Τρίτη δόση: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για όλους άνω των 18 ετών

Την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολιασμού όλων των πολιτών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και αφότου έχουν περάσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων των νέων μέτρων, εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας στη χώρα και το νέο “μαύρο” ρεκόρ των 6.700 κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Γενικός Γραματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι την ίδια ημέρα

ανοίγει και η πλατφόρμα για την ενισχυτική δόση όσων είχαν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό Johnson&Johnson.

Προϋπόθεση είναι να έχουν περάσει δύο μήνες από την πρώτη δόση, ενώ η αναμνηστική θα γίνεται είτε με το ίδιο το J&J, είτε με Pfizer, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα μπορεί να γίνει και με Moderna.

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Ο υπουργός αναφέρθηκε σήμερα στην ενίσχυση του ΕΣΥ λέγοντας ότι λειτουργούν 1.300 κλίνες ΜΕΘ, σε προσωπικό και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. “Το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο” υπογράμμισε.

“Πάνω από το 85% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι”, ανέφερε και προέταξε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο εμβολιασμός αλλά και όσοι έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση να κάνουν την τρίτη. Μίλησε επίσης για επέκταση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό με συνεχείς ενημερώσεις που θα γίνονται με διαδραστικό τρόπο.

Έκανε λόγο για προσαρμογή στα νέα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους και ανακοίνωσε ότι τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν από το Σάββατο σε όλη την επικράτεια.

– Δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με δικό τους κόστος.

– Αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά κέντρα. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες.

– Σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

– Αναβάθμιση ποινών σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και εντατικοποίση των ελέγχων στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα