Βιεϊρίνια «Μέχρι να έρθει το πρωτάθλημα στο χέρι μας δε θα χαλαρώσουμε» (video)


Μπορεί να μη σκόραρε αυτήν τη φορά αλλά η στατιστική κατέγραψε μια ασίστ όπως επίσης κι ακόμη μια αρχηγική παρουσία. Ο λόγος για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια ...

- Πιστεύετε πλέον ακόμη περισσότερο πως μπορείτε ήδη να χαρακτηρίζεστε πρωταθλητές;«Όχι ... Κάθε ματς είναι το πιο δύσκολο μέχρι το επόμενο. Και τώρα το πιο δύσκολο θα είναι με τον Ατρόμητο, σίγουρα! Όπως έχω πει μέχρι σήμερα, θέλουμε να πάμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος έτσι όπως πάμε. Θέλω να σκεφτόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Το ξέραμε πως θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, σε μια δύσκολη έδρα. Αλλά βγήκαμε νικητές και αλλάξαμε
λίγο τουλάχιστον την εικόνα που είχαμε στο τελευταίο ματς στο πρωτάθλημα και συνεχίζουμε».

- Έχεις βάλει γκολ σε μεγάλα ματς, έδωσες ασίστ και σήμερα, πολλοί θα χαρακτηρίσουν αυτό το πρωτάθλημα ως «πρωτάθλημα Βιεϊρίνια». Εσύ τί έχεις να πεις γι’ αυτό;«Δεν είναι πρωτάθλημα Βιεϊρίνια. Πρωτάθλημα αν γίνει, θα είναι πρωτάθλημα ΠΑΟΚ. Γιατί δουλεύουμε όλοι, έχουμε μια φανταστική ομάδα, με φανταστικούς παίκτες, φανταστική οργάνωση οπότε αν θα το κερδίσουμε θα το κάνουμε όλοι μαζί που βοήθησαν να φτάσουμε ως εδώ».

- Έχεις ζήσει τον ΠΑΟΚ σε προηγούμενα χρόνια, να περνάει δύσκολα στην Αθήνα, να έρχεται εδώ και να θεωρεί ως καταραμένο το συγκεκριμένο στάδιο και πλέον έρχεται εδώ και παίρνει άνετα νίκες. Πώς είναι το συναίσθημα που νιώθεις, τί έχει αλλάξει;«Άνετοι δεν ήμασταν ποτέ. Είναι δύσκολο, δουλεύουμε. Παίζουμε με δύσκολους αντιπάλους αλλά έχει αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε κάθε παιχνίδι, τον τρόπο που βλέπουμε τους αντιπάλους μας ή μάλλον ο τρόπος που οι αντίπαλοί μας βλέπουν εμάς. Παλιά ήταν άλλο πρωτάθλημα, άλλοι παίκτες, άλλο ... να μην πω κάτι άλλο. Φέτος είμαστε καλά, όλα τα ντέρμπι με ξένους διαιτητές τα έχουμε κερδίσει – σχεδόν – όλα, δεν έχουμε χάσει τουλάχιστον. Αυτό δείχνει πάρα πολλά πράγματα».

- Το 1976 ο ΠΑΟΚ πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα δίχως να χάσει από κανέναν από τους μεγάλους της Αθήνας. Είναι η πρώτη φορά που το επαναλαμβάνει. Γράφετε ιστορία ...«Είναι πολύ σημαντικό αν τελειώσουμε το πρωτάθλημα ως πρώτοι με τον τρόπο που πάμε ως τώρα. Είναι ιστορία, η ιστορία είναι στα βιβλία αλλά θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα είτε αυτό είναι ιστορία ή όχι».

- Και το αήττητο;«Όχι, μπορώ να σας πω ότι τουλάχιστον εγώ δεν το σκέφτομαι καθόλου. Όπως έχω πει και το είπα και πριν από λίγο, πρέπει να σκεφτόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπως θα είναι και με τον Ατρόμητο».- Ο Γιώργος Σαββίδης είπε πως αν δε δει το πρωτάθλημα στα χέρια του δεν ησυχάζει, δεν το πιστεύει πως θα έχει συμβεί. Κι αυτό είναι κάτι που το λέτε όλοι. Είναι κάτι που το έχετε συζητήσει;«Δε νομίζω πως το έχουμε συζητήσει. Τουλάχιστον εγώ δεν το έχω συζητήσει με κανέναν. Νομίζω ότι όλοι είμαστε σοβαροί. Το δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι, κάθε Σαββατοκύριακο και σκεφτόμαστε έτσι. Μέχρι να έρθει το πρωτάθλημα στο χέρι μας δε θα χαλαρώσουμε».

- Η διαχείριση από εδώ και πέρα για εσάς είναι πιο δύσκολη σωματικά ή ψυχικά;«Είναι όπως είπα πριν. Πρέπει να σκεφτόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτήν τη στιγμή έχουμε την Κυριακή το παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Οπότε πρέπει να σκεφτόμαστε το επόμενο. Αν θα έρθει το άλλο ματς στο Κύπελλο, όπου λέμε και θέλουμε να έχουμε σα στόχο να κατακτήσουμε το Κύπελλο, το σημαντικό είναι σκεφτόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Θα είναι σίγουρα δύσκολο γιατί θα έχεις ματς κάθε τρεις ημέρες κι αυτό δεν είναι εύκολο, όπως έγινε τώρα την προηγούμενη εβδομάδα που είχαμε ματς για εκατόν είκοσι λεπτά και δεν είμαστε είκοσι χρονών πια. Πρέπει να ξεκουραστούμε ψυχολογικά και σωματικά».
Keywords
Τυχαία Θέματα