Το διεθνές δίκτυο του νεοφασισμού

Με δεδομένη ανησυχία που επικρατεί σε ένα μεγάλο τμήμα του ευρωπαϊκού πολιτικού κόσμου εξαιτίας της ανόδου της ακροδεξιάς σε πολλές χώρες, οι πληροφορίες για απόπειρα παγκόσμιας δικτύωσης ακραίων και φασιστικών ομάδων έρχεται να φέρει ακόμη περισσότερα «σύννεφα».

Όπως αναφέρει μάλιστα το redpepper, μεγάλο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι τον περασμένο Ιούνιο φασιστικές και σκληρές ακροδεξιές ομάδες πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη διαδήλωσή του από τη δεκαετία του 1930. Πιο συγκεκριμένα 15000 άτομα συγκεντρώθηκαν ζητώντας την απελευθέρωση του Τόμυ Ρόμπινσον (το πραγματικό του όνομα είναι

Γουάξλεϊ Λεννον), ενός επιφανούς Βρετανού ακροδεξιού στελέχος του UKIP, που βρίσκεται φυλακισμένος για περιφρόνηση δημόσιας αρχής. Η φυλάκιση του Ρόμπινσον έγινε η αιτία για επίδειξη δύναμης της διεθνούς ακροδεξιάς, καθώς και τη συμβολική δήλωση ότι αυτές οι δυνάμεις στοχεύουν σε ευρύτερη συνεργασία.

Ανάμεσα στους ομιλητές περιλαμβάνονταν ο Βέλγος βουλευτής, Φίλιπ Ντεγουίντερ, του Φλαμανδικού κόμματος αλλά και ο επικεφαλής του Ολλανδικού αντιμουσουλαμανικού κόμματος, Γκέερτ Βίντερς. Επίσης, διαβάστηκαν μηνύματα από πολλά ακροδεξιά κόμματα, μεταξύ των οποίων και το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν.

Μια ακόμη βασική ομιλήτρια ήταν η Βρετανίδα πρώην ευρωβουλευτής, Τζανίς ΄Άτκισνον, η οποία τα προηγούμενα χρόνια, μαζί με τον Βίλντερς, χρησιμοποίησε τη θέση της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να προωθήσει μια συμμαχία των μεγάλων σκληρών δεξιών κομμάτων με διάφορα φασιστικά κινήματα.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα