Στα «σχοινιά» Μουρίνιο – Πογκμπά, στο… ακουστικό Γιούβε, Μπάρτσα!

Πλέον, έχουν γίνει τόσα πολλά στο Μάντσεστερ τα τελευταία 24ωρα που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι κάτι θα γίνει, κάποιο… «μπάμ» θα ακουστεί με μικρό ή μεγάλο αντίκτυπο.

Οι σχέσης του προπονητή της Γιουνάϊτεντ, Ζοσέ Μουρίνιο και του Γάλλου διεθνή μέσου Πογκμπά είναι στο χειρότερο σημείο. Εκτός των ορίων της όποια συνύπαρξής τους στην ομάδα, εντός της σοβαρής προοπτικής ενός συναινετικού «διαζυγίου»!

Μετά την κριτική του Πογκμπά για τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας και τα όσα ακολούθησαν στο μέτρο ενός «ψυχρού πολέμου» (από την αφαίρεση του περιβραχιονίου του αρχηγού ως και την… ΕΔΕ
για ένα βίντεο στα social media κατά τη διάρκεια του προχθεσινού αγώνα με την Ντέρμπι Κάουντι με πρωταγωνιστές στην εξέδρα του Πογκμπά και Περέϊρα) ο Special One φέρεται να έθεσε το δίλλημα στην διοίκηση «ή εγώ ή αυτός» ενώ κάτι ανάλογο έπραξε, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο Γάλλος διεθνής – μέσω του μάνατζέρ του – ζητώντας στην επαφή με τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της ομάδας, την αποχώρησή του από την ομάδα στην επόμενη μεταγραφική περίοδο!

Όλα είναι ρευστά διότι δεν είναι καθόλου απλά στο οικονομικό τους σκέλος.
Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ δαπάνησε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ για την επιστροφή του Πογκμπά, προσφέροντάς του κι ένα υψηλό συμβόλαιο ενώ για τον Special One η περίπτωση να αποτελέσει αυτός την… Ιφιγένεια της υπόθεσης, με δεδομένη την δυσαρέσκεια όχι μόνον στην εξέδρα αλλά και εντός των αποδυτηρίων, θα κοστίσει στον σύλλογο ένα ποσό πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες (!!) βάσει συμβολαίου.

Κι ενώ το πέπλο του προβληματισμού αγγίζει τα όρια της απόγνωσης πάνω από το Ολντ Τράφορντ η περίπτωση της αποχώρησης του Πογκμπά κάθε άλλο παρά αδιάφορους αφήνει τους μεγάλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους αφού ότι και να έχει συμβεί, όσο μερίδιο ευθύνης του αναλογεί σε αυτή την κόντρα, η ποδοσφαιρική του αξία παραμένει αναμφισβήτητη.

Η Γιουβέντους τον ξέρει από το πενταετές περασμά του (2012-17), μπορεί να του προσφέρει ένα καλό συμβόλαιο και την ασφάλεια ενός γνώριμου περιβάλλοντος σε συνδυασμό με το κλίμα ενθουσιασμού.
Η Μπαρτσελόνα ψάχνει να βρει έναν σταρ για τη θέση του. Ήδη το έχει ψάξει, όπως λένε στην Καταλονία, και δεν αποκλείεται να «τρέξει» πολύ προκειμένου να προλάβει τις άλλες… «σειρήνες» ομάδων αναλόγου βελινεκούς.

Το βέβαιο είναι πως οι επόμενες μέρες ή βδομάδες, το πολύ, θα ‘ναι απολύτως διαφωτιστικές σε αυτή την ιστορία!
Keywords
Τυχαία Θέματα