Τσούμπα Άκπομ, ο "χασογκόλης" MVP του ΠΑΟΚ

Αν κοιτάξουμε τα στατιστικά της επίσημης σελίδας της Σούπερ Λιγκ, θα δούμε ότι ο Άκπομ είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες χαμένες ευκαιρίες σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, αφού έχει πετάξει στα σκουπίδια 9 μπάλες σε φάση για γκολ.

Κι όμως ο νεαρός Άγγλος, νιγηριανής καταγωγής, είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της φετινής σαιζόν για τον ΠΑΟΚ. Στη σκιά του Πρίγιοβιτς μέχρι τον Δεκέμβριο ελάχιστοι πίστευαν ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας του
δικεφάλου. Μέχρι την αποχώρηση του Σέβου σκόρερ, ο Άκπομ είχε μετρήσει 6 από τις πιθανές 14 συμμετοχές και συνολικό χρόνο μόλις 116 λεπτά, στα οποία είχε βρει 2 γκολ, 1 κόντρα στον Παναιτωλικό και 1 απέναντι στην Λάρισα και τα 2 γκολ-τρίποντα με τον ΠΑΟΚ να νικά 2-1.

Η θέλησή του να αποδείξει πράγματα τεράστια και σε συνδυασμό με την απειρία και το νεαρό της ηλικίας έφερε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες και τα γκολ που δε μέτρησαν ποτέ, καθώς ουκ ολίγες φορές ο Βρετανός ήταν εκτός θέσης.

Τα πάντα όμως άλλαξαν όταν έφυγε ο Πρίγιοβιτς και ο ΠΑΟΚ τον εμπιστεύτηκε. Με διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, βοηθούσε την ομάδα του και με ασίστ, ενώ "έσκαγε" τους αντίπαλους αμυντικούς από την πίεση.

Συνεχόμενα 90λεπτα και η δικαίωση του Λουτσέσκου, αλλά και όλων όσοι πίστεψαν στο ταλέντο και στον τσαμπουκά του. 14 συμμετοχές από τις πιθανές 16 (10 90λεπτα) και άλλα 4 γκολ σε συνδυασμό με 3 ασίστ. 31 τελικές, με 1/5 να καταλήγει γκολ.

2 γκολ στο κύπελλο, αλλά τα πλέον σημαντικά. Το 3-2 στην παράταση κόντρα στον Πανιώνιο, ερχόμενος από τον πάγκο και δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του για ανατροπή, την οποία έκανε τελικά ο Βιεϊρίνια και αυτό που σημάδεψε τον τελικό, με το απίθανο γυριστό, όταν η μπάλα βρήκε και το κεφάλι του πριν καταλήξει στα δίχτυα του Μπάρκα.

Αυτός που δεν τον περίμενε κανείς, κατέληξε να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Το ξέρει και ο ίδιος γι' αυτό και δεν κατάφερε να κάνει καν δηλώσεις ξεσπώντας σε λυγμούς αγκαλιά με το βραβείο του MVP.
Keywords
Τυχαία Θέματα