Το πρώτο βήμα του χορού

Είναι περίπου όπως τα έχει γράψει ο Πορτοκάλογλου: «Το πρώτο βήμα δύσκολο, το δεύτερο αλαφραίνει, στο τρίτο φύγαμε κι ο δρόμος μας πηγαίνει».

Μια περίεργη, εύθραυστη ισορροπία. Το φαβορί θέλει να επιβάλλει το νόμο του από το ξεκίνημα, να αρπάξει τον αυθάδη διεκδικητή από το λαιμό και να του εξηγήσει πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Ο Ολυμπιακός το κάνει συχνά – πυκνά, ειδικά στο Φάληρο. Την τελευταία φορά που η Φενέρ πήγε στο Σ.Ε.Φ. λαβωμένη και απροετοίμαστη, το σκορ ήταν 31-11 στο δεκάλεπτο και 58-31

στο ημίχρονο. Αιχμαλωσία, δεν χωράει άλλη λέξη.

Όμως τα πλέι-οφ έχουν τους δικούς τους κανόνες. Αυτός που θα προσπαθήσει να τελειώσει το παιχνίδι από νωρίς εκβιάζοντας καταστάσεις μπορεί να δει το μπούμερανγκ να γυρίζει πάνω του, περίπου όπως συνέβη στη χθεσινή Μονακό. Η στήριξη της κερκίδας δίνει φτερά στα πόδια και κουράγιο στις καρδιές, όμως η νευρικότητα της πρεμιέρας αγγίζει και τους πιο έμπειρους.

Ο Γουίλμπεκιν και ο Γκούντουριτς, δύο κομβικά κομμάτια στο παζλ του Ιτούδη, είναι αμφίβολοι, ο Μπιέλιτσα και ο Μπούκερ έμειναν στην Πόλη. Η Φενέρ δεν είναι έτοιμη, από όπου και να το δει κανείς. Δεν είναι αρκετά υγιής, δεν έχει τη φόρα, αυτή που είχαν για παράδειγμα η Παρτίζαν και η Μακάμπι και πέρασαν σαν σίφουνες από Μαδρίτη και Μονακό αντίστοιχα. Αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνη, τούτο το γνωρίζουν όλοι.

Οι Playmakers ετοιμάζουν σήμερα μαζική κάθοδο, αφού η εκπομπή μεταφέρεται σύσσωμη στο γήπεδο. Παπαβασιλείου, Παντέλη, Καρύδας, Σολούκος, η αφεντιά μου και μαζί ο Ηλίας Ζούρος για να μας αναλύσει τα πρέπει και τα μη, τι περιμένουμε και τι είδαμε. Όπως φάνηκε από χθες,η κοσμογονία μόλις ξεκίνησε.

Καλή διασκέδαση!

Keywords
Τυχαία Θέματα