Τότεναμ: Οι 5 κινήσεις που πρέπει να κάνει ο Ποστέκογλου, για να φέρει την ομάδα στην κορυφή

Ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός έκλεψε την παράσταση με το επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιξε με την Σέλτικ στην Σκωτία, το οποίο όχι μόνο ήταν συναρπαστικό να το παρακολουθείς, αλλά έφερε και αποτελέσματα με το “τριφύλλι” να κατακτά τα πάντα εντός των συνόρων. Αυτές οι επιτυχίες αλλά και η ποιότητα του ποδοσφαίρου ήταν το διαβατήριο για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League.

Ο Ποστέκογλου αναλαμβάνει μια ομάδα η οποία έχει ξεχάσει να παίζει επιθετικά, κάτι που

είναι πολύ εύκολα αντιληπτό αν δούμε μόνο και μόνο ποιοι κάθισαν τελευταία στον πάγκο της. Οι επιλογές της Τότεναμ ήταν κατά βάση αμυντικογενούς διάθεσης, κάτι που έβγαινε και στον αγωνιστικό χώρο. Πλέον η σκυτάλη περνάει στα χέρια του πρώην προπονητή της Παναχαϊκής, να φέρει ξανά το επιθετικό πνεύμα στην ομάδα κι εμείς έχουμε ετοιμάσει τη δική μας λίστα για να τον βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Αυτές είναι λοιπόν οι 5 κινήσεις που θα φέρουν την Τότεναμ ξανά στο σωστό δρόμο.

Η πρώτη αφορά στην απόκτηση επιθετικού, με τον Χάρι Κέιν να έχει ήδη ετοιμάσει βαλίτσες για άλλες πολιτείες, πρέπει να φορέσει τα παπούτσια του ένας εξίσου ικανός σκόρερ. Αυτός είναι ο Κιόγκο Φουρουχάσι, ο Ιάπωνας φορ της Σέλτικ με τον οποίο ο Ποστέκογλου κατέκτησε τα πάντα. Έβαλε 27 γκολ σε 36 ματς, οι δυο τους γνωρίζονται καλά και για τον Φουρουχάσι η μετακόμιση στο κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο είναι έξτρα δέλεαρ.

Ο Νταβιντ Ράγια της Μπρέντφορντ ήταν εξαιρετικός με τις μέλισσες φέτος και με τον Ούγκο Γιορίς να αποτελεί ήδη παρελθόν, η Τότεναμ ψάχνει τον τερματοφύλακα από τον οποίο θα ξεκινάει το παιχνίδι της. Ο Ισπανός έχει ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα, αλλά η ομάδα του θέλει να επωφεληθεί οικονομικά και να τον παραχωρήσει.

Μοναδική αχτίδα φωτός στη σκοτεινή πορεία της Λέστερ που την έφερε στην Championship ήταν ο Τζέιμς Μάντισον. Ο διεθνής Άγγλος μέσος έβαλε 10 γκολ είχε 9 ασίστ και δημιούργησε 69 ευκαιρίες σε 30 ματς. Είναι αυτός που μπορεί να φέρει τη σπίθα που έλειψε από Σον και Κουλουσέφσκι και με τιμή κοντά στα 45 εκατομμύρια ευρώ, αποτελεί λύση πρώτης γραμμής.

Η επίθεση ξεκινάει από την άμυνα και εκεί πρέπει να υπάρχει “αφεντικό”. Ένας παίκτης που μπορεί να πάρει τα κλειδιά είναι ο Μαρκ Γκουέχι, ο οποίος με την Κρίσταλ Πάλας έπαιξε 37 ματς έκανε μόλις 24 φάουλ και είχε 2201 πάσες. Not bad που λένε και στο Λονδίνο.

Η επόμενη κίνηση ίσως ξαφνιάσει αρκετούς, αλλά ο Χάρι Μαγκουάιρ σε νέο περιβάλλον θα μπορέσει να αποδώσει περισσότερα σε σχέση με όσα κάνει με τη φανέλα των κόκκινων διαβόλων. Η εμπειρία του τόσο στην Αγγλία όσο και σε διεθνές επίπεδο είναι τεράστια, ψάχνει κίνητρο στην καριέρα του και μπορεί να το βρει στο βόρειο Λονδίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα