Το «αγόρι» που έγινε διεθνής με την Εθνική Γυναικών!

Η Κίκα Φαν Ες είναι σήμερα η βασική αριστερή μπακ της Εθνικής Γυναικών Ολλανδίας και της γυναικείας ομάδας του Άγιαξ, όμως μέχρι τα 16 της έπαιζε ποδόσφαιρο μεταμφιεσμένη σε αγόρι!

Η 27χρονη, πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2017 με την Ολλανδία, αποκάλυψε την ιστορία της μιλώντας σε κανάλι της χώρας της.

Η Φαν Ες, αγαπούσε από πολύ μικρή το ποδόσφαιρο και ήδη από την ηλικία των πέντε ετών θέλησε να ενταχθεί στην τοπική ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας της, το Μπόξμιρ.

Η Ολύμπια '18 όμως - όπως λεγόταν ο σύλλογος - δεν είχε τμήμα γυναικείου ποδοσφαίρου και έτσι η νυν διεθνής πήρε
μία ασυνήθιστη απόφαση.

«Σκέφτηκα ότι θα κόψω τα μαλλιά μου κοντά, θα γίνω αγόρι και θα με αποκαλούν Ράντι. Οι συμπαίκτες μου ήξεραν φυσικά ότι ήμουν κορίτσι, όμως οι αντίπαλοι όχι!».

Το κόλπο της Φαν Ες ήταν τόσο επιτυχημένο που κατάφερε να «περνάει» σαν αγόρι στο ποδόσφαιρο μέχρι τα 16 της, ενώ παραλίγο να κάνει και...μεταγραφή σε μεγάλη ανδρική ομάδα της χώρας!

«Φορούσα αγορίστικα ρούχα μέχρι τα 16. Άρχισα να αποκτώ καμπύλες, αλλά δεν είχαμε τόσο στενές φανέλες και έτσι δεν φαίνονταν. Εκείνο τον καιρό, με είχαν προσέξει άνθρωποι από την Αϊντχόφεν και την Ναϊμέχεν, αλλά μετά έμαθαν ότι ήμουν κορίτσι. Ναι, ακόμα και η PSV πίστεψε ότι ήμουν αγόρι»!

Τελικά, στα 16 ο Ράντι έγινε ξανά...Κίκα και η Φαν Ες ξεκίνησε την καριέρα της το 2008 στη Βίλεμ. Το 2010 μετακόμισε στην Φένλο και από εκεί στην...γυναικεία ομάδα της PSV. Μετά από περάσματα από Ακίλες '29 και Τβέντε, το 2018 πήγε στον Άγιαξ και φορά το περιβραχιόνιο της αρχηγού, ενώ μετρά 47 συμμετοχές στην Εθνική, με την οποία αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2017 στο Ένσχεντε, με νίκη 4-2 στον τελικό του Euro γυναικών κόντρα στη Δανία.
Keywords
Τυχαία Θέματα