Το Tumblr θα απαγορεύσει κάθε είδος πορνογραφικού περιεχομένου

Τι κακό μας βρήκε.

Το Tumblr αποφάσισε να απαγορεύσει κάθε είδους πορνογραφικού περιεχομένου, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την εμφάνιση φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας στην πλατφόρμα του.

Ξεκινώντας από τις 17 Δεκεμβρίου, το Tumblr θα θέσει σε ισχύ μια νέα πιο αυστηρή πολιτική, βάση της οποίας θα απαγορεύεται η δημοσίευση οποιασδήποτε μορφής πορνογραφικού περιεχομένου (φωτογραφίες, βίντεο, GIFs που απεικονίζουν σεξουαλικές πράξεις κτλ.). Τα blogs που παρεκκλίνουν από αυτήν πολιτική θα είναι προσβάσιμα μόνο από τον δημιουργό τους και δεν θα μπορούν να τα δουν άλλοι χρήστες.

Ο Jeff D' Onofrio, διευθύνων σύμβουλος της Tumblr, προέβη στις εξής δηλώσεις επί του θέματος: “Δεν υπάρχει έλλειψη στο internet από ιστοσελίδες που φιλοξενούν περιεχόμενο για ενήλικες. Το αφήνουμε σε αυτούς λοιπόν, ενώ εμείς θα εστιάσουμε τις προσπάθειές μας για να δημιουργήσουμε ένα όσο το δυνατό πιο φιλικό περιβάλλον για την κοινότητά μας.”

Θυμίζουμε ότι τον προηγούμενο μήνα, η iOS εφαρμογή του Tumblr αφαιρέθηκε από το Apple Store, καθώς δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα του φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας. Παρά τα παράπονα χρηστών που εντόπισαν τις φωτογραφίες και τις θεώρησαν, όπως είναι φυσικό προκλητικές και άκρως ακατάλληλες, το Tumblr καθυστέρησε χαρακτηριστικά να τις αφαιρέσει. Σύμφωνα πάντως με τα όσα δήλωσε ο Jeff D' Onofrio η απόφαση για την απαγόρευση του πορνογραφικού περιεχομένου δεν πάρθηκε με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, αλλά κατόπιν διαρκών συζητήσεων για την βελτίωση της πλατφόρμας.

Πηγή: PCMag Greece

IGN GreeceΗ Samsung πιάστηκε (πάλι) να προσπαθεί να περάσει μια φωτογραφία DSLR για selfie από το A8Anthem - Game Awards Trailer TeaserPokémon: Let's Go - Play with Pokémon GO & Poké Ball Plus Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα