Βίρτους – Αρμάνι 89-84 : Νίκη γοήτρου και πρόβα τελικών στην Ιταλία με σούπερ Χάκετ (hls)

Οι δύο ομάδες που έχουν συναντηθεί τα τελευταία δύο χρόνια στους τελικούς του Ιταλικού πρωταθλήματος, έδωσαν την δεύτερη φετινή ευρωπαϊκή τους μάχη μετά την νίκη της Βίρτους (59-64) τον περασμένο Νοέμβριο με τους 15 πόντους του Τεοντόσιτς. Το ρεκόρ της Βίρτους έκλεισε στο 13-20 και της Αρμάνι στο 15-18.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο δεν είχε στην διάθεση του σε ακόμα έναν αγώνα τον Μίλος Τεοντόσιτς που έλειψε για 5η συνεχόμενη αγωνιστική, ενώ έλειπαν επίσης οι Μάνιον, Παγιόλα και Κορντινιέ. Ο Έτορε Μεσίνα στερήθηκε των υπηρεσιών των Νίκολο Μέλι, Σαμπάζ Νέιπιερ και Λουβαβού

– Καμπαρό.

Φανερό το πρόβλημα στην δημιουργία και στο σκοράρισμα λόγω της απουσίας του Σέρβου γκαρντ, η Βίρτους βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα με την είσοδο του Μαμ Τζαιτέ που έβαλε 9 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Η Αρμάνι σταθερά μπροστά από τα μέσα της πρώτης περιόδου κυκλοφορούσε την μπάλα με περισσότερη υπομονή και έκλεισε το ημίχρονο στο +8 (39-47) και τον Μπίλι Μπάρον να ολοκληρώνει με 8 πόντους. Εξαιρετικός Χάκετ στην τρίτη περίοδο κράτησε όρθια την Βίρτους και έκλεισε το ημίχρονο με καλάθι και φάουλ για το 65-68. Στην τελευταία περίοδο ο Χάκετ ξαναπήρε το όπλο του και έβαλε μπροστά την Βίρτους για πρώτη φορά μετά τις αρχές του παιχνιδιού. Ο ρυθμός γύρισε με το μέρος των γηπεδούχων που φάνηκε να το θέλουν περισσότερο και είπαν αντίο στην Ευρωλίγκα με νίκη.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά

Keywords
Τυχαία Θέματα