Το δημιούργημα του Μάντζιου

Ο φετινός Πανιώνιος καθετί που πετυχαίνει είναι ένας μικρός... άθλος. Μια ομάδα που για διαφορετικά πράγματα χτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι και για άλλα υποχρεώθηκε να πορευθεί μεσούσης της σεζόν. Οι πειραματικές επιλογές παικτών το καλοκαίρι δεν θα έλεγε κανείς πως έβγαλαν ασπροπρόσωπους αυτούς που τους εμπιστεύθηκαν, όμως ο Πανιώνιος
έπρεπε να... ζήσει και χωρίς τη συνεισφορά τους.

Η φυγή του Ανιγκό ήταν μονόδρομος εάν οι “κυανέρυθροι” ήθελαν να συμμαζέψουν ότι συμμαζευόταν μετά τις ανορθογραφίες του Γάλλου... μάνατζερ. Η επιλογή του Άκη Μάντζιου ήταν η ενδεδειγμένη λύση για να επαναφέρει το “κυανέρυθρο” τρένο στις ράγες του. Μόνο που σε καμία περίπτωση δεν ήταν και δεν είναι εύκολο το έργο του. Με αγωνιστικές λύσεις περιορισμένες, με παίκτες απείθαρχους και με διοίκηση για ένα διάστημα χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα.

Ο Μάντζιος έπρεπε να “παλέψει” μόνος του. Να κρατήσει ενωμένους τους ποδοσφαιριστές του και ταυτόχρονα να δώσει δεύτερη ευκαιρία ή να κάνει τα στραβά μάτια στους... αντάρτες. Σπιριντόνοβιτς, Μπανανά και Κεϊτά υπό άλλες συνθήκες όχι απλά δεν θα έπαιζαν ξανά μπάλα στον Πανιώνιο, αλλά θα είχαν ήδη φύγει από την πλατεία. Αλλά ας όψεται η κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα και δυστυχώς γι' αυτήν δεν περισσεύει κανένας.

Ακόμα και οι απείθαρχοι. Και αυτό ο Μάντζιος το πιστώνεται. Αυτός τους έβαλε ξανά μέσα στην ομάδα, αυτός τους έπεισε να αγωνιστούν. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που λένε σχεδόν πάντα την αλήθεια. Ο τεχνικός του Πανιωνίου γνωρίζει όσο κανείς άλλος τον οργανισμό Πανιώνιος. Ξέρει πως πρέπει να συμπεριφερθεί, πως πρέπει να λειτουργήσει με απώτερο σκοπό το συμφέρον του συλλόγου.

Και σε αυτό το σύντομο διάστημα που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας τα έχει πάει περίφημα. Ακόμα και χωρίς... παίκτες. Με όπλο τη δουλειά του. Η ανατροπή κόντρα στον ΠΑΟΚ που είναι άγνωστο πόσες φορές παραπάνω μπάτζετ από τον Πανιώνιο διαθέτει ήταν μία ακόμα επιβράβευση της δουλειάς και της επιμονής του Μάντζιου. Των προπονητικών ικανοτήτων του Μάντζιου, ο οποίος δείχνει πως μπορεί μέσα από τον Πανιώνιο να έρθει ξανά στην κορυφή και να αποδείξει πως το πέρασμα από τον Απόλλωνα και τον Λεβαδειακό ήταν μια κακή παρενθεση. Γιατί τέτοια ήταν.

Αυτός ο Πανιώνιος, που παρουσιάζεται στα γήπεδα εδώ και λίγες εβδομάδες είναι αποκλειστική ευθύνη του Άκη Μάντζιου. Μπορεί να μην έρθει η πρόκριση κόντρα στον ΠΑΟΚ, όμως αυτή η νίκη είναι σημαντική για την ομάδα για πολλούς λόγους. Το μόνο σίγουρο είναι πως με τον Μάντζιο στον πάγκο οι “κυανέρυρθοι” δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Το μόνο που χρειάζεται είναι στήριξη και φυσικά έμπρακτη υποστήριξη της διοίκησης στο έργο του και ανανέωση της συνεργασίας τους και για τη νέα σεζόν. Γιατί απλά το αξίζει.
Keywords
Τυχαία Θέματα