Ο Ταξιάρχης δεν βρίσκει πια την μπάλα με τη φούντα

18:56 4/10/2019 - Πηγή: Contra

Το καλοκαίρι του 2011, η ΑΕΚ απέκτησε από τον Αχελωό Νεοχωρίου τον 16χρονο Ταξιάρχη Φούντα με την ταμπέλα του 'hot prospect'. Από τις πρώτες του εμφανίσεις ήταν ξεκάθαρο πως πρόκειται για έναν ταλαντούχο εξτρέμ, με προσόν την ταχύτητα αλλά και ατέλειες στην τεχνική κατάρτιση. Η θητεία του με τα κιτρινόμαυρα αποδείχθηκε σύντομη. Κράτησε για δύο χρόνια και 35 συνολικά παιχνίδια, με απολογισμό 4 γκολ

και 2 ασίστ. Τον Ιούλιο του 2013 η Ζάλτσμπουργκ θεώρησε πως άξιζε να επενδύσει στο ταλέντο του και δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Άλλωστε δεν χρειάστηκε να καταβάλει χρήματα για να τον κάνει δικό της.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά για τον Φούντα, που γρήγορα έφυγε για τον πρώτο του δανεισμό, τον Ιανουάριο του 2014 στην Γκρόντιγκ. Δεν εντυπωσίασε, έκανε μόλις 7 συμμετοχές με 1 γκολ και επέστρεψε το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου στην Ζάλτσμπουργκ μόνο για να ξαναφύγει. Ο Πανιώνιος τον έπεισε να επιστρέψει στην Ελλάδα για πρώτη φορά, καθώς μετά τους 'κυανέρυθρους' ακολούθησε ένας ακόμη δανεισμός, αυτή τη φορά στον Αστέρα Τρίπολης (24 συμ., 4 γκολ, 2 ασίστ) τον Ιούλιο του 2015. Όταν τελείωσε η περιπέτεια του με την φανέλα των Αρκάδων, επέστρεψε ξανά στα γνώριμα λιμέρια της Νέας Σμύρνης!

Ο δεύτερος δανεισμός του στον Πανιώνιο (συνολικά στις δύο θητείες του με τα κυανέρυθρα είχε 53 συμ., 6 γκολ και 8 ασίστ) ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2017, μαζί και η συνεργασία του με την Ζάλτσμπουργκ. Η αυστριακή ομάδα ουσιαστικά δεν του έδωσε ποτέ την ευκαιρία και ο Φούντας έγραψε μόλις μια επίσημη συμμετοχή στα τέσσερα χρόνια που ανήκε στο δυναμικό της.

Η καριέρα του διεθνή κυνηγού ακροβατούσε επικίνδυνα και εκείνο το καλοκαίρι έπρεπε να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Οι επιλογές του θα έκριναν την συνέχεια και ευτυχώς αποδείχθηκαν σωστές. Τον Σεπτέμβρη του 2017 ο Φούντας πήγε στην γερμανική Σόνενχοφ (16 συμ., 1 γκολ, 4 ασίστ), που αν και άσημη τον βοήθησε σημαντικά να κάνει την στροφή στην καριέρα του. Παίζοντας στην τρίτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος, άρχισε σιγά σιγά να αγωνίζεται σε περισσότερο κεντρικό ρόλο. Για την ακρίβεια, με την Σόνενχοφ έπαιξε 4 ματς ως αριστερός ακραίος επιθετικός, 3 ματς ως δεξιός ακραίος επιθετικός και 9 ματς ως δεύτερος επιθετικός.

Επιστρέφοντας στην αυστριακή Bundesliga το καλοκαίρι του 2018 για λογαριασμό της Ζανκτ Πόλτεν, αυτή η αλλαγή ρόλου έγινε ακόμη πιο αισθητή. Με τη φανέλα της νέας του ομάδας, ο Φούντας αγωνίστηκε συνολικά σε 22 αναμετρήσεις (4 γκολ), τις περισσότερες φορές σε ρόλο επιθετικού μέσου ή δεύτερου επιθετικού.

Από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, ο 24χρονος (04/09/2019) σήμερα επιθετικός ανήκει στην Ραπίντ Βιέννης και τρελαίνει κόσμο με τις εμφανίσεις του! Και το κάνει παίζοντας σχεδόν αποκλειστικά σε θέση σέντερ φορ. Ο Ντίτμαρ Κουμπάουερ, ο 48χρονος νυν τεχνικός της Ραπίντ, χρησιμοποιεί σε αυτό τον ρόλο τον Ταξιάρχη Φούντα και αυτός φροντίζει να τον δικαιώνει. Ο Έλληνας επιθετικός σε 11 συνολικά αναμετρήσεις της φετινής σεζόν μετράει 7 γκολ και 1 ασίστ! Βοηθώντας την ομάδα του να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 4η θέση της βαθμολογίας, πίσω μόνο από τις ευρωπαίες Ζάλτσμπουργκ, ΛΑΣΚ Λιντς και Βόλσφμπεργκερ.

Ο Φούντας δεν το έβαλε κάτω παρά τις δυσκολίες που συνάντησε. Από μικρός έφυγε στο εξωτερικό, άντεξε στους δανεισμούς, δεν δίστασε να κάνει ένα βήμα πίσω στην καριέρα του πηγαίνοντας στην Σόνενχοφ και με την υπομονή, την δουλειά και την επιμονή του, σήμερα είναι ένας από τους πιο 'καυτούς' επιθετικούς του αυστριακού πρωταθλήματος. Το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία εξαρτάται από τον ίδιο. Αν τα κατορθώματα του είναι αρκετά για να του εξασφαλίσουν την επιστροφή του στην εθνική ομάδα (3 συμ.), παραμένει άγνωστο. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ταξιάρχης δεν βρίσκει πια τη μπάλα με τη φούντα. Αλλά όπως πρέπει για να τη στείλει εκεί που πρέπει: στα δίχτυα.

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο φίλος της Τότεναμ Γιώργος Περπερίδης εξηγεί πώς η ομάδα του δέχθηκε 7 γκολ από την Μπάγερν, ο Λευτέρης Ελευθερίου απορρίπτει το ερώτημα για τα δύο σημαντικά παιχνίδια την εβδομάδα από τον Ολυμπιακό και ο Κώστας Μπράτσος τους αποκαλύπτει τις φήμες για ερωτικό τρίγωνο στην Premier League. Στο τραπέζι και η ΑΕΚ μετά από την ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ, καθώς και η Ίντερ, η οποία μετά από την απολύτως επιτυχημένη εκκίνηση στη σεζόν της θα κατορθώσει να μη διεκδικήσει ξανά το πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα