Τότεναμ: Γυαλίζει το μάτι της...

Τότεναμ: Γυαλίζει το μάτι της...sdimolitΠαρ, 11/27/2020 - 16:04

Η Τότεναμ απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής στην Πρέμιερ Λιγκ και δείχνει ικανή να κόψει πρώτη το νήμα. Ο Ζοζέ Μουρίνιο ξέρει, απομένει να το αποδείξει σε μια σεζόν που όλοι μπορούν να ονειρεύονται.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει καταφέρει να περάσει την φιλοσοφία του και να την οδηγεί σταθερά στη κορυφή. Οι Λονδρέζοι παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα από την πρεμιέρα και ύστερα, όταν ήρθε η Έβερτον και έφυγε με το διπλό από το βόρειο Λονδίνο (0-1). Από τότε η Τότεναμ

έχει πετύχει έξι νίκες και δύο ισοπαλίες απολαμβάνοντας τη μοναξιά του ''ρετιρέ της βαθμολογίας'' μετά από εννέα αγωνιστικές.

Στην εποχή του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, ο σύλλογος άρχισε να ξαναμπαίνει σφήνα στους μεγάλους διεκδικώντας το πρωτάθλημα. Προς το τέλος της σεζόν ''το πράγμα χαλούσε'' και μια η Λέστερ, μια η Σίτι, μια η Λίβερπουλ έκοβε πρώτη το νήμα. Οι βάσεις με το νέο στολίδι που έχτισε ο σύλλογος έχουν μπει για τα καλά (αν και το White Hart Lein βόλευε πάντα τη Τότεναμ καθώς ήταν πιο έδρα). Ο Πορτογάλος έχει τη στάμπα του νικητή και του πρωταθλητή και γνωρίζει πολύ καλά πως να οδηγήσει σε τίτλο μια ομάδα. Ο πρόεδρος Ντάνιελ Λέβι του έκανε τα περισσότερα χατίρια με τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι φέρνοντας ποδοσφαιριστές για όλες τις θέσεις. Η ομάδα πλέον διαθέτει σχεδόν δύο ενδεκάδες με παίκτες που άνετα θα στέκονταν σχεδόν σε όλες τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μουρίνιο έχει την πολυτέλεια να ξεκουράζει δίνοντας ανάσες στους βασικούς (Κέιν, Σον), με τους αναπληρωματικούς να προσπαθούν να αρπάξουν την ευκαιρία.

Μέχρι τώρα στη σεζόν ο παίκτης που έχει κλέψει την καρδιά του Πορτογάλου είναι ο Δανός Πιερ - Εμίλ Χόιμπερ που ήρθε έτοιμος από την Σαουθάμπτον και δεν βγαίνει από την ενδεκάδα ούτε με σφαίρες. Βασικός και αναντικατάστατος, το πουλέν του Πορτογάλου δεν σταματάει να τρέχει, να κάθεται εκεί που πρέπει, να δίνει την μπάλα όταν πρέπει κάνοντας όσα ακριβώς του ζητηθεί και τίποτα παραπάνω.

Ο δεύτερος που έχει ανεβάσει στροφές είναι ο Τανγκί Εντομπελέ (εσωτερική μεταγραφή) που την περσινή πρώτη του σεζόν στα αγγλικά γήπεδα, δεν κατάφερε να προσαρμοστεί 100%, ο Μουρίνιο δεν του έδειξε εμπιστοσύνη και η Τότεναμ έχασε ένα πολύτιμο εργαλείο στον άξονα. Φέτος τα πράγματα άλλαξαν. Η αξία είναι δεδομένη και ο Γάλλος διεθνής από την στιγμή που παίρνει τις ευκαιρίες του την ξεδιπλώνει στο γρασίδι. Έχει τις περισσότερες συμμετοχές μαζί τους Κέιν, Σον, Χόιμπερ και Λορίς που δεν κουνιούνται από τα πλάνα του Πορτογάλου.

Ο τρίτος που κάνει απόσβεση στα χρήματα που ξόδεψε η ομάδα, είναι ο Ισπανός Σέρχιο Ρεγκιλόν που αργά ή γρήγορα θα πετούσε τον Μπεν Ντέιβις στον πάγκο και θα καπάρωνε το αριστερό άκρο τη άμυνας. Από τις συμπάθειες του Πορτογάλου που βρήκε την υγειά του με έναν ποδοσφαιριστή που παίζει όλη την πλευρά βοηθώντας σε άμυνα και επίθεση.

Ο τέταρτος που ακόμα δεν έχει μπει στο κλίμα αλλά κοντεύει, είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ. Η συμπάθεια του Μουρίνιο προς το πρόσωπό του είναι δεδομένη. Ο Ουαλός με δύο συμμετοχές και ένα γκολ θα αποτελέσει ρόλο κλειδί στην φετινή πορεία καθώς τα πράγματα όσο περνάει ο καιρός θα αρχίσουν να αγριεύουν και οι βεντέτες θα πρέπει να ορθώσουν ανάστημα.

Ο μοναδικός που δεν έχει κερδίσει θέση στην ομάδα είναι ο Ντέλε Άλι. Ο Άγγλος έχει αγωνιστεί μόλις 67 λεπτά στο πρωτάθλημα. Στην πρεμιέρα με την Έβερτον (0-1) και στο Όλντ Τράφορντ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-6) πέρασε ως αλλαγή. Οι ώρες του στο βόρειο Λονδίνο μοιάζουν να τελειώνουν και η Τότεναμ είναι πολύ πιθανό να στερηθεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει βγάλει ποτέ το αγγλικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς ο χαρακτήρας του δεν τον βοηθάει και σε μεγάλο βαθμό τον κρατάει πίσω. Ο Ντέλε που βρίσκεται στην ομάδα από το 2015 και από τότε μετράει γεμάτες σεζόν. Ο 24χρονος πάντως προπονείται καθημερινά με τους συμπαίκτες του περιμένοντας την ευκαιρία του.

Ένα πρωτάθλημα στο βόρειο Λονδίνο φαντάζει σαν όνειρο για τους περισσότερους. Ο σύλλογος έχει ξοδέψει πολλά χρήματα κάνοντας μεγάλη προσπάθεια για να μπει σφήνα στους μεγάλους. Το ρόστερ που διαθέτει και έχει να διαχειριστεί ο Πορτογάλος είναι από μόνο του ένα όνειρο για κάθε προπονητή. Με σκληρή δουλειά και υπομονή όλα γίνονται. Ο σύλλογος έχει πανηγυρίσει τίτλο 12 χρόνια. Τελευταία φορά σήκωσε το Λιγκ Καπ στον τελικό με τη Τσέλσι (2-1) με τον Ισπανό Χουάντε Ράμος στο τιμόνι. Η ώρα της έρχεται, δεν αργεί σε μια περίεργη σεζόν που αρκετές ομάδες έχουν δικαίωμα στο όνειρο...

 

ΑΓΓΛΙΑ - Premier League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Tottenham Hotspur - Ποδόσφαιρο Off Off sdimolit Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Tottenham Hotspur ΑΓΓΛΙΑ Η Τότεναμ απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής στην Πρέμιερ Λιγκ και δείχνει ικανή να κόψει πρώτη το νήμα. Ο Ζοζέ Μουρίνιο ξέρει, απομένει να το αποδείξει σε μια σεζόν που όλοι μπορούν να ονειρεύονται. Article publish on Παρ, 11/27/2020 - 16:04 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα