Ο Σολδάνο του αλλάζει σύστημα και προοπτική!

Ήταν το πρώτο παιχνίδι που ο Φράνκο Σολδάνο ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Κι έδειξε στα 89 λεπτά που αγωνίστηκε ότι σύντομα θα "υποχρεώσει" τον Πέδρο Μαρτίνς να αλλάξει σύστημα!

Το 4-2-3-1 που παίζει ο Πορτογάλος τεχνικός θα διαφοροποιηθεί αμέσως μόλις ο Αργεντινός επιθετικός φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης και... εγκλιματισμού με την υπόλοιπη ομάδα.

Ήδη κόντρα στον Πανιώνιο, αλλά και χθες με την Λαμία
ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με 4-4-2.

Τυχαίο; Δεν νομίζω. Ο Μαρτίνς βλέπει στον Σολδάνο ότι λείπει από τους Γκερέρο και Χασάν. Το τέλειο "σπάσιμο" της μπάλας στους συμπαίκτες του μόλις την υποδεχθεί στο ύψος της περιοχής.

Κάτι που ο Σολδάνο το έκανε χθες με μεγάλη επιτυχία και με το κεφάλι και με τα πόδια.

Απίστευτο είναι το πλεονέκτημα που μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα διαθέτει γρήγορους πλάγιους επιθετικούς (βλέπε Ποντένσε, Λάζαρο, Ντίαζ, Μασούρα) όταν ο φορ που υποδέχεται την μπάλα την... σπάσει και σωστά και άμεσα στον συμπαίκτη του που μπαίνει στην περιοχή.

Ο Σολδάνο το έκανε στη Λαμία 5-6 φορές με ιδιαίτερη άνεση. Και δημιούργησε φάσεις για τον Ολυμπιακό όντας με την πλάτη στο αντίπαλο τέρμα.

Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί ο Φράνκο Σολδάνο για τον Ολυμπιακό. Είδα όμως ότι έβγαλε δύο ασίστ, σκόραρε ένα γκολ με μία επαφή και μοίρασε την μπάλα με τέτοια ικανότητα στους συμπαίκτες του που τον έβλεπαν σαν δεύτερο... Φορτούνη!

Δημιουργό και εκτελεστή μαζί. Ο Μαρτίνς θα τον βάλει σύντομα στην ίδια ενδεκάδα με τον Φορτούνη και τότε η μπάλα θα... χαθεί.

Με τον Σολδάνο βασικό το σύστημα δύσκολα θα μείνει στο 4-2-3-1. Ο Μαρτίνς το ξέρει πρώτος απ όλους και άρχισε ήδη να το προσαρμόζει. Θα γίνει και 4-4-2 και 4-4-1-1 και ίσως και 3-5-2 κάποια στιγμή.

Ο Σολδάνο δεν γίνεται να μείνει ανεκμετάλλευτος όταν μπορεί να κάνει τη σωστή πάσα στον σωστό χρόνο εντός της αντίπαλης περιοχής.

Θα το διαπιστώσουμε σύντομα.
Keywords
Τυχαία Θέματα