10 δωρεάν παιχνίδια για φορητές συσκευές

Το mobile gaming στα καλύτερά του.

Με τις φορητές συσκευές να εξελίσσονται όλο και περισσότερο, είναι πολύ λογικό να εξελίσσεται μαζί τους και η μόδα του mobile gaming, που ομολογουμένως βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Όπου και να είμαστε, έχουμε πάντα μαζί μας ένα smartphone, το οποίο πλέον μπορεί πολύ άνετα να λειτουργήσει ως παιχνιδομηχανή, για εκείνες τις ώρες που είμαστε μακρυά από το PC ή την κονσόλα μας ή απλά θέλουμε να χαζέψουμε. Όπως είναι φυσικό,νέα παιχνίδια

κυκλοφορούν συνέχεια για τις φορητές συσκευές, ενώ φυσικά, όπως ισχύει και σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα, είτε τα αποκτούμε επί πληρωμή είτε δωρεάν.

Με αφορμή αυτό, σας παρουσιάζουμε παρακάτω μια λίστα με δωρεάν παιχνίδια που πιστεύουμε ότι θα απολαύσετε στις συσκευές σας.

Top 5 με μεγάλες απαιτήσεις συστήματος

1. Lineage2: Revolution (Android/iOS)

To Lineage 2: Revolution είναι ένα mobile MMORPG παιχνίδι από την NCSoft και την ομάδα ανάπτυξης Netmarble, που λαμβάνει χώρα 100 χρόνια πριν το Lineage 2 της NCSoft.

Όπως και πολλοί MMORPG τίτλοι, ο παίκτης αρχίζει δημιουργώντας ένα χαρακτήρα και επιλέγοντας το race του. Τα διαθέσιμα races είναι: Human, Elf, Dark Elf, και Dwarf. Κάθε φυλή ειδικεύεται αργότερα σε διαφορετικές κατηγορίες, όπως warrior, mage, και archer. Ο παίκτης προχωρά μέσα από το παιχνίδι, παίρνοντας quests και σκοτώνοντας mobs.

Το παιχνίδι βρίσκεται στον ίδιο κόσμο του Lineage II, το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά το 2003, και διαθέτει dungeons, PVP, πολέμους φατριών, επιδρομές και μια σειρά από quests για να προωθηθεί η γραμμή ιστορίας. Ωστόσο, το gameplay έχει προσαρμοστεί ειδικά για να ταιριάζει καλύτερα στις κινητές συσκευές από τη Netmarble. Για παράδειγμα, τα quests είναι αυτοματοποιημένα, με τον χαρακτήρα να τις εκτελεί αυτόματα.

2. Pubg: Mobile (Android/iOS)

Ένας από τους πιο δημοφιλείς battle royale τίτλους, το PUBG έχει καταφέρει να απλωθεί σχεδόν σε όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες και να καθηλώσει τον κόσμο του σε κινητά, κονσόλες και PC.

H PUBG Corp, σε συνεργασία με την Κινέζικη εταιρεία-κολοσσό, Tencent, μετέφεραν το παιχνίδι στις κινητές συσκευές και έκτοτε οι παίκτες κουβαλούν μαζί τους το αγαπημένο τους παιχνίδι παντού.

3. Power Rangers: Legacy War (Android/iOS)

To Power Rangers: Legacy Wars είναι ένα παιχνίδι για κινητά, εμπνευσμένο από ταινία Power Rangers του 2017.

Στο σύμπαν της ταινία, η Rita Repulsa μολύνει το Morphin Grid με έναν ιό που συγκεντρώνει και καταστρέφει όλες τις γνωστές γενιές Ranger. O Zordon και o Alpha 5 στέλνουν τον Jason να καθαρίσει το Morphin Grid. Ο Jason σώζει διάφορους Rangers και μαζί τους συνεχίζει να σώζει περισσότερoυς και να κατατροπώσει τη Rita, αντιμετωπίζοντας διάφορες απειλές. Τελικά, οι Rangers βρίσκουν μερικά Megazords, τα οποία χρησιμοποιούν για να κάνουν challenge τον Mega Goldar και τον Black Dragon Megazord.

Ωστόσο, η δύναμη της Rita μεγαλώνει και είναι πλέον σε θέση να τραβήξει μαχητές από άλλες διαστάσεις στο Grid. Βρίσκει τα απομεινάρια του M. Bison και τον ζωντανεύει. Σε αντάλλαγμα, δίνει στη Rita την διάστασή του, για να κατακτήσει. Ο Ryu το αισθάνεται, αλλά είναι πολύ αργά και ο ίδιος και οι φίλοι και οι εχθροί του μπαίνουν στο Morphin Grid.

Εσείς καλείστε σε αυτό το online tag team-based fighting παιχνίδι να επιλέξετε έναν αρχικό χαρακτήρα και δύο βοηθούς, να φτιάξετε ομάδα και να παλέψετε για την νίκη.

4. Tekken Mobile (Android/iOS)

H Bandai Namco έφερε την εμβληματική fighting σειρά παιχνιδιών στις κινητές συσκευές και πλέον μπορείτε να ρίξετε ξύλο σε iOS και Android, μαζί με τους Paul, Kazuya, Panda, Nina και άλλους πολλούς.

ARK: Survival Evolved (Android/iOS)

To Ark: Survival Evolved κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα στα κινητά και είναι ένα action-adventure survival παιχνίδι σε ανοιχτό κόσμο, όπου μπορείτε να παίξετε σε first-person ή third person. Για να επιβιώσουν, οι παίκτες πρέπει να δημιουργήσουν μια βάση, με πυρκαγιά και όπλα. Πρόσθετες δραστηριότητες, όπως η εξημέρωση και η σίτιση των δεινοσαύρων, απαιτούν περισσότερους πόρους. Ο κόσμος του παιχνιδιού, γνωστός ως «Ark», έχει έκταση περίπου 48 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ υπάρχει περίπου 36 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους με 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα ωκεανό.

Αν σας ενδιαφέρει να έρθετε σε επαφή με διάφορα πλάσματα και δεινοσαύρους, τότε το παιχνίδι αυτό είναι ιδανικό για εσάς.

Top 5 Γενικά:

1. Marvel: Contest of Champions (Android/iOS)

Το Marvel Contest of Champions είναι ένα κινητό παιχνίδι μάχης του 2014 που αναπτύχθηκε και δημοσιεύθηκε από την Kabam. Απελευθερώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2014 για iOS και Android. Το παιχνίδι μάχης λαμβάνει χώρα κυρίως στο Marvel Universe, ενώ βασίζεται εν μέρει στα γεγονότα της περιορισμένης σειράς κόμικς Contest of Champions.

Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ενός Summoner, επιφορτισμένοι από τον The Collector να χτίσουν μια ομάδα από ήρωες και κακούς της Marvel και να τους ρίξουν στην μάχη. Το gameplay είναι παρόμοιο με αυτό του Injustice: Gods Among Us και Mortal Kombat X, όπου η αγωνιστική αρένα του παιχνιδιού γίνεται σε 3D με ένα 2D επίπεδο για τις κινήσεις και τις ενέργειες των υπερήρωων. Οι νέοι παίκτες ξεκινούν με πρόσβαση σε δύο χαρακτήρες και μπορούν να εργαστούν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε πρόσθετους χαρακτήρες όπως οι Iron Man, Spider-Man, Wolverine, Hulk, Magneto, Ultron, Loki και Rhino. Κάθε χαρακτήρας είναι αναβαθμίσιμος, παρουσιάζοντας τις δικές του τάξεις, κινήσεις, γνωρίσματα, ικανότητες και ειδικές κινήσεις.

2. Marvel: Future Fight (Android/iOS)

Το Marvel Future Fight είναι ένα υπερηρωικό παιχνίδι του 2015. Έχοντας δημιουργηθεί από την Netmarble Games, το παιχνίδι σχετίζεται άμεσα με τις Marvel Entertainment και Disney.

Το Marvel Future Fight έχει περιγραφεί ως dungeon crawler. [Οι παίκτες έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν εικονικά joystick και πλήκτρα ελέγχου ή κουμπιά. Ο παίκτης παίζει με μια μέγιστη ομάδα 3 χαρακτήρων σε μια ομάδα σε ένα επίπεδο. Ο παίκτης ελέγχει έναν από τους χαρακτήρες και μπορεί να τον αλλάξει με τα άλλα μέλη της ομάδας. Μια ανταλλαγή χαρακτήρων θα έχει cooldown πριν ο παίκτης μπορεί να αλλάξει στον χαρακτήρα που είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως. Κάθε αποστολή χρησιμοποιεί ενέργεια Η ενέργεια επιτυγχάνεται με το leveling up του SHIELD base με SHIELD XP, μέσα από ανταμοιβές και rewards παιχνιδιών. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί χαρακτήρες που μπορείτε να παίξετε αλλά και άλλοι που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

3. Injustice 2 (Android/iOS)

Συνεχίζοντας στον fighting τόνο, οι κινητές συσκευές φιλοξενούν πλέον και το Injustice 2, το γνωστό παιχνίδι από τις Warner Bros και NetherRealm Studios.

Διατηρεί πολλά χαρακτηριστικά παιχνιδιού από το πρωτότυπο, συμπεριλαμβανομένων των swipe-based fighting mechanics, της συλλογής καρτών και three-on-three μάχες, αλλά εισάγει διάφορες αλλαγές στον γενικό τύπο του παιχνιδιού. Οι παίκτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να μετακινούνται ελεύθερα κατά τη διάρκεια της μάχης, καθώς και να χρησιμοποιούν επιθέσεις με άλματα και σκύψιμο. Το σύστημα διαχείρισης stamina επιστρέφει. Ωστόσο, αντί για κάθε χαρακτήρα που λαμβάνει τη δική του κατανομή από stamina, ο παίκτης λαμβάνει ένα ενιαία pool of staminta που εξαντλείται μετά από κάθε αγώνα. Οι αγώνες απαιτούν επίσης υψηλότερα επίπεδα αντοχής από ό,τι το προηγούμενο παιχνίδι. Η εφαρμογή περιλαμβάνει μπόνους σύνδεσης, καθημερινούς στόχους, οι οποίοι προσφέρουν XP και κέρματα, καθώς και achievements, τα οποία είναι μακροπρόθεσμοι στόχοι που επιβραβεύουν τους παίκτες με πολύτιμους λίθους και "hero shards" που χρησιμοποιούνται για ξεκλείδωμα και level up χαρακτήρων. Η εφαρμογή περιλαμβάνει story mode, που θα κυκλοφορήσει ανά κεφάλαιο σε επόμενες ενημερώσεις.

4. Shadowgun Legends (Android/iOS)

Το Shadowgun Legends είναι ένα δωρεάν mobile game πρώτου προσώπου που αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από την Madfinger Games για συσκευές Android και iOS στις 22 Μαρτίου 2018. Είναι η τρίτη κύρια προσθήκη της σειράς Shadowgun, μια συνέχεια των αρχικών Shadowgun και Shadowgun Deadzone, που δέχθηκαν πολλαπλά βραβεία από το 2011 και το 2012, αντίστοιχα.

Το παιχνίδι αποτελείται από πάνω από 200 single player campaign missions και πολλά multiplayer game modes, όπως τα Duel, Ascendecy, Dungeons (Blade Dancer, Brothers of Fire, Voltaic Fist, Hive Mind) και Αρένες (Arena Bronze και Silver Arena)

5. Garena Free Fire (Android/iOS)

Το Free Fire - Battlegrounds είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης τρίτου προσώπου με τη μορφή battle royale. 50 παίκτες πέφτουν με αλεξίπτωτο σε ένα απομακρυσμένο νησί, όπου υπάρχει μόνο ένας νικητής, αυτός που θα επιβιώσει. Οι παίκτες επιλέγουν ελεύθερα την αρχική θέση, αρπάζουν όπλα και προμήθειες για να ενισχύσουν τις πιθανότητες για επιβίωση στους αγώνες μάχης. Το πεδίο μάχης συρρικνώνεται όσο περνάει ο καιρός, αναγκάζοντας τους παίκτες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε ένα πολυμορφικό περιβάλλον. Το Free Fire - Battlegrounds είναι το απόλυτο παιχνίδι μάχης με τα πιο ρεαλιστικά γραφικά και εύχρηστα controls.

Εσείς ποια παιχνίδια προτείνετε; Πείτε μας στα σχόλια!

H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming Buddies!

IGN Greece Τι περιμένουμε από το Super Smash Bros Ultimate Direct της Nintendo IGN Greece: Reviews Ιουλίου 2018 Παρουσίαση: Αιχμηρά Αντικείμενα της Gillian Flynn

Πηγή: IGN Greece

Keywords
δωρεαν παιχνιδια, δωρεαν, παιχνιδια, power rangers, mortal kombat, iron man, mobile, top, revolution, lineage, mmorpg, ncsoft, race, warrior, pvp, power, rangers, grid, alpha, jason, mega, black, dragon, online, tag, fighting, tekken, namco, ios, android, paul, panda, nina, survival, marvel, universe, iron, wolverine, hulk, future, fight, games, disney, warner, bros, studios, pool, hero, game, single, player, blade, fire, arena, free, καιρος, news, ign, media, facebook, twitter, super, ultimate, nintendo, κινηση στους δρομους, www.facebook.com, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, real news, αλλαγη ωρας 2012, ign, warrior, ncsoft, κινητα, μοδα, νησι, ξυλο, alpha, games, game, ios, iron man, mega, mmorpg, news, pvp, ultimate, αγωνες, απλα, αφορμη, βρειτε, βρισκεται, γεγονοτα, γινεται, δυναμη, δυνατοτητα, δικη, υπαρχει, ενεργεια, εν μερει, ερθετε, εταιρεία, εχθροι, ιδιο, ηρωες, ισχυει, κεφαλαιο, κινητο, κυρια, μορφη, μπορειτε, νικη, ομαδα, παντα, παρουσιαση, πεδιο, περιβαλλον, πιθανοτητες, πλατφορμες, ρολο, συνεχεια, σειρα, συμπαν, σιτιση, τριτη, φυσικα, φυσικο, ωρες, super, black, mobile, free, disney, dragon, adventure, εφαρμογη, revolution, fight, φιλοι, hulk, fighting, fire, future, grid, χωρα, ιδανικο, iron, jason, κομικς, lineage, nina, marvel, media, mortal kombat, namco, nintendo, paul, παιχνιδι, player, panda, pool, power, power rangers, rangers, race, studios, single, spider, survival, tag, team, tekken, online, universe, wolverine, warner, bros
Τυχαία Θέματα