Τζέραρντ: Εκκίνηση... πρωταθλητή

Τζέραρντ: Εκκίνηση... πρωταθλητήastiliadΔευ, 11/16/2020 - 16:06

Τον Ιανουάριο του 2017 ανακοινώθηκε από τη Λίβερπουλ ότι επί χρόνια αρχηγός και ηγέτης της αναλαμβάνει θέση προπονητή στις ακαδημίες του συλλόγου.

Τον Απρίλιο του 2018 ήρθε η πρώτη σημαντική και ιδιαίτερα απαιτητική επαγγελματική ευκαιρία σε αυτό το πόστο. Οι Ρέιντζερς της Γλασκώβης, μία από τις ιστορικές ομάδες της Σκωτίας, στη σκιά της Σέλτικ την τελευταία 10ετία και χωρίς πρωτάθλημα από το 2011 τον κάλεσαν για να αλλάξουν επίπεδο επενδύοντας στην ποδοσφαιρική γνώση και νοοτροπία του, αφού

προπονητικό δείγμα σε αυτό το επίπεδο δεν είχαν.

Απόφαση που μοιάζει να δικαιώνεται από τα αποτελέσματα 1,5 χρόνο μετά. Ο Τζέραρντ έχει συμπληρώσει 134 παιχνίδια στον πάγκο με απολογισμό 85 νίκες 30 ισοπαλίες και 19 ήττες. Η ομάδα του έχει πετύχει 279 γκολ και έχει δεχθεί 88.

Δουλεύοντας την ομάδα σε δεύτερη πλέον ολοκληρωμένη σεζόν, έχει κάνει τις απαραίτητες για εκείνον επιλογές και διορθώσεις στο ρόστερ. Πέρυσι οι Ρέιντζερς τερμάτισαν στην 2η θέση και σε απόσταση 13ων βαθμών από τη Σέλτικ έχοντας ίδιο παθητικό τερμάτων αλλά και χειρότερη επίθεση (89 έναντι 64ων γκολ).

Εφέτος η κατάσταση άλλαξε. Η ομάδα του Τζέραρντ έχει δύο αγώνες περισσότερους από τη Σέλτικ, είναι στην πρώτη θέση με διαφορά 9 βαθμών και παραμένει αήττητη μετά από 13 αναμετρήσεις με απολογισμό 12 νίκες και 2 ισοπαλίες. 

Μάλιστα μοιάζει να έχει βελτιώσει ακόμη περισσότερο την έτσι κι αλλιώς υψηλού επιπέδου αμυντική λειτουργία, αφού το παθητικό της ομάδας του είναι μόλις 3 τέρματα μετά από 14 ενενηντάλεπτα, όταν αυτό της Σέλτικ με 2 ματς λιγότερα είναι 11.

Στην σπουδαία καριέρα του ως παίκτης ήταν ηγέτης. Σπουδαία προσωπικότητα και κέρδισε το σεβασμό ακόμη και των παραδοσιακών αντιπάλων. Πήρε λιγότερα απ' όσα σίγουρα άξιζε με 2 κύπελλα, 3 Λιγκ Καπ, όμως το Τσάμπιονς Λιγκ του 2005 και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2001 αποτέλεσαν χαρές που ταίριασαν στην ποδοσφαιρική κλάση και σταθερότητά του στο υψηλότερο επίπεδο. 
Απέτυχε να πάρει το πρωτάθλημα όμως. Οι πρώτες αγωνιστικές της σεζόν δείχνουν πως έχει στα χέρια του μια ομάδα που μπορεί να τον βοηθήσει να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο πρωταθλητή νωρίς ως προπονητής.

Ως προπονητής, ο Στίβεν Τζέραρντ έχει αρχίσει πολύ νωρίς να δείχνει στοιχεία συνέπειας και σταθερότητας σε υψηλό επίπεδο. Μένει να καταφέρει να εξελίσσεται και να είναι τυχερός, κάτι που στερήθηκε σε κάποιες περιπτώσεις εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Rangers - Ποδόσφαιρο Off Off astiliad Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Rangers Σπουδαίος, ηγέτης, συνεπής ως ποδοσφαιριστής. Ελπιδοφόρο ξεκίνημα ως προπονητής. Ο Τζέραρντ ψάχνει νωρίς αυτό που του έλλειψε ως παίκτης. Article publish on Δευ, 11/16/2020 - 16:06 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα