Το πρώτο γκολ το έβαλε ο Μασούρας

Ο Ολυμπιακός έχει ταξιδέψει σε πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Σε όλα τα μήκη της Ευρώπης και με διαφορετικές συνθήκες. Το ταξίδι στο Βελιγράδι θα είναι πάντα διαφορετικό λόγω της σχέσης των οπαδών των δύο συλλογών. Η κουλτούρα και η ψυχοσύνθεση της εξέδρας ταυτίζονται σε ερυθρόλευκο τόνο και τα συνθήματα ταξιδεύουν και μετά , ξεπερνώντας τα σύνορα. Οι φίλοι των δύο ομάδων θα μας χαρίσουν εκπληκτικές στιγμές, όμως όσα συμβούν στο χορτάρι έχουν βαθμολογική αξία.

Ο Ολυμπιακός
έχει αποδείξει φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη πως είναι απόλυτα κυνικός, ασχέτως επιπέδου του αντιπάλου. Από τον Βόλο μέχρι την Τότεναμ, η φιλοσοφία είναι συγκεκριμένη και αποδίδει καρπούς. Ίσως για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου, υπάρχει τέτοια εμπιστοσύνη προς τον προπονητή και το σύνολο που έχει δημιουργήσει. Ο Ολυμπιακός διαθέτει το εύκολο γκολ και σε ένα ματς όπως αυτό του "Μαρακανα", αυτό το στοιχείο θα κάνει τη διαφορά. Ο συναισθηματικά ευάλωτος θα καταρρεύσει και η υψηλή συγκέντρωση θα αποτελέσει κλειδί για τη νίκη.

Οι επιλογές του προπονητή του Ολυμπιακού θα είναι οι "ευρωπαϊκές", με τις εκπλήξεις που φλερτάρουν με την ενδεκάδα να είναι ο Ελ Αραμπί και ο Τοροσιδης. Έτσι πάμε για σχήμα με Σα, Ομάρ, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκα, Γκικιέρμε, Μπουχαλάκη, Ποντένσε, Βαλμπουενά, Μασούρα και Γκερέρο.

Ο Μαρτίνς είπε στη συνέντευξη τύπου πως το παιχνίδι δεν έχει στοιχεία τελικού, θέλοντας ν' αποφορτισει τους παίκτες του. Ο Πορτογάλος είναι ρεαλιστής και σκέφτεται μόνο το 90λεπτο. Εκεί θα πρέπει να εξουδετέρωσει τον φορμαρισμένο Μάρκο Μαριν για να πάρει τη "μισή" νίκη. Ο Γερμανός ο οποίος έχει γεννηθεί λίγα χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο, αποτελεί το βαρόμετρο των Σέρβων και η εξουδετέρωση του είναι το μεγάλο στοίχημα του Μαρτίνς. Από την άλλη πλευρά ο πρώην ερυθρόλευκος, θέλει ν'αποδειξει πολλά μέσω αυτού του ματς.

Για το τέλος κράτησα την αναφορά που έκανε ο Βλανταν Μιλόγεβιτς στον Γιώργο Μασούρα, κατά τη συνέντευξη τύπου του Ερυθρού Αστέρα. "Τη σεζόν που ήμουν εγώ στον Πανιώνιο, έκανε την... έκρηξή του. Είναι ένα παιδί που είχε έρθει από τη Γ' Εθνική. Ό,τι έκανε, το έκανε χάρη στη σκληρή του δουλειά. Είμαι χαρούμενος γι' αυτό το παιδί. Αν έγραφα ένα βιβλίο, ο Γιώργος σίγουρα θα είχε θέση σε αυτό. Για να δει κανείς πώς πετυχαίνεις ένα στόχο όταν δουλεύεις και ζεις σωστά". Είναι το πρώτο και πιο όμορφο γκολ της αναμέτρησης. Η αλματώδης εξέλιξη τόσο του Μασούρα, όσο και του Μιλόγεβιτς και η δημόσια συνομιλία τους σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να αποτελεί κίνητρο για όποιον έχει όνειρα και μοχθεί γι' αυτά.
Keywords
Τυχαία Θέματα