Βρετανία: Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1975 η ανεργία

Ο αριθμός των ανέργων στη Βρετανία μειώθηκε κατά 65.000, σε 1,36 εκατ. για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, με το ποσοστό της ανεργίας να είναι το χαμηλότερο για περισσότερα από 40 χρόνια, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία ONS.

Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 4% για το τρίμηνο έως τον Ιούνιο. Πρόκειται για το χαμηλότερο από το Φεβρουάριο του 1975 κι αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μείωση καταγράφηκε παρά τη μικρότερη της αναμενόμενης αύξησης κατά 42.000 που σημειώθηκε στον αριθμό
των θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, τα στοιχεία αποτυπώνουν αύξηση στην παραγωγικότητα αλλά κι επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης των μισθών. Οι μισθοί, εξαιρουμένων των μπόνους, αυξήθηκαν κατά 2,7% για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα στοιχεία της ONS καταδεικνύουν επίσης μείωση ρεκόρ του αριθμού των Ευρωπαίων πολιτών που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από τότε που άρχισαν να καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία το 1997.

Αντίθετα, αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των εργαζομένων που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ, καθώς έφθασαν σε 1,27 εκατ. ήτοι 74.000 περισσότεροι σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Πηγή: www.news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα