Το «μάθημα» στο ντέρμπι των άκρων

Αν μη τι άλλο, αρκετοί νεαροί παίκτες του Παναθηναϊκού πήραν ένα σημαντικό μάθημα επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο ντέρμπι της Τούμπας. Μπήκαν για πρώτη φορά στη «φωτιά» και ... τσουρουφλίστηκαν! Θα προσπαθήσουν την επόμενη φορά να μην ... καούν!

Κάποια στιγμή θα ερχόταν και η ήττα... Στο πρόγραμμα είναι και καμία ομάδα δεν μπορεί να αποφύγει το... μοιραίο. Για τους Πράσινους, το όμορφο όνειρο της αήττητης πορείας στο πρωτάθλημα σταμάτησε στη Θεσσαλονίκη.
Όμως δεν ήρθε και το ... τέλος του κόσμου με ένα αρνητικό αποτέλεσμα, ούτε αλλάζει κάτι στον αγωνιστικό προγραμματισμό του Τριφυλλιού.

Χάθηκαν οι τρεις βαθμοί με κακή εμφάνιση, ωστόσο το ματς με τον ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει ένας χρήσιμος οδηγός για το Τριφύλλι ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα. Ο Δώνης και οι παίκτες του πρέπει να δουν και να ξαναδούν αυτό το ματς, να αναλύσουν καλά τα λάθη που έγιναν στην Τούμπα και να... μάθουν από όσα έγιναν στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς.

Στα μάτια μου, το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης έμοιαζε σαν ένα ντέρμπι των «άκρων», καθώς στο γήπεδο εμφανίστηκε ο καλύτερος εφετινός ΠΑΟΚ και ο χειρότερος Παναθηναϊκός. Limit up στη μια περίπτωση, limit down στην άλλη! Ήταν - με διαφορά - η πιο «άχρωμη» εμφάνιση των Πράσινων στο πρωτάθλημα, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος. Εκεί που υπήρξε αρκετή νευρικότητα στο παιχνίδι του Τριφυλλιού, με πολλά λάθη στην άμυνα και τεράστια κενά στα χαφ. Παράλληλα ο Παναθηναϊκός ήταν ακίνδυνος επιθετικά, είχε σημαντικό πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων και προβλημάτισε ελάχιστα την αντίπαλη άμυνα.

Όταν κορυφαίος παίκτης μιας ομάδας είναι ο τερματοφύλακας, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αρκετά πράγματα δεν πήγαν καλά στο παιχνίδι. Ο Σωκράτης Διούδης έκανε εξαιρετική εμφάνιση - η καλύτερη στο διάστημα που παίζει στον Παναθηναϊκό - και οι εντυπωσιακές του επεμβάσεις, διατήρησαν το δείκτη του σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Αρκετά καλό ματς έκανε και ο Μαυρομμάτης, ενώ δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν τα ... δυνατά χαρτιά των Πράσινων (Μακέντα, Χατζηγιοβάνης).

Ο Δώνης ρίσκαρε στο ντέρμπι, επιλέγοντας αρκετά επιθετική τακτική, όμως δεν βγήκε στο παιχνίδι το πλάνο που είχε στο μυαλό του.
Keywords
Τυχαία Θέματα