Τα... ψώνια του καλοκαιριού

Ποια θα είναι η ΑΕΚ της νέας περιόδου και πόσους παίκτες χρειάζεται για να... γεμίσει το ρόστερ της; Πολλά θα εξαρτηθούν από τις πωλήσεις του καλοκαιριού και τις ανανεώσεις ή όχι των δανεισμών. Όπως και να χει η Ένωση οφείλει να ενισχυθεί για να μην αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις με την φετινή περίοδο. Το Novasports.gr κάνει μια πρώιμη καταγραφή των δεδομένων της νέας περιόδου και σας τα παρουσιάζει.

Τερματοφύλακες: Μπάρκας, Τσιντώτας, Γιαννίκογλου.
Η
θέση Νο 1 είναι ίσως η μόνη στην οποία η ΑΕΚ δεν καίγεται τόσο πολύ για να ενισχυθεί. Ακόμα και στην περίπτωση που έρθει κάποια πρόταση και πωληθεί ο διεθνής γκολκίπερ ο Τσιντώτας προορίζεται για να καλύψει το κενό του. Έχει αποδείξει άλλωστε και στην περυσινή πρωταθληματική σεζόν ότι μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία. Ο Γιαννίκογλου είναι μια αξιόπιστη λύση ως δεύτερος τερματοφύλακας, ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει έχει έρθει σε συμφωνία με τον Αθανασιάδη που μένει ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης.

Δεξί Μπακ: Μπακάκης.
Για τη θέση του δεξιού μπακ ο μόνος σίγουρος αυτή τη στιγμή είναι ο Μιχάλης Μπακάκης. Το συμβόλαιο του Γκάλο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και δεν φαίνεται πως υπάρχει προοπτική ανανέωσής του. Ο Σάκις που μένει ελεύθερος από τον Ατρόμητο είναι μια εναλλακτική επιλογή, ωστόσο θεωρείται δεδομένη η ενίσχυση σε αυτήν την θέση.

Αριστερό Μπακ: Χουλτ, Λόπες
Δύο παίκτες που τραυματίστηκαν και έχασαν παιχνίδια μέσα στη χρονιά. Ο Λόπες ανανέωσε την συνεργασία του με την ΑΕΚ, ενώ και ο Σουηδός παραμένει στα «κιτρινόμαυρα». Με δύο παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν και ως… εξτρέμ υπό προϋποθέσεις δύσκολο να κινηθεί η ΑΕΚ για την απόκτηση και τρίτου αριστερού μπακ. Φυσικά υπάρχει και η προοπτική του Γιαννούτσου εάν δεν δοθεί δανεικός.

Κεντρικοί αμυντικοί: Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Τσόσιτς, Σβάρνας.
Η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη για την ΑΕΚ. Ο Τσιγκρίνσκι όση ποιότητα διαθέτει, άλλο τόσο… γυάλινος είναι με τους τραυματισμούς να μην του επιτρέπουν να αγωνιστεί όσο συχνά θα ήθελε και ο ίδιος. Ο Οικονόμου αποκτήθηκε από την Μπολόνια, ο Τσόσιτς παραμένει στο ρόστερ, ενώ ο Σβάρνας αποτελεί… επένδυση για το μέλλον. Η ΑΕΚ χρειάζεται έναν παίκτη που θα μπορεί να καθοδηγεί μαεστρικά, ηγετικά την αμυντική γραμμή και φυσικά θα μπορεί να καλύπτει τις όποιες ατέλειες.

Αμυντικά χαφ: Γαλανόπουλος, Σιμόες, Κρστιτσιτς.
Τρεις σίγουρες επιλογές για το ανασταλτικό κομμάτι της Ένωσης. Ο Γαλανόπουλος και ο Σιμόες έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους, ο Κρστιτσιτς ήρθε με την προοπτική να δώσει παιχνίδι και επιλογές από τον άξονα, ενώ θεωρείται δύσκολο η ΑΕΚ να δώσει το 1,8 εκατ. Ευρώ για την ενεργοποίηση της οψιόν του Άλεφ. Η λογική λέει πως θα υπάρξει ενδιαφέρον για την θωράκιση της μεσαίας γραμμής με την απόκτηση ενός παίκτη που θα μπορεί να αγωνιστεί και σε κάποια άλλη θέση. Πχ: στο κέντρο της άμυνας.

Οργανωτής: Μάνταλος, Μπακασέτας
Οι δύο παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν στον άξονα είναι ο Μάνταλος και ο Μπακασέτας, οι οποίοι φέτος έπαιξαν κυρίως σαν εξτρέμ. Είναι παίκτες που και ποιότητα διαθέτουν και λύσεις μπορούν να προσφέρουν. Εάν δεν πωληθεί κάποιος εκ των δύο είναι απίθανο να κινηθεί και για… τρίτο κεντρικό χαφ η Ένωση.

Εξτρέμ: Αλμπάνης, Γιαννιώτας, Γιούσης, Σαρδέλης
Η θέση στην οποία η ΑΕΚ… πονάει. Ακόμα και δύο μεταγραφές στη συγκεκριμένη θέση ίσως να είναι λίγες για μια απαιτητική σεζόν. Ο δανεισμός του Μπογέ από την Τορίνο δεν θα ανανεωθεί κατά τα φαινόμενα, οι Γιούσης και Σαρδέλης είναι ταλαντούχοι μεν, άπειροι δε, ενώ ο Γιαννιώτας δεν έδειξε σχεδόν… τίποτα στην πρώτη του χρονιά στα «κιτρινόμαυρα». Ο μόνος που φαίνεται πως έχει… μέλλον είναι ο Αλμπάνης, όμως και αυτός θα χρειαστεί πίστωση χρόνου.

Επιθετικός: Λιβάια, Κλωναρίδης, Γιακουμάκης.
Το κεφάλαιο Πόνσε είναι ακόμα άγνωστο εάν θα κλείσει ή θα μείνει ανοικτό και τη νέα σεζόν για την ΑΕΚ. O MVP της φετινής σεζόν και δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι απολαμβάνει τη ζωή του στην ομάδα, όμως τα λεφτά που απαιτούνται για την απόκτησή του είναι πολλά. Ίσως ένας νέος δανεισμός να είναι πιο προσιτή λύση. Όπως και να ‘χει, εάν δεν παραμείνει η Ένωση θα πρέπει να ψάξει για επιθετικό, καθώς υπάρχει ο Λιβάια (που και αυτός μπορεί να πωληθεί), ο Κλωναρίδης και ο δανεικός στον ΟΦΗ, Γιακουμάκης.

Στο δια ταύτα η ΑΕΚ θα πρέπει να αποκτήσει για τη νέα σεζόν έναν δεξιό μπακ, έναν στόπερ, ένα αμυντικό χαφ, δύο εξτρέμ και έναν επιθετικό. Έξι παίκτες τουλάχιστον θα πρέπει να ενισχύσουν το ρόστερ της ομάδας της νέα σεζόν. Φυσικά εάν προκύψει κάτι καλό και έρθουν περισσότεροι παίκτες για την ΑΕΚ της νέας σεζόν δεν θα χαλάσει τα σχέδια του Χιμένεθ.
Keywords
Τυχαία Θέματα