Το πρώτο ματς Άρης-ΑΕΚ το 1960 δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

Ο Άρης έχεις φιλοξενήσει την ΑΕΚ 54 φορές και έχει επικρατήσει τις 22 ενώ η Ένωση έχει επιστρέψει νικήτρια από τη Θεσσαλονίκη 14 φορές. Άλλα 18 ματς έληξαν ισόπαλα. Όλα όμως ξεκίνησαν στις 17 Ιανουαρίου του 1960 όταν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά σε επίπεδο Α' Εθνικής.

Εκείνο το πρώτο παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής,
ο Άρης προηγούνταν με 2-1 όταν ο διατητής Δαμαλίτης διέκοψε το παιχνίδι μερικά λεπτά πριν το τέλος του. Ο λόγος ήταν ότι οι παίκτες της ΑΕΚ ζήτησαν πέναλτι το οποίο όμως δεν υπέδειξε ο διαιτητής μετά από διαβουλεύσεις με τους επόπτες του καθώς έκριναν ότι δεν υπήρχε παράβαση.

Η ετυμηγορία του ήταν έμμεσο στην περιοχή του Άρη με τους παίκτες της ΑΕΚ να διαμαρτύρονται εντόνως και τον διαιτητή υπό πίεση να τελειώνει το παιχνίδι χωρίς όμως να καταγράφει στο φύλλο αγώνα τη νίκη του Άρη με 2-1, καθώς επικαλέστηκε ψυχολογικούς λόγους. Την επόμενη μέρα η ΕΠΟ διέταξε την επανάληψη του αγώνα στις 27 Ιανουαρίου από την αρχή.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά και αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2 και σκόρερ τους Καλλιοντζή και Παναγούλια για τον Άρη και τους Σοφιανίδη και Πετρίδη για την ΑΕΚ. Κάπως έτσι έχει η ιστορία της πρώτης αναμέτρησης ανάμεσα στις δύο ομάδες
Keywords
Τυχαία Θέματα