"Το πέναλτι ήταν εμφανές από το ΟΑΚΑ" (video)

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου μετά το τέλος της αναμέτρησης ήταν ασφαλώς ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του, όμως, στάθηκε και στο πέναλντι που ζήτησε ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα, σε μαρκάρισμα του Ζαμπά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Επί τούτου, αφιέρωσε πολύ χρόνο στη συνέντευξη Τύπου.

"Κυριαρχήσαμε, κερδίσαμε ένα πέναλτι το οποίο ήταν εμφανές από το ΟΑΚΑ ακόμη, αλλά ο διαιτητής δεν ήθελε να το δώσει. Ξανά ένα παιχνίδι, όπου τιμωρούμαστε από σημαντικές
αποφάσεις. Συνεχίσαμε να παίζουμε από εκεί και πέρα. Ήταν άλλο το παιχνίδι μετά το 1-0, προσπαθούσαμε να σκοράρουμε κι ασκούσαμε πίεση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μετά το γκολ, υπήρχε νευρικότητα, δεν είχαμε ισορροπία για 15 λεπτά, αλλά μετά ισορροπήσαμε. Μετά το γκολ της ισοφάρισης, νομίζω ότι κυριαρχήσαμε απόλυτα", δήλωσε αρχικά ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Ρωτήθηκε για τον Μπίσεσβαρ που πέρασε στον άξονα, με αλλαγή θέσης με τον Ελ Καντουρί: "Ο Μπίσεσβαρ ήταν πολύ καλός σήμερα και στον άξονα και πιο έξω. Ήταν η στιγμή εκείνη, όπου ρόλαρε η ομάδα και μπορέσαμε να σκοράρουμε. Ήταν σημαντικό να μην χάσουμε την ηρεμία μας και το μυαλό μας. Όταν επανήλθαμε στο παιχνίδι, μπορέσαμε να βρούμε τα γκολ".

Αναφορικά με τα ντέρμπι που ακολουθούν για τον ΠΑΟΚ: "Για εμάς κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι απόλυτα σε κάθε ματς για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

Είπε για τους διαιτητές: "Είναι πραγματικά δύσκολο για εμάς. Μας κλέβουν, μας επιτίθενται και δεν είναι σωστό όλο αυτό που συμβαίνει".

Είπε για την αντίδραση της ομάδας μετά το 1-0: "Κάναμε λάθη, αλλά κάναμε και κάποιες σωστές επιλογές. Είναι περισσότερα τα θετικά από τα λάθη, τα οποία συμβαίνουν. Δείξαμε πολύ σωστή αντίδραση στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Κάποια παιχνίδια θα είναι έτσι. Δεν μπορούμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια με 5-1, κάποια θα τα κερδίζουμε έτσι, κάποια με 1-0. Το θέμα είναι να μάθουμε να αντιδράμε όταν κάνουμε κάποια λάθη. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και δύσκολες καταστάσεις. Το σημαντικό είναι να μην χάνεις το μυαλό σου. Οταν επανήλθαμε, μπήκαμε στο παιχνίδι. Δεν πρέπει να μιλάμε αρνητικά για μια ομάδα που έχει κερδίσει τόσα παιχνίδια. Εντάξει, γίνονται λάθη, αλλά λάθη γίνονται σε όλες τις ομάδες ακόμη και σε ομάδες που έχουν κερδίσει ευρωπαϊκούς τίτλους".

Είπε επίσης για τη διαιτησία: "Οταν για μας σφυρίζεται ένα πέναλτι υπέρ μας, λένε για “σκάνδαλο” αυτοί που συμβάλανε και μας έκλεψαν το Πρωτάθλημα. Ηταν καθαρό το πέναλτι, ο τερματοφύλακας χτύπησε με το χέρι του τον επιθετικό μας. Δεν ξέρω αν αυτά τα λάθη που γίνονται, έρχονται από κάποια πίεση ή από κάτι άλλο. Αλλά αυτό μας δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Ελπίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα".

Είπε για τη χρησιμοποίηση του Καρέλη: "Το παιχνίδι ζητούσε τη χρησιμοποίησή του. Από εκεί και πέρα έπρεπε να παίξει και ο Βέρνμπλουμ, που πρέπει να αυξήσει τη συμμετοχή του στα παιχνίδια. Και μπήκε και αλλαγή και ο Ουάρντα, που πρέπει να αρχίσει να χρησιμοποιεί το τεράστιο ταλέντο που έχει προς όφελος της ομάδας. Και ο Μπίσεβαρ ο οποίος ήταν πραγματικά πολύ καλός σήμερα, ζήτησε την άλλαγή του λέγοντας ότι τελείωσε η “βενζίνη”. Κι εκεί διάλεξα να χρησιμοποιήσω τον Σακχόφ που έκανε καλά παιχνίδια αντί του Πέλκα που είχε 90λεπτα με την Εθνική".

Ρωτήθηκε για τη κίνηση που έκανε ο Πασχαλάκης: "Ηταν λάθος του να γυρίσει για να δείξει τη χαρά του στους φιλάθλους. Είναι παίκτης και πρέπει να ασχολείται μόνο με τη δουλειά του στο γήπεδο και όχι με οτιδήποτε συμβαίνει εκτός γηπέδου. Ειλικρινά, δεν ξέρω και δεν πιστέυω ότι έκανε μια κακή χειρονομία. Αλλά από τεχνικής άποψης και από την πλευρά του προπονητή, είναι ένα λάθος που μπορεί να κοστίσει την αυτοσυγκέντρωσή του για το παιχνίδι".
Από πλευράς ΟΦΗ, ο Νίκος Καραμπετάκης είναι που μίλησε μετά το τέλος του αγώνα στη συνέντευξη Τύπου, λόγω της τιμωρίας του προπονητή του ΟΦΗ, Νίκου Παπαδόπουλου. Ο συνεργάτης του Έλληνα τεχνικού στάθηκε στα πολλά ατομικά λάθη των παικτών του ΟΦΗ, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο της ομάδας ζητώντας τη συμπαράστασή του και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

"Πέρα από ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο, είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε και την απουσία του προπονητή μας από τον πάγκο, που σίγουρα ήταν σημαντική για μας. Μπήκαμε αρκετά καλά, μετά τα 4-5 πρώτα λεπτά. Τακτικά ήμασταν πολύ καλά και ευτυχήσαμε να προηγηθούμε, μέσα από μια φάση που δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις. Μετά, όμως, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και δεχτήκαμε δύο γκολ από δύο δικά μας λάθη. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και αυτό ήταν κάτι πολύ αρνητικό για μας", είπε αρχικά.

Και συνέχισε: "Στο ημίχρονο μιλήσαμε, είπαμε να ηρεμήσουμε και να πάρουμε αυτό που μας αξίζει.Γιατί είναι αλήθεια πως δεχτήκαμε τα γκολ κόντρα στη ροή του ματς. Και πάλι, όμως, από ένα λάθος ήρθε το 1-3 και όλα έγιναν πολύ δύσκολα. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράσταση και του ζητάμε μια μεγάλη συγγνώμη για το αποτέλεσμα. Τον θέλουμε και στη συνέχεια κοντά μας. Δουλεύουμε καθημερινά, βελτιωνόμαστε και νομίζω θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα. Έχουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά".

Για την αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ, τόνισε: "Μας προβληματίζει που δεχόμαστε γκολ από ατομικά λάθη. Δουλεύουμε πολύ και σ’ αυτό το κομμάτι και σίγουρα πρέπει να το βελτιώσουμε. Μετά την ισοφάριση δεν άλλαξε κάτι στον τρόπο του παιχνιδιού μας. Παρόλο που δεν κινδυνεύσαμε ιδιαίτερα, πληρώσαμε τα λάθη μας".

Για το αν υπάρχει πρόβλημα προσαρμογής στη Super League, απάντησε: "Όχι, απλά δεν επιτρέπονται στιγμές ολιγωρίας. Η προσέγγιση που έχουμε και στα 3 ματς είναι πολύ καλή. Μας λείπουν κάποιες στιγμές συγκέντρωσης και το πληρώνουμε πολύ ακριβά. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα και δεν επιτρέπονται λάθη. Αυτό πληρώνουμε".
Keywords
Τυχαία Θέματα