Λουτσέσκου: "Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και ταπεινοί"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είπε πολλά και ενδιαφέροντα, στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Μεταξύ άλλων, ζήτησε από όλους στην ομάδα να είναι επικεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι στην πορεία που κάνει ο ΠΑΟΚ προς την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.
Στην αρχή των δηλώσεών του είπε: "Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Κάθε νίκη μας έδωσε τρεις βαθμούς. Σε αυτή
την περίοδο μπορεί κάθε νίκη να χαρακτηριστεί ακόμα πιο σημαντική. Ήταν ντέρμπι εκτός έδρας, στην Αθήνα. Αποδράσαμε από ένα σημαντικό εκτός έδρας ματς. Απομένουν άλλα εφτά παιχνίδια, κάναμε μια καλή νίκη με σταθερότητα, με ισορροπία, ήμασταν συμπαγείς. Δώσαμε καλά ματς όλη αυτή τη βδομάδα. Δεν ήταν εύκολα παιχνίδια, αλλά όλα ήταν σημαντικά".
Είπε για τα γκολ στις αρχές των ημιχρόνων αλλά και για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ, με παίκτη λιγότερο, δεν απειλήθηκε: "Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό γιατί σκοράραμε τόσο νωρίς. Ηταν σημαντικό που σκοράραμε τόσο γρήγορα και το αξίζαμε γιατί είχαμε και αυτοπεποίθηση. Ελέγξαμε καλά όλο το υπόλοιπο πρώτο μέρος, είχαμε μεγάλες ευκαιρίες, δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Στο δεύτερο μέρος ξεκινήσαμε ήρεμα και πάνω απ' όλα είχαμε τη σωστή νοοτροπία. Να τρέχουμε σαν τρελοί για να πάρουμε τη νίκη. Παλεύαμε σαν τρελοί. Σκεφτόμασταν ότι θέλαμε τη νίκη. Σκεφτόμασταν ότι έπρεπε να πάμε χίλιες φορές πάνω στις διεκδικήσεις της μπάλας".
Ρωτήθηκε για το αν υπάρχει το αίσθημα του πρωταθλητή. Και είπε: «Όχι, σε καμία περίπτωση. Έχουμε αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, ξέρουμε πόσο σημαντικά είναι όλα τα ματς γιατί κρύβουν κινδύνους. Μέσα σε μια στιγμή, αν κάνεις λάθος, μπορεί ν' αλλάξει η κατάσταση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και ταπεινοί. Παίρνουμε κάθε επόμενο ματς και πλησιάζουμε περισσότερο στον τίτλο».
Ρωτήθηκε για το παιχνίδι την προηγούμενης αγωνιστικής με τον Αρη και είπε: "Εγινε διαιτητικό λάθος σ' εκείνο το ματς. Δεν ήμασταν καλοί, είχαμε όμως τον έλεγχο και χάσαμε τους βαθμούς από τον διαιτητή. Δεχθήκαμε γκολ στο τέλος από οφσάιντ. Η ομάδα έχει πάντα διάθεση και μαχητικότητα για τις νίκες. Παίζει πάντοτε και ο αντίπαλος".
Ρωτήθηκε για την παράδοση που έχει ο ίδιος και τον θέλει αήττητο κόντρα στον Παναθηναϊκό και ως κόουτς της Ξάνθης. Είπε: "Είναι ομάδα που μου φέρνει... τύχη».
Είπε για την αποβολή του Ζαμπά: «Δεν θεωρώ ότι ήταν λάθος δικό του. Εβλεπε τη μπάλα που ερχόταν από ψηλά, δεν είδε τον αντίπαλο, όμως ήταν κόκκινη κάρτα. Δεν ήταν τόσο σοβαρό λάθος δικό του. Έχουμε παίξει πολλές φορές 10 εναντίον 11 αλλά αυτό μας βοηθάει να είμαστε πιο δυνατοί και αποφασιστικοί".
Keywords
Τυχαία Θέματα