Το νέο... πρότζεκτ της Άρσεναλ

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ομάδα futsal της Κορίνθιανς στα 14 του χρόνια και πέντε χρόνια αργότερα πήγε στην Ιτουάνο.

Δοκιμάστηκε τόσο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και στη Μπαρτσελόνα και το 2017 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο όταν ήταν στα 16 του χρόνια με την Ιτουάνο.
Τον Σεπτέμβριο του 2018 πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του για το κύπελλο Παουλίστα. Τον χρόνο που ακολούθησε περισσότερες από 20 ομάδες παρακολουθούσαν το εξαιρετικό ταλέντο από τη Βραζιλία.
Η Άρσεναλ ήταν η ομάδα που τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2019 ευελπιστώντας ότι θα είναι μια πετυχημένη επιλογή για το μέλλον.

Η πορεία του Μαρτινέλι στην προετοιμασία και στις προπονήσεις έπεισε τον Ουνάι Έμερι ότι αξίζει πολύ γρήγορα μια ευκαιρία. Προφανώς ούτε ο ίδιος δεν θα περίμενε πως στις 11 Αυγούστου, ούτε δύο μήνες μετά τη μεταγραφή του θα έκανε ντεμπούτο σε ματς πρωταθλήματος με τους «κανονιέρηδες». Πέρασε ως αλλαγή αντί του Σάντσες στο παιχνίδι με τη Νιούκαστλ.
Συνέχισε να δουλεύει σκληρά και δικαιώθηκε επίσης γρήγορα, δικαιώνοντας παράλληλα και τον Ισπανό τεχνικό. Σκόραρε δύο φορές στη νίκη της ομάδας του με 5-0 επί της Νίτινγχαμ Φόρεστ για το Λιγκ Καπ αναγκάζοντας τον Έμερι να αναφερθεί σε αυτόν αμέσως μετά. «Είναι πεινασμένος να μας δείξει πως αξίζει αυτή την ευκαιρία. Είναι αθλητής που μάχεται γι’ αυτό. Του είπε να έχει υπομονή και θα πάρει τις ευκαιρίες του. Το έκανε και το αξίζει».

Πέτυχε το πρώτο του γκολ σε αγώνα Ευρωπαϊκής διοργάνωσης απέναντι στην Άϊντραχτ για το Γιουρόπα Λιγκ. Και συνέχισε το επιθετικό του… κρεσέντο με γκολ στη νίκη απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης.
Συνολικά σε 186 λεπτά συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις, ο νεαρός που αποκτήθηκε ως… πρότζεκτ για το μέλλον απέδειξε πως μπορεί να αποτελέσει όπλο για το παρόν του συλλόγου όποτε τον επιλέγει για την ενδεκάδα ο προπονητής του.
Keywords
Τυχαία Θέματα