Ολυμπιακός: Απόψε ξεκινούν οι εξετάσεις

Ο Ολυμπιακός μετά την εντός έδρας ήττα απ΄την ΑΕΚ αποχαιρέτισε τις ρεαλιστικές ελπίδες κατάκτησης του πρωταθλήματος και μπήκε σε μια φάση αναδιάρθρωσης εν όψει της επόμενης σεζόν. Στα εναπομείναντα παιχνίδια ο Ολυμπιακός έχει ως στόχο

την κατάκτηση της 3ης θέσης η οποία θα οδηγήσει τους Πειραιώτες στα προκριματικά του Europa League και παράλληλα θα τους δώσει περισσότερο ποιοτικό χρόνο προετοιμασίας σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο. Το παιχνίδι απέναντι στον Άρη (19.00, NS Prime) αποτελεί μια μορφή τελικών εξετάσεων για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Προφανώς το σύνολο της αγωνιστικής σεζόν είναι το κύριο δείγμα για τις τελικές αποφάσεις που θα παρθούν, όμως μια σειρά παικτών έχουν την ευκαιρία να δείξουν χαρακτήρα και να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό, σε μια απ’ τις πιο δυσκολες περιστάσεις της δεκαετίας.

Ο ελληνικός κορμός θα κληθεί να βάλει πλάτη -όπως συνήθως στα δύσκολα- και παράλληλα να αποδείξει πως έχει σημαντικό λόγο ύπαρξης στο ρόστερ (Μασούρας, Ανδρούτσος, Ντόη). Την ίδια ώρα ένα σύνολο παικτών που ηλικιακά υπερβαίνει τα 34-35 έτη, αναμένεται να δώσει το κάτι παραπάνω, καθώς η θητεία τους στον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό σκέλος (Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Σωκράτης). Προφανώς θέλουν και οι ίδιοι ν’ αποχαιρετήσουν αφήνοντας μια τελευταία θετική εικόνα, έχοντας βέβαια ήδη προσφέρει πολλά τα προηγούμενα κυρίως έτη. Υπάρχουν οι παίκτες που κατάφεραν να διακριθούν σε μια προβληματική σεζόν και εκείνοι μπαίνουν στο πρώτο πλάνο της αναγέννησης εν όψει της επόμενης (Πασχαλάκης, Φορτούνης, Χουάνγκ, Μπακαμπού).

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους παίκτες μπαίνουν αυτόματα στη διαδικασία της κρίσης με βάση τη διάθεση, τον επαγγελματισμό, την προοπτική και την προσφορά τους στον σύλλογο. Τα τελευταία παιχνίδια δεν είναι καθόλου αδιάφορα, οι ομάδες που θα συναντήσει ο Ολυμπιακός έχουν στην πλειοψηφία τους υψηλό κίνητρο και οι “ερυθρόλευκοι” πρέπει να πουν αντίο σε μια αποτυχημένη σεζόν, όπως αρμόζει στο βάρος της φανέλας και την ιστορία του συλλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα