Το βιβλίο «Πρακτικός οδηγός αθλητικής διατροφής» είναι πλέον διαθέσιμο

Σε μία εποχή που η σωστή διατροφή αποκτά διαφορετικό νόημα σε σχέση με το παρελθόν και μπαίνει στο πρόγραμμα και των ερασιτεχνών αθλητών, έρχεται ένα βιβλίο να δώσει τις απαραίτητες συμβουλές και τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την σωστή αθλητική διατροφή.
Ο «Πρακτικός οδηγός αθλητικής διατροφής» είναι το βιβλίο που θα πρέπει να έχεις όχι στην βιβλιοθήκη σου αλλά στην… κουζίνα σου. Είναι γραμμένη από επιστήμονα που έχει… «φάει» την γυμναστική με το κουτάλι όντας αθλητής του δυσκολότερου ομαδικού αθλήματος, της υδατοσφαίρισης. Ο Νίκος Καφετζόπουλος είναι πολίστας, είναι… «φέτες» και σ’ αυτό
έχει βοηθήσει, πέρα από την γυμναστική, η σωστή αθλητική διατροφή. Το βιβλίο «Πρακτικός οδηγός αθλητικής διατροφής» βρίσκεται πλέον στα βιβλιοπωλεία, έτοιμο να δώσει την κατάλληλη διατροφική κατεύθυνση σε όσους γυμνάζονται είτε 2-3 φορές την εβδομάδα, είτε προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκυο.

Σύμφωνα με τον Νίκο Καφετζόπουλο «Στους αθλητικούς αγώνες η απόσταση μεταξύ νίκης και ήττας είναι μικρή και η προσοχή στη λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η διατροφή επιδρά στην απόδοση, και για αυτόν τον λόγο, όλοι οι αθλητές πρέπει να έχουν επίγνωση των προσωπικών τους διατροφικών στόχων και να επιλέγουν την ιδανική διατροφική στρατηγική. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το κομμάτι της ζωής ενός αθλητή, καθώς έχει φανεί ότι ένα μικρό, φαινομενικά αμελητέο λάθος στη διατροφή μπορεί να καταστρέψει την προσπάθεια και την προετοιμασία πολλών μηνών».
Για να μείνετε λοιπόν μακριά από λάθη και για να έχετε έναν… πονοκέφαλο λιγότερο στην προετοιμασία σας αποκτήστε τον «Πρακτικό οδηγό αθλητικής διατροφής.

Ο Νίκος Καφετζόπουλος αποφοίτησε από το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Λαϊκό» και στο Γ.Ν «Ερυθρός Σταυρός». Σήμερα, εργάζεται στο Διαιτολογικό Τμήμα του Ασκληπιείου Βούλας με αρμοδιότητα την διαιτολογική κάλυψη εσωτερικών ασθενών στις κλινικές: Νεφρολογική, Χειρουργική, Καρδιολογική, Παιδιατρική, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς και ασθενών από το διαβητολογικό, ενδοκρινολογικό και αντι-υπερτασικό ιατρείο.
Η διαρκής ενασχόληση του με τον αθλητισμό, ενέτεινε το ενδιαφέρον του για τη διατροφή και την αθλητική διαιτολογία, γεγονός που οδήγησε άλλωστε και στην απόκτηση του δεύτερου πτυχίου του, από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, μετά την αποφοίτησή του από το Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Διακρίθηκε ως αθλητής Υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης σε κορυφαίες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με σημαντικότερο επίτευγμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ευρώπης το 1997.
Keywords
Τυχαία Θέματα