Βρετανικές αρχές: Όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες να μην κάνουν το εμβόλιο

Βρετανικές αρχές: Όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες να μην κάνουν το εμβόλιοageorgiΤετ, 12/09/2020 - 15:34

Οι βρετανικές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως άνθρωποι με σοβαρό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων δεν θα πρέπει να κάνουν προσωρινά το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες , δύο υγειονομικοί που έκαναν χθες το εμβόλιο, είχαν αλλεργικές αντιδράσεις.

Και οι δύο αναρρώνουν, ενώ δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

«Όπως γίνεται συνήθως με τα καινούργια εμβόλια ο MHRA συμβουλεύει σε προληπτική βάση όσους έχουν ιστορικό

με αλλεργίες να μην κάνουν το εμβόλιο. Οι δύο άνθρωποι που έκαναν χθες το εμβόλιο και τις εμφάνισαν αναρρώνουν» είπε ο καθηγητής Stephen Powis.

Στο μικροσκόπιο η δοσολογία του εμβολίου της AstraZeneca

Όλα τα στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά του κορονοϊού που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca θα εξετάσει η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας.

«Η επισκόπησή μας τα περιλαμβάνει όλα Θα δούμε τα διαθέσιμα στοιχεία» τόνισε η επικεφαλής της αρχής Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) June Raine, μετά τη μελέτη που έδειξε αποτελεσματικότητα 62% στους ασθενείς που έλαβαν δύο πλήρεις δόσεις και 90% σε όσους έλαβαν πρώτα μισή δόση και μετά ολόκληρη.

«Προφανώς μας ενδιαφέρει πολύ το ο λόγος που οι διαφορετικές δόσεις έχουν διαφορετική αποτελεσματικότητα» τόνισε. «Θα εξετάσουμε κάθε στοιχείο».

Η Raine πρόσθεσε πως σε μία με δύο εβδομάδες αναμένεται η έκθεση και για το εμβόλιο της Moderna, και το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί αμέσως μόλις ληφθούν τα στοιχεία.

Πηγή: News.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Off Off Off Off κορωνοϊός Δύο άνθρωποι χθες παρουσίασαν συμπτώματα.

Article publish on Τετ, 12/09/2020 - 15:34 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα