ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Η κριτική των παικτών του τελικού

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας για τρίτη χρονιά στη σειρά με τους Θεσσαλονικείς να κατακτούν ξανά το τρόπαιο. Το γκολ του Άκπομ ήταν αυτή τη φορά εκείνο που έκανε τη διαφορά.

Το Sportime.gr γράφει ποιοι διακρίθηκαν σε αυτό τον τελικό και ποιοι απογοήτευσαν και από τις δύο ομάδες. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

χρησιμοποίησαν συνολικά 14 παίκτες με τους Ραζβάν Λουτσέσκου και Μανόλο Χιμένεθ να εξαντλούν τις αλλαγές τους.

ΠΑΟΚ

Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ ήταν άριστος έκανε πολύ καλές αποκρούσεις. Έσωσε τον Δικέφαλο στο τετ α τετ του Πόνσε

Λέο Μάτος: Χωρίς να… κουραστεί έκανε άψογο ματς μένοντας στα αμνυτικά του καθήκοντα και ήταν από τις λίγες φορές που δεν προωθήθηκε πολύ ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή του.

Φερνάρντο Βαρέλα: Ο γνωστός Βαρέλα, «βράχος», κέρδισε όλες τις μονομαχίες παρόλο που έπαιξε σε μεγάλο διάστημα με πρόβλημα τραυματισμού.

Χοσέ Ανχέλ Κρέσπο: Μαζί με τον Άκπομ και τον Πέλκα ο καλύτερος των νταμπλούχων αφού «καθάρισε» όλες τις επικίνδυνες φάσεις έχοντας άριστες τοποθετήσεις

Δημήτρης Γιαννούλης: Φώναξε «παρών» στον πιο κρίσιμο αγώνας της ως τώρα καριέρας του και στην μεγαλύτερη αναμέτρηση που έχει παίξει ποτέ. Απέδειξε ότι έχει θέση στον Δικέφαλο και ήταν πολύ καλός τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Χοσέ Κάνιας: Έδωσε αρκετές μάχες και κέρδισε τις περισσότερες. Λογικό ήταν να κουραστεί προς το τέλος καθώς δεν είχε φέτος πολλά αγωνιστικά λεπτά.

Εβγκέν Σάχοφ: Μεστό παιχνίδι από τον Ουκρανό που σε ένα ακόμη μεγάλο ματς έδωσε τις λύσεις και κέρδισε πολλές μονομαχίες.

Λέο Ζαμπά: Επιθετικά δεν ήταν κακός αλλά έδειξε να έχιε πρόβλημα όταν έπρεπε να καλύψει χώρους. Για αυτό και αντικαταστάθηκε στο 65.

Δημήτρης Πέλκας: Ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ στον τελικό. Κουβάλησε την μπάλα, δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις και ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ για το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: Μαέστρος πραγματικός. Οι περισσότερες επιθέσεις του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν από τα πόδια του και ήταν ιδιαίτερα καλός. Μάλιστα κέρδισε αρκετές μονομαχίες στο κέντρο παίζοντας με ιδιαίτερο πάθος.

Τσούπα Ακπόμ: Με δικό του πανέμορφο γκολ ο ΠΑΟΚ στέφθηκε νταμπλούχος. Ο Αγγλος βοήθησε ώστε να ανοίξει χώρους, ήταν μόνιμη απειλή και αν ήταν πιο προσεχτικός θα είχε πετύχει και άλλο γκολ

ΑΛΛΑΓΕΣ

Σέρτζιο Ολιβέιρα: Μπήκε στη θέση του τραυματισμένου Πέλκα στο 80΄ για να παίξει σε μία θέση που δεν είναι η φυσική του. Πρόλαβε να βγάλει μία εξαιρετική πάσα στον Άκπομ που θα μπορούσε να είχε σκοράρει Μπίσεσβαρ.

Δημήτρης Λημνιός: Μπήκε στη θέση του Ζαμπά για να βοηθήσει τον Μάτο στην άμυνα από την δεξιά πλευρά και από την ώρα που μπήκε η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει καλή φάση από την πλευρά του.

Σβέριρ Ίνγκασον: Μπήκε στις καθυστερήσεις δεν μπορεί να κριθεί .

ΑΕΚ

Βασίλης Μπάρκας: Στο πρώτο ημίχρονο κράτησε την ΑΕΚ όρθια σε 2-3 καλές φάσεις του ΠΑΟΚ με κορυφαία την απόκρουση στον Ακπομ. Ωστόσο, στην φάση του 45’ προδόθηκε από την άμυνα και δεν μπορούσε να σταματήσει τον Ακπομ για το 1-0. Και στο β’ ημίχρονο όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί.

Μιχάλης Μπακάκης: Επαιξε δεξί μπακ για 70 λεπτά και μετά στην άμυνα σε τριάδα. Προσπάθησε όπως-όπως, επιχείρησε να γεμίσει έστω και ανορθόδοξα. Εδωσε ότι μπορούσε μα ήταν αδύνατον να κάνει τη διαφορά.

Νίκλας Χουλτ: Πολύ χαμηλές στροφές για τον Σουηδό στον τελικό. Δεν ανέβηκε, δεν πλαγιοκόπησε και έκανε μια άνευρη εμφάνιση. Εχασε τον Πέλκα στην φάση του 1-0 και δεν πρόλαβε να τον σταματήσει πριν σεντράρει.

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: Μπορεί να ήταν καλός, να βοήθησε την άμυνα της ΑΕΚ να σταθεί καλύτερα απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά έχασε τον Ακπομ την κρίσιμη φάση του 45’. Παρασύρθηκε από την φάση και τον έχασε με αποτέλεσμα να είναι μόνος του ο επιθετικός και να κάνει το γυριστό για το γκολ.

Μάριος Οικονόμου: Όχι τίποτε σπουδαίο, αλλά με πολλές κερδισμένες μονομαχίες. Με τον Τσιγκρίνσκι έδειξε ποιος άνετος στην άμυνα και πιο ήρεμος. Ωστόσο, στην φάση του γκολ η άμυνα κοιμήθηκε…

Αντρέ Σιμόες: Ο Πορτογάλος έπαιξε στο πλάι του Κρίστιτσιτς και ήτα καλός, μα δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Ο συμπαίκτης του ήταν πολύ μέτριος και έτσι η ΑΕΚ δεν είχε την απαιτούμενη δύναμη μεσοεπιθετικά από τα χαφ.

Νέναντ Κρίστιτσιτς: Πιθανότατα ο χειρότερος παίκτης της ΑΕΚ στο γήπεδο. Ο Κρίστιτσιτς είχε πολλές λάθος μεταβιβάσεις, δεν έδωσε δύναμη και ηρεμία με την μπάλα στα πόδια και δημιούργησε μεγάλο κενό στον άξονα.

Πέτρος Μάνταλος: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν άφαντος. Επαιξε αριστερά στην επίθεση με πολλές ελευθερίες, αλλά δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο. Στο β’ ημίχρονο προσπάθησε να πάρει μπάλες και να δημιουργήσει, αλλά η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν αδιαπέραστη.

Τάσος Μπακασέτας: Προσπάθησε για 70 λεπτά, αλλά έδειχνε εγκλωβισμένος απέναντι στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Επαιξε δεξιά στην επίθεση, αλλά δεν είχε χώρο για να κινηθεί. Εκτός αγώνα απόψε.

Μάρκο Λιβάια: Ο Κροάτης επιθετικός δεν έκανε τη διαφορά όπως θα περίμεναν πολλοί. Ακόμη ένα ματς… εκτός ρυθμού, εκτός σχεδίου και εν τέλει εκτός αγώνα για την ΑΕΚ. Και η χλωμή παρουσία του επηρέασε συνολικά την ΑΕΚ στον τελικό.

Εζεκίελ Πόνσε: Οποτε χρειάστηκε να σκοράρει… δεν το έκανε. Και αυτό πλήγωσε πολύ την ΑΕΚ. Στο 5’ έχασε μια μεγάλη φάση με πλασέ, στο 16’ άργησε να κατεβάσει την μπάλα και στο β’ ημίχρονο δεν είχε τόσους χώρους για να κινηθεί.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Ροντρίγκο Γκάλο: Μπήκε στο β’ ημίχρονο όταν η ΑΕΚ δυσκολευόταν να οργανώσει επίθεση για να παίξει με τριάδα πίσω η Ενωση και αυτός δεξιά. Τελικά δεν μπόρεσε να δώσει όσα περίμενε.

Λούκας Μπογέ: Τι μπήκε, τι δεν μπήκε ήταν… το ίδιο. Δεν έκανε καμία προσπάθεια με την μπάλα στα πόδια. Εμφανώς ανέτοιμος, τον πήρε η… μπάλα.

Κώστας Γαλανόπουλος: Πέρασε στο ματς για να δώσει φρέσκα πόδια και πνευμόνια στον άξονα. Είχε φιλότιμο να κυνηγήσει φάσεις, αλλά…

The post ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Η κριτική των παικτών του τελικού appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα