Το νέο “αστέρι” της Μερκεζεφέντι;

Η Μερκεζεφέντι μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο επιτυχημένα φυτώρια της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια.

Μέσα σε μόλις 2 αγωνιστικές σεζόν, τρεις διαφορετικοί παίκτες πέρασαν για ένα διάστημα από τον τουρκικό σύλλογο και μετέπειτα προχώρησαν στην Ευρωλίγκα.

Πρώτος ήταν ο δικός μας Νίκος Ρογκαβόπουλος, που, μετά από ένα εξάμηνο στη γείτονα χώρα, βρήκε θέση στη Euroleague για  λογασριασμό της Μπασκόνια. Μετά, ο Ντανιέλ Οτούρου. 3 μήνες εξαιρετικών εμφανίσεων χρειάστηκαν για να

πείσουν την Εφές να του δώσει μια ευκαιρία, κι εκείνος την άρπαξε από τα μαλλιά. Πιο πρόσφατος ο Μόουζες Ράιτ, που δείχνει εξαιρετικά πρώτα δείγματα στις πρώτες εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό.

Τώρα, ήρθε η ώρα για τον επόμενο παίκτη που θα προσφέρει η Μερκεζεφέντι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και μάλλον ήδη έχουμε μια ιδέα για την ταυτότητά του.

Ο λόγος για τον Μάρκο Πεκάρσκι, τον Σέρβο που μετά τη φυγή του Ράιτ, έχει κάνει το step-up και οδηγεί τη Μερκεζεφέντι σε ασφαλή μονοπάτια. Ο Πεκάρσκι γίνεται 24 ετών στις 12 Φεβρουαρίου, βλέπει τον κόσμο από τα 2,08 μέτρα και αγωνίζεται ως σέντερ. Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Παρτίζαν, όπου μετά από δανεισμό στην FMP, κατέληξε στην Μπόρατς και μετά στην Μόρναρ της Βοσνίας. Εκεί έκανε το «ξεπέταγμα» και, παρά το γεγονός ότι έμεινε undrafted το 2022, δεν πτοήθηκε και φέτος πήρε μεταγραφή στη Τουρκία.

Μετράει φέτος 9,1 πόντους και 4,4 ριμπάουντ σε 16 συμμετοχές, αλλά στις 2 τελευταίες-που παίζει βασικός λόγω της αποχώρησης του Ράιτ- έχει ανέβει κατακόρυφα. Μέτρησε 19 πόντους και 4 ριμπάουντ στο παιχνίδι με την Μπεσίκτας την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα (10/2) μέτρησε 27 πόντους με 10/13 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 11 ριμπάουντ στη νίκη επί της Μανίσα.

Τα μάτια μας θα είναι στραμμένα στο 23χρονο, για το εγγύς χρονικό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα