδια.

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ : Χόμπι - Βόλφινγκερ (77' Μπρεντλ), Κάουφμαν, Χόφερ, Ρέχσταϊνερ - Βίζερ - Σέλε, Χάσλερ (46' Πολβερίνο), Μαρσ. Μπούχελ (54' Μαρτ. Μπούχελ), Κούνε - Σαλάνοβιτς

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ : Χραντέτσκι - Ραΐταλα (86' Βαϊσάνεν), Τοΐβιο, Αραγιούρι, Ουρόνεν - Σπαρβ (61' Σούλερ), Καμάρα, Λουντ, Λαπαλάινεν (74' Σοΐρι) - Κέλμαν, Πούκι

10ος ΟΜΙΛΟΣ
1.Ιταλία12 (4)
2.Φινλανδία9 (4)
3.Αρμενία6 (4)
4.Βοσνία4 (4)
5.Ελλάδα 4 (4)
6.Λιχτενσταϊν0 (4)
Keywords
Τυχαία Θέματα