Οι δέκα καλύτερες ταινίες του Οκτωβρίου

Εντυπωσιακά και απόλυτα κινηματογραφικά μας υποδέχεται ο Οκτώβριος καθώς φέρνει μαζί του σπουδαίες ταινίες. Από το πολυσυζητημένο «Ενήλικοι στην Αίθουσα» του Κώστα Γαβρά και τον βραβευμένο με τον Χρυσό Λέοντα της Βενετίας, «Joker» του Χοακίν Φίνιξ, μέχρι το «Δυστυχώς Απουσιάζατε» του Κεν Λόουτς. Παρουσιάζουμε αναλυτικά 10 ταινίες που θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

«Joker» (2019) του Τοντ Φίλιπς
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 3 Οκτωβρίου

Πάντα μόνος ανάμεσα στο πλήθος, ο Άρθουρ Φλεκ (Χοακίν Φίνιξ) αναζητά να συνδεθεί. Καθώς περιφέρεται στην εχθρική

Γκόθαμ, ο Άρθουρ φοράει δύο μάσκες. Τη μία τη βάφει ο ίδιος στο πρόσωπο του κάθε πρωί που δουλεύει ως κλόουν. Τη δεύτερη δεν μπορεί να τη βγάλει ποτέ. Είναι η μεταμφίεση που κρύβει τη μάταιη προσπάθεια του να γίνει μέρος του κόσμου γύρω του και όχι απλώς ένας συνηθισμένος άντρας. Ορφανός από πατέρα, ο Άρθουρ έχει μία αδύναμη μητέρα, που τον φωνάζει Happy, το παρατσούκλι που του καλλιεργεί ένα μόνιμο, σπασμωδικό χαμόγελο για να κρύψει τον πόνο μέσα του. Αλλά, κάθε φορά που τον περιγελούν, αυτός ο κοινωνικά απόβλητος άντρας εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο.

Ο «Joker» του σπουδαίου και τρεις φορές Υποψήφιου για Όσκαρ ηθοποιού, Χοακίν Φίνιξ (The Master, Walk the Line) και του ευφυούς δημιουργού, Τοντ Φίλιπς (Hangover, Σκυλιά του Πολέμου) απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στο 76ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετία, κατοχυρώνοντας μία θέση στην οσκαρική κούρσα και αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις ταινίας των σούπερ ηρώων.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα