Βλέπει μέχρι και... Ευρώπη (video)

Ο Παναιτωλικός αναδείχθηκε νικητής στη λασπομαχία του Αγρινίου κόντρα στον ΑΟΚ με 1-0, πλησιάζοντας έτσι ακόμα περισσότερο την πέμπτη θέση, που υπό προϋποθέσεις δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ψήφισε και καθόρισε τον MVP και το BestGoal της Αγωνιστικής!
Ο Γουίλιαν ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, σε ένα κακό παιχνίδι γενικά με ελάχιστες φάσεις, αφού η βροχή που έπεφτε συνεχώς στο Αγρίνιο, "βάρυνε" πολύ τον αγωνιστικό χώρο. Σπουδαία επέμβαση
από τον Κυριακίδη, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Στους 29 βαθμούς η ομάδα του Δέλλα, που υπολείπεται τριών των Πανιωνίου και Ξάνθη που είναι στην πέμπτη θέση. Η αγωνία συνεχίζεται για την Κέρκυρα από την άλλη, που με 18 βαθμούς, έμεινε μόλις στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη και τον Απόλλωνα.

Tα προπονητικά πλάνα

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Τραϊανός Δέλλας, έχοντας τον Κυριακίδη στο τέρμα και τους (από αριστερά προς τα δεξιά) Μαρινάκη, Άργκους, Μιχάι, Μύγας. Μπεχαράνο και Πάουλο ήταν το δίδυμο στο
κέντρο, με την τριάδα των Μπαρμπόσα, Μάσουρεκ και Ντίας, να κινούνται πίσω από τον Μοράρ.

Το 4-2-3-1 αντίστοιχα για τον ΑΟΚ, επέλεξε ο Γιάννης Ματζουράκης. Οι Λέκοβιτς, Αντέτζο, Γρομητσάρης και Σπίνουλας ήταν η τετράδα μπροστά από τον Γιαννακόπουλο, ενώ στα χαφ έτρεξαν οι Αρτυματάς, Κρητικός. Παμλίδης αριστερά, Γεωργίου δεξιά και Ρόλε στον άξονα, ήταν η τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μυτίδη.

Το ματς

Το πρώτο μέρος θα ξεχνιόταν πολύ γρήγορα, αν δεν υπήρχε το γκολ του Γουίλιαν, δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθεί το ένα λεπτό της καθυστέρησης.

Το νερό που είχε αρχίσει να μαζεύει το γήπεδο, δεν βοηθούσε ιδιαίτερα τις ομάδες, που αναλώνονταν κυρίως σε μακρινά σουτ. Το καλύτερο εξ αυτών, ήταν του Κρητικού στο 30', με τον Κυριακίδη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Δέλλας, είχε μάλιστα να αντιμετωπίσει την αναγκαστική αλλαγή του Μάρκος Πάουλο στο 10', που υπέστη βαρύ διάστρεμμα, με τον Βασιλούδη να τον αντικαθιστά.

Το γκολ ήρθε μετά από εκτέλεση φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή, με τον Γιαννακόπουλο να κάνει κάκιστη έξοδο, τον Μιχάι να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Γουίλιαν τη δεύτερη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο, κύλησε πολύ υποτονικά, με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου να χειροτερεύει όσο περνούσε η ώρα. Παρότι οι Φαίακες ήταν αυτοί που ήθελαν το γκολ, η καλύτερη στιγμή ήρθε από τον Γουίλιαν στο 65', με τον Γιαννακόπουλο να διώχνει.

Μία και μοναδική στιγμή για να αποφύγει την ήττα είχε η ομάδα του Ματζουράκη, ωστόσο έπεσε πάνω στον Κυριακίδη. Ο Μυτίδης μπήκε από αριστερά στην περιοχή, έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ, με τον Μενσά να καραδοκεί για να στείλει την μπάλα τα δίχτυα, αλλά η αντίδραση του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού ήταν καταλυτική, κρατώντας τελικά το σπουδαίο τρίποντο για την ομάδα του.
Keywords
Τυχαία Θέματα