Ποιος θα είναι ο «βασιλιάς» των ασίστ; (pic)

Ο Τόμας Μίλερ έχει θέσει τα πρότυπα τα τελευταία χρόνια και ονομάστηκε ο κορυφαίος δημιουργικός παίκτης της ηπείρου σε δύο συνεχόμενες σεζόν, παρά το γεγονός ότι η Bundesliga έχει λιγότερους αγώνες από τα άλλα μεγάλα πρωταθλήματα. Μπήκε ξανά στην φετινή σεζόν ως ο κορυφαίος υποψήφιος για τις περισσότερες ασίστ στην Ευρώπη.

Ένας άλλος πρώην νικητής, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε και ο νέος συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ Σίτι, Τζακ Γκρίλις, είναι επίσης μεταξύ εκείνων που αναμένεται να βρίσκονται κοντά στην κορυφή της λίστας

με τους πιο δημιουργικούς παίκτες στην Ευρώπη. Διεκδικητές του βραβείου θα είναι και οι δύο μέσοι της Μάντσεστερ Γιουάιτεντ, ο Πολ Πογκμπά και ο Μπρούνο Φερνάντες.

Το βραβείο European Assist King για την περίοδο 2021/22 θα το κερδίσει κάποιος παίκτης των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων – Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A και Ligue 1 – που θα δώσει τις περισσότερες ασίστ. Δεν χρησιμοποιούνται συντελεστές ή κλίμακες – απλώς ταξινομούνται τα περισσότερα γκολ που δημιουργήθηκαν από κάθε παίκτη στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.
Ο Πολ Πογκμπά παραμένει στην κορυφή για άλλη μια εβδομάδα, παρόλο που δεν έχει κάποια τελικά πάσα τις τελευταίες εβδομάδες. Αλλά τον έχουν πιάσει στην κορυφή, τόσο ο Καρίμ Μπενζεμά, όσο και ο Τόμας Μίλερ, που θα διεκδικήσει το εν λόγω βραβείο για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. 19 ασίστ μέτρησε πέρυσι και 21 την αμέσως προηγούμενη περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα