Βουκουρέστι: Απαντά πρώτη φορά ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου για το θανατηφόρο τροχαίο – Γιατί δεν υπήρχαν δύο οδηγοί

Απαντήσεις σε ότι αφορά το γιατί δεν υπήρχαν δύο οδηγοί στο λεωφορείο σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, έδωσε ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου που διοργάνωσε τη μοιραία εκδρομή στη Ρουμανία, που κόστισε τη ζωή στον 53χρονο Λαρισαίο Νίκο Χλώψιο.

Μιλώντας στο onlarissa.gr το μεσημέρι του Σαββάτου ο κ. Γιάννης Μπατζιόλας υποστήριξε πως ένα έκτακτο γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δύο οδηγοί, ωστόσο το λεωφορείο κινήθηκε από Βόλο έως Θεσσαλονίκη με άλλον οδηγό και με άλλο συνέχισε

για το Βουκουρέστι. “Το δρομολόγιο, εξήγησε, είχε προγραμματιστεί κανονικά με δύο οδηγούς γιατί είναι 16 ώρες. Ο δεύτερος οδηγός μία ώρα πριν την αναχώρηση του ταξιδιού λόγω γαστρεντερίτιδας δηλώνει κώλυμα και δε μπορεί να ξεκινήσει. Τότε αντικαταστάθηκε με άλλο οδηγό που πήγε το λεωφορείο μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

”Πήγαινε προσεκτικά στο δρόμο”


Στη Θεσσαλονίκη παρέλαβε το λεωφορείο ο οδηγός που πήγε στο Βουκουρέστι. Ήτανε μόνος του και γενικά δεν έτρεχε καθόλου, έχω μιλήσει με πελάτες, πήγαινε σε όλη τη διαδρομή πολύ προσεκτικά… Οπότε σίγουρα δεν έφταιγε η ταχύτητα για το συμβάν που έγινε… Περιμένουμε κι εμείς τους ειδικούς για τα αίτια της τραγωδίας για να μπορούμε να έχουμε μία πληρέστερη εικόνα”.

Ο ιδιοκτήτης του LA Travel εξέφρασε επίσης τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος λέγοντας μεταξύ άλλων πως “δε μας έχει ξανασυμβεί… Το αντιμετωπίζουμε με όση ψυχραιμία μπορούμε γιατί έχουμε άλλους 45 επιβάτες”.

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό τροχαίο στο Βουκουρέστι, όπου ένας 53χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του και τρία ακόμα άτομα νοσηλεύονται με βαριά τραύματα στο νοσοκομείο.

Όπως αποτυπώνεται στις εικόνες που έφερε στο φως το OPEN, η οροφή του πούλμαν έχει καταρρεύσει μέχρι το ύψος των καθισμάτων. Ένας άνδρας βρίσκεται σκυφτός στο πάτωμα του λεωφορείου και προσπαθεί να βοηθήσει τους συνεπιβάτες του που καταπλακώθηκαν. Μάλιστα, ακούγεται να λέει “πάρε ανάσα”.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Σάββατο επέστρεψαν στη χώρα 18 από τους 47 συνολικά επιβάτες που βρίσκονταν στο μοιραίο λεωφορείο. “Είμαστε σοκαρισμένοι. Η μητέρα του και τα παιδιά του χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη”, αναφέρει στην ΕΡΤ η αδελφή του 55χρονου, ο οποίος εργαζόταν σε κατασκευαστική εταιρεία στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με επιβάτιδα του μοιραίου λεωφορείου, από την πρόσκρουση επηρεάστηκαν κυρίως οι μπροστινές θέσεις, μέχρι περίπου και τη μέση του λεωφορείο, κοντά στην πίσω πόρτα.

Μυστήριο με τα αίτια του δυστυχήματος

Στο μεταξύ, ο ρουμανικός τύπος επικαλείται μαρτυρίες επιβατών, μεταξύ των οποίων ότι υπήρχε μόνο ένας οδηγός κουρασμένος γιατί οδηγούσε επί ώρες. “Ο οδηγός είναι συγκλονισμένος”, είπε σε δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου, ο οποίος έκανε λόγο για επτά ατυχήματα στο ίδιο σημείο.

Για την ώρα άγνωστα παραμένουν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ διερευνάται το αν ο οδηγός είχε αναπτύξει ταχύτητα κατά την πρόσκρουση και αν δεν είδε την σήμανση για το ύψος των οχημάτων. Ο οδηγός, αλλοδαπός υπήκοος, έκανε αλκοτέστ και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Θα εξεταστεί επίσης για χρήση ναρκωτικών.

“Είναι μια γέφυρα που βρίσκεται στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Είναι μια πινακίδα που έπεσε επάνω στο λεωφορείο. Πώς έπεσε κανείς δεν ξέρει”, τόνισε στην ΕΡΤ ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνστάντζα, Θεόδωρος Σκανδαλίδης.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα