Τώρα πρέπει να "χτίσει" τον επόμενο... όροφο

Τα αγωνιστικά προβλήματα του Παναθηναϊκού δεν είναι... σκόνη και η νίκη επί του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη δεν μπορεί να γίνει το χαλί για να κρυφτούν από κάτω τα "σκουπιδάκια" που δημιούργησαν οι Πράσινοι στο πρωτάθλημα. Το θετικό για το Τριφύλλι είναι ότι μετά τα δυνατά "χαστούκια" από τον ΟΦΗ και τον Άρη, βγήκε αντίδραση στο γήπεδο και ο Παναθηναϊκός
έκανε αργά, αλλά σταθερά βήματα προόδου στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Υπήρξε σημαντική βελτίωση στον αγωνιστικό χαρακτήρα της ομάδας στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ στο ματς με τον Πανιώνιο οι Πράσινοι πέτυχαν το στόχο της νίκης και διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι. Τώρα ήρθε η ώρα για να "χτιστεί" και ο επόμενος... όροφος σε αυτό το οικοδόμημα.

Δεν είναι... κρατικό μυστικό ότι ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται στα καλύτερα του. Είναι ξεκάθαρο και δεν το αρνείται και ο Γιώργος Δώνης, ότι οι Πράσινοι διανύουν μια περίοδο αγωνιστικής κρίσης. Όμως είναι εξίσου σημαντικό σε αυτό το κακό... "φεγγάρι", να μην χάνονται βαθμοί και αυτός είναι ο στόχος του Τριφυλλιού στο ματς με την Ξάνθη. Η νίκη. Με οποιονδήποτε τρόπο. Γιατί το ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν είναι το καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, αλλά οι βαθμοί και η κάλυψη του "χαμένου εδάφους".

Η παρουσία της Ξάνθης στην εκκίνηση του πρωταθλήματος δείχνει και το βαθμό δυσκολίας που υπάρχει στο ματς της Ριζούπολης. Οι Ακρίτες είναι μέχρι στιγμής η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, έχουν πάρει σημαντικά αποτελέσματα και δείχνουν ότι σκοράρουν με μεγαλύτερη ευκαιρία σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. "Αχίλλειος πτέρνα" είναι η άμυνα τους, όμως για να εκμεταλλευτεί το Τριφύλλι αυτή την αδυναμία, θα χρειαστεί να παρουσιάσει σημαντική βελτίωση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Αρχικά να απειλήσει, γιατί οι φάσεις των Πράσινων είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού και στη συνέχεια να έχει ουσία στην τελική προσπάθεια.

Υπάρχει και ο παράγοντας - έδρα. Ασφαλώς και είναι διαφορετικό να αγωνίζεσαι στο "σπίτι" σου από ένα ουδέτερο γήπεδο, ωστόσο το γεγονός ότι η Ριζούπολη είναι μικρότερη σε σχέση με το... αχανές Ολυμπιακό Στάδιο και ο κόσμος πιο κοντά στο γήπεδο, θα κάνει την ατμόσφαιρα λίγο πιο ζεστή για τους παίκτες του Παναθηναϊκού και ίσως βοηθήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα