Βίρτους Μπολόνια-Ζάλγκιρις Κάουνας 79-82: Με ανατροπή και Έβανς!

Με αντεπίθεση διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο και έναν εξαιρετικό Κίναν Έβανς να την οδηγεί, η Ζάλγκιρις Κάουνας «απέδρασε» με τη νίκη από την έδρα της Βίρτους Μπολόνια (82-79).

Ο Αμερικανός ήταν ο ηγέτης των φιλοξενούμενων και με 25 πόντους τους… πήρε από το χέρι και τους οδήγησε στο ροζ φύλλο αγώνα. Άξιοι συμπαραστάτες του οι Ουλάνοβας με 11 και Σμιτς με 10!

Από την απέναντι πλευρά οι Μίκι-Σενγκέιλα οδήγησαν την Μπολόνια στο σκοράρισμα με 18 και 17 αντίστοιχα, με τον Λούκα Μπάνκι να έχει διψήφιους

και τους Ντόμπριτς και Κορντινιέ να έχουν από 12 έκαστος.

Το… γύρισαν οι Ιταλοί και ξέφυγαν στο σκορ

Οι Λιθουανοί μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και προηγήθηκαν στο 5λεπτο με 10-2, όμως η είσοδος του Ντόμπριτς και το ηγετικό προφίλ του Σενγκέλια βοήθησαν την ομάδα του Μπάνκι να ανακάμψει και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο 23-15. Μάλιστα η διαφορά έφτασε στους 15 πόντους αφού η ιταλική ομάδα έβρισκε σκορ από σχεδόν όλους τους παίκτες της.

Ωστόσο τρία διαδοχικά τρίποντα των Λιθουανών (ένα του Μήτρου-Λονγκ και δύο του Μάνεκ) στο τελευταίο τρίλεπτο έφεραν την ομάδα του Μακσβίτις στο -5, 42-37 στο κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου.

Ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο και… διπλό!

Η εικόνα μετά την ανάπαυλα συνέχιζε να είναι η ίδια, με τους Ιταλούς να διατηρούν το προβάδισμα και να κλείνουν την τρίτη περίοδο στο +7, 65-58.

Όμως οι Λιθουανοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με αντεπίθεση διαρκείας γύρισαν το ματς και έφτασαν στην ανατροπή, κρατώντας το προβάδισμα μέχρι τέλους. Το επιμέρους σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν 24-14 για τη Ζάλγκιρις και χάρις σε αυτό έφυγε με το… διπλό από την Μπολόνια.

Η στατιστική του ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα