ΑΕΚ: Τελικός πριν τον μεγάλο τελικό

Στο σημείο που έχει φτάσει πλέον το πρωτάθλημα κάθε ματς είναι κομβικό, όχι μόνο για την ΑΕΚ αλλά για όλες τις ομάδες. Επειδή εμείς μιλάμε για την ΑΕΚ, όμως, οι “κιτρινόμαυροι” δίχως πολλά πολλά ετοιμάστηκαν για έναν ακόμα τελικό, με τον ΠΑΟΚ στην “Αγιά Σοφιά” (21:00 Live Novasports.gr).

O ενθουσιασμός στις τάξεις του κόσμου είναι μεγάλος, η αυτοπεποίθηση στους παίκτες της Ένωσης ακόμα μεγαλύτερη μετά τη νίκη στο Φάληρο, αλλά το ματς με τον ΠΑΟΚ ενδεχομένως να είναι πιο δύσκολο απ’ αυτό που προηγήθηκε. Μπορεί η ΑΕΚ να παίζει στο “σπίτι” της όπου είναι πανίσχυρη, όμως το εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει είναι ιδιαίτερα ζόρικο.

Ο ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου δεν πρόκειται να παρουσιαστούν ποτέ αδιάφοροι, ειδικά σε ματς με την ΑΕΚ καθώς τα μεταξύ τους παιχνίδια τα τελευταία χρόνια κουβαλάνε τη δική τους ιστορία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης και στο ματς με τον Παναθηναϊκό κυνήγησε βαθμό ή βαθμούς μέχρι το τέλος του αγώνα. Ασχέτως αν δεν τα κατάφερε έκανε τον Παναθηναϊκό να υποφέρει. Το ίδιο θα κάνει και εναντίον των “κιτρινόμαυρων” στην “Αγιά Σοφιά“. Το γεγονός ότι έχει κάνει ήδη τρεις ήττες στα πλέι οφ από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό είναι κάτι που σίγουρα έχει πληγώσει τον εγωισμό των παικτών του ΠΑΟΚ και αυτό τους κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους.

Στην πραγματικότητα όμως, αν η ΑΕΚ μπει στο γήπεδο όπως και κόντρα στον Ολυμπιακό, με διάθεση, ενέργεια, τρεξίματα, πίεση και ουσία στο παιχνίδι της δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Είναι στο χέρι της, αλλά πρέπει να το αποδείξει και μέσα στο γήπεδο. Για την ΑΕΚ είναι ένας τελικός το ματς με τον ΠΑΟΚ πριν τον μεγάλο τελικό με τον Παναθηναϊκό στο “Απόστολος Νικολαϊδης“.

Σε ότι έχει να κάνει με τα πλάνα του Αλμέιδα, η λόγική λέει πως θα προχωρήσει σε αλλαγές, με τον Αργεντινό να μην προλαβαίνει να δοκιμάσει και τίποτα στα Σπάτα αφού δύο προπονήσεις έκανε η Ένωση και αυτές όχι όπως έπρεπε, αλλά περισσότερο για διαχείριση των παικτών πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι ο Αθασιάδης στην εστία, δεξιά ο Ρότα, αριστερά ο Χατζισαφί με τους Βίντα και Μουκουντί να συμπληρώνουν τα στόπερ, Γιόνσον και Μάνταλος τα κεντρικά χαφ, δεξιά ο Άμραμπατ, αριστερά ο Γκατσίνοβιτς και ο Τσούμπερ με τον Γκαρσία στην επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα