Βόμβα Le Soir: Η Εύα Καϊλή ομολόγησε ότι είπε στον πατέρα της να κρύψει τα 750.000 ευρώ μετρητά

Νέα στοιχεία για τη συμμετοχή και τον ρόλο της Εύας Καϊλή στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate που ξετυλίγεται από τις 9 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα η βελγική εφημερίδα Le Soir.

Στο κύριο θέμα της, η εφημερίδα αναφέρεται σε “μερική ομολογία της Εύας Καϊλή” αλλά και σε “βαριές κατηγορίες του Πάντσερι,

(φερόμενου ως εγκέφαλου του κυκλώματος), κατά του Ταραμπέλα (σ.σ. Βέλγος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής)”. Ο τελευταίος μπαίνει πιο ενεργά στο κάδρο του πολιτικού και δικαστικού θρίλερ καθώς εμφανίζεται να είναι και αυτός “αποδέκτης δώρων από το Κατάρ”.

Τα στοιχεία αυτά αποκτούν εξαιρετική σημασία ενόψει της κρίσης για την προφυλάκιση ή υπό όρους αποφυλάκισή της μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης της Ελληνίδας πολιτικού που αναμένεται να γίνει από τις βελγικές δικαστικές αρχές την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, κατόπιν αιτήματος για αναβολή που ζήτησε και πήρε η ίδια.

Τι ομολόγησε η Καϊλή

Κατά την ανάκρισή της, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή παραδέχτηκε ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει ένα μεγάλο μέρος των μετρητών που υπήρχαν στο σπίτι της.

Έχοντας ως δεδομένο ότι ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι παραδέχτηκε ότι ήταν μέλος μιας οργάνωσης που χρησιμοποιούνταν τόσο από το Μαρόκο όσο και από το Κατάρ με σκοπό την επιρροή στην Ευρώπη και τα ευρωπαϊκά όργανα, πλέον και η πρώην αντιπρόεδρος έχει προβεί σε “μερική ομολογία”, όπως αποκαλύπτει η Soir.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι “παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει χρήματα: ο πατέρας της κας Καϊλή συνελήφθη την ημέρα της τεράστιας επιχείρησης κατά της διαφθοράς ενώ είχε βρει καταφύγιο στο ξενοδοχείο Sofitel στις Βρυξέλλες με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά. Από την κατάθεσή της φαίνεται ότι ο πατέρας που βρισκόταν εκείνες τις ημέρες στη βελγική πρωτεύουσα, είχε λάβει εντολή από τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να κρύψει τις πολυάριθμες δεσμίδες χαρτονομισμάτων που είχαν στην κατοχή τους”.

“Η κατηγορούμενη παραδέχεται ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα”, έγραψε ο ανακριτής Κλεζ, ο επικεφαλής της μεγάλης έρευνας, στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά της Ελληνίδας ευρωβουλευτή στις 9 Δεκεμβρίου. “Δηλώνει ότι γνώριζε στο παρελθόν τη δραστηριότητα του συζύγου της με τον κ. Παντσέρι και ότι βαλίτσες με χρήματα διακινούνται από το διαμέρισμά της”.

Μετά το καρτέρι που είχε στήσει η βελγική αστυνομία στο Φραντσέσκο Τζόρτζι και την προσαγωγή του, “η Εύα Καϊλή πανικοβάλλεται”, γράφει η εφημερίδα. “Εκτός από τον πατέρα της, υπεύθυνο για την ταχεία απόκρυψη μέρους των κλοπιμαίων, η βελγική δικαιοσύνη σημειώνει ότι η πρώην τηλεπαρουσιάστρια “προσπάθησε να προειδοποιήσει τον κ. Παντσέρι αλλά και δύο ευρωβουλευτές που αναφέρονται στην παρούσα έρευνα”, σημειώνεται στα έγγραφα της ανάκρισης που έχουν έλθει σε γνώση της εφημερίδας Soir. Τα ονόματα αυτών των ευρωβουλευτών δεν διευκρινίζονται.

Η αντίδραση του δικηγόρου της Καϊλή

“Προσωπικά σκανδαλίζομαι που είχατε πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα”, ήταν η αντίδραση του Βέλγου συνηγόρου της Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλου. “Λοιπόν, είμαι ο μόνος που ακολουθώ τους κανόνες;” είναι το ερώτημα που αντέταξε στους Βέλγους δημοσιογράφους υποστηρίζοντας ότι “το να μιλάμε για “μερική ομολογία “για την πελάτη μου” λειτουργεί αποπροσανατολιστικά.

“Μερική ομολογία” και από τον Παντσέρι που “δένει” τις κατηγορίες για Καϊλή

Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, εμφανίζεται να έδινε οδηγίες στον Φραντσέσκο Τζόρτζι σχετικά με τη σύντροφό του, Εύα Καϊλή, όπως προκύπτει από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Ο Παντσέρι, που συνελήφθη στο διαμέρισμά του στις Βρυξέλλες με περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά, αναγκάστηκε να αναγνωρίσει εν μέρει τη συμμετοχή του στην υπόθεση που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

“Καταγγέλλει τον ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα ως παραλήπτη “δώρων” από το Κατάρ”, γράφει ο ανακριτής για τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Ερωτηθείς για τα όσα εμφανίζεται να έχει ομολογήσει ο Πάντσερι, ο δικηγόρος του Βαλλωνού ευρωβουλευτή Ταραμπέλα διαβεβαίωσε τη Soir ότι “ο κ. Ταραμπέλα δεν έλαβε δώρα από κανέναν” και “δεν επηρεάστηκε για να λαμβάνει τις αποφάσεις του και να υιοθετεί τις θέσεις του”, επιμένει ο Βέλγος συνήγορός του, Μαξίμ Τέλερ. Στην έρευνα που διέταξε ο ανακριτής στο σπίτι του ευρωβουλευτή στις 10 Δεκεμβρίου, παρουσία της Ρομπέρτα Μέτσολα, δεν προέκυψαν στοχεία ώστε να προχωρήσει δίωξη σε βάρος του.

Πηγή: ΤΗΕΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόμβα Le Soir, Εύα Καϊλή, 750 000,vomva Le Soir, eva kaili, 750 000